Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

klakson


lubor

Recommended Posts

Poradte prosim nekdo, kde se nachazi na 806/rv.96 klakson.

Prestal jsem troubit a pri hledani klaksonu jsem narazil jen na viz. obrazek (plechovy pozink. bubinek) . Je to umisteno cca nad pravym podbehem z pohledu ridice. Je to klakson?

Domnivam se ze ano, ale potiz je, ze je na konektoru trvale cca 13,5-14V. Pokud je to klakson, pak je zrejme mrtvy a je zrejme pripojeny pres rele ktere je uz taky v cudu - trvale sepnute. Nevite nekdo kde se rele nachazi? Vlevo dole pod volantem je 6 relatek, je to nektere z nich?

Nemate nekdo schema zapojeni? Moc diky za kazdou radu:papa

post-0-14109594917924_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,když jsem se hrabal v elektrice - stropní světla - tak jsem zjistil,že jsou na plusu a dveřním spinačem se přizemňují..Pokud tedy naměříš na obou kontaktech plus,tak to může být tento případ.Na škodovkách kvůli tomu hnily kontakty na klaksonu.Protože byl na nárazníku a sůl v zimě dělala svod-článek na kostru,až to uhnilo.P806

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, diky za tip. Bohuzel - kdyz odpojim privodni konektor tak jeden fous je kostreny a na druhem je proti kostre tech cca 14V, takze by to melo trvale troubit. (Pokud to ovsem klakson je).

Muzete nekdo zkusit zatroubit s 806 a zjistit kde je klakson schovany? Delala se podle servisniho CD jedno- a dvou-klaksonova (famfary) verze. Jednoklaksonova verze ma zobrazeny klakson nekde za naraznikem, ale na strane ridice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Troubim na trumpety!!! :potlesk Byla tam stereo verze, na kazde strane jeden klakson, oba vyrezle ve stejnem miste na minusovem kolicku (viz foto).

Jen pro info:

1. zbyly me z puvodniho auta famfary tak jsem je chtel pouzit. Ale obaval jsem se kvuli dvouvodicovemu privodu/konektoru na P806 a vzajemne izolovanemu kovovemu drzaku a minus kolicku puvodniho klaksonu, ze je trvale pripojeny plus a spina se zem a ja mel u famfar vnejsi cast krytu vodivou jako kostreny minus. Ale jeden fous z privodu/konektoru u P806 je nekde kostreny a spina se plus.

2. demontaz - musi se shodit predni cast podbehu - 2srouby zespodu, 2 nad kolem, 2 za kolem + plastovy spunt. Srouby byvaji zarezle, ja jsem musel odvrtavat.

Vsem jeste jednou moc diky za rady :papa

post-0-14109594928236_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...