Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

motocykl do 50 ccm


Trundik

Recommended Posts

Chtěl bych si na příští léto koupit nějaké přibližovadlo do města. Vzhledem k tomu, že vlastním řidičák na motorku pouze do 50 ccm, tak je daný co vlastně sháním. Ale abych to upřesnil. Něco levného, aby to vydrželo, moc to nežralo a jelo co nejvíce. To je sice kombinace na pos..., ale jinak to říct nemůžu. Co byste mi poradili?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Simáka mám už dva roky, koupil jsem klasiku 6V Enduro z roku 84 po starým dědovi a po výbrusu. Dal jsem za něj 9k a jsem spokojenej, Zatím se nic nepokazilo, nic to nežere, koupíš dvacku naturálu a jezdíš měsíc. Jede mi cca 75km/hod - co jsem měřil s autem. Záleží hodně na benzínu a oleji co tam liješ. Jináč má kamarád skůtra Peugeot, ten žere ještě míň, dal za něj teda 38k, ale je to brko. Jede skoro 90, máš úložnej prostor na helmu, elektrickej startér. Jináč co jsem slyšel, tak špatně nejezdí Jawa Mosqito, nebo Dandy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Yamaha BWS 50 jsem měl půl roku jako „služebák“ a nikdy více bych do toho nešel... byla úplně nová a byl jsem minimálně 5x v servisu... (utrhla se při jízdě směrovka, 3x defekt, vypadnul šroub co drží výfuk a ten se pak úplně urval, špatný tah a nakonec mi selhala brzda, když jsem jel z kopce a málem jsem to narval do kamionu). Od té doby jsem na to nikdy nesednul. Za ten půlrok najeto po Praze cca 5 000 km. Jediné, co bylo pozitivní, byla opravdu hodně rychlá jízda… maximální rychlost cca 85 km/hod.

Předtím jsem měl taky stejný model, ale starší… s tím nebyl žádný problém, ale zase vůbec netáhla…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nebo je tady ještě jedna možnost zase začly dělat fechtly tak si kup toho. Rozhodně by jsi s tím budil pořádnej rozruch uprostřed brna.

:D:super

viz. clánek: http://www.novinky.cz/ekonomika/legendarni-pionyr-se-vraci-na-silnice_92813_9ftmr.html

PS: ty byly na udržbu a provoz ještě míň náchylný než simály

[upravil dne 20/9/06 Poldík]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

co? fichtly míň náchylný na údržbu....? Fichtla jsem měl čtyři roky a za tu dobu jsem ho znal nazpaměť. Neustálý čištění trysek, štelování předstihu, když byl teplej, tak nechytal, věčně se něco klepalo. Motor sice jednoduchej, karbec taky, ale sakryš.....pořád byl člověk jako prase, já snad nezažil jeden víkend bez poruchy. Se Simsonem je to složitější, tam karburátor sám nesešteluješ. Jináč ten motor není moc jinej, dá se říct, jakoby byl Simson okopírovanej od Fichtla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Poldík

PS: ty byly na udržbu a provoz ještě míň náchylný než simály

To bych taky neřekl.Taky sem ho dlouho měl...pořád čistit svíčku,trysky,kladívka,vozit s sebou aspoň jeden kondenzátor...To se Simálem sem neměl jedinej problém a když je potřeba,tak si tam uděláš taky všechno sám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sem koupil za 200kč stadáka v zimě sem do něj 3ku dal za komplet opravu a ted vesele jezdím,mám tam 13ti zubový kolečko,karbec s pařeza a maximálka je 68km/h:D

Jinak kámoš koupil nákýho asijce,jmenuje se to Hero Gizmo-Ankur je to papírově 50ka ve skutečnosti je to asi 60,nebo 70ka,má to jazýčkový sání a jede to přez 80 a žereto pod litr a půl.Je to dvoumístný

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám doma Simson Star z roku 83 (ale bohužel bez papírů) a ten taky lítá dost slušně, po poli jsem ho hnal 65 a ještě by šel...

Klasický Electronic nebo Enduro je asi nejlepší volba, uděláš si na tom všechno sám za pár kaček a celkem to i jede...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trundíku - Vix měl asi na mysli, že jediná šance, jak legalizovat bezpapírové vozidlo spočívá v tom,, že daný kousek bude starší 25 let a tím by splňoval podmínku pro registraci veteránu - jinak odhlášenou motorku budeš legalizovat asi velice těžko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...