Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Skříň elektroměru na RD


Hadra

Recommended Posts

Mám dotaz ohledně elektrické sítě pro domácnost. Konkrétně se jedná o to, že EON mi svede střešníkem z hlavního řádu dráty, umístí na dům \" krabici \" s pojistkama a osadí elektroměr. Já si mám zajistit cestu z krabice s pojistkama a krabici na elektroměr. Práve tato mně zajímá. Bude umístěna na fasádě domu, ale je nějakej předpis jaká ta skříň má být? V EONu mi totiž nikdo tady tuhle otázku nezodpověděl. Proto se ptám tady, protože věřím, že se s tím už někdo setkal. Zajímá mně rozměr, typ, vlastní zkušenost, cena, prodejce atd...

Díky za každou radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vím, tak se prodávají již kompletní elekroměrové rozvaděče, vybavené vším potřebným. Jen jsem nedávno slyšel, že snad má EON trochu ¨\"přísnější\" přístup než třeba naše bývalá VČE. Asi lepší najít místního elektrorevizáka a nechat si poradit od něj. Stejně před osazením elektroměru se musí doložit elektrorevize rozvodů.

Každopádně kromě elektroměru tam musí být hlavní jistič (buď 1.fáz. nebo 3.fáz) a případně místo pro bazmek na přepínání tarifů (denní - noční). Pokud tam ten bazmek je, tak je jištěn ještě malým 1.fáz. jističem. Rozvaděč musí mít možnost zaplombování. Podle velikosti hlavního jističe se odvíjí také cena za energii (rezervovaný příkon).

[upravil dne 14/9/06 Vinca]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak píšeš Eon ti provede přípojku do 30m na jejich náklady jen po hlavní domovní skříň čímž se považuje pojistková skříňka což je i jejich majetkem, na dalšch nákladech se musí podílet odběratel. Dále co se týče rozaděče by ti mněli dát vyjádření o umístnění a s výší sjednaného jističe, co se týče rozvaděče by mněl být typizovaný a mít revizní správu (dílčí), která ti stačí pro připojení objektu. A záleží táž pro jakou variantu rozvaděče se rozhodneš zda pro rozvaděč elektroměrový, který budeš mít na určeném místě a který by mněl obsahova místo pro elektromněr a hlavní domovní spínač a v závislosti na sjednané sazbě i místo pro relé a modul HDO (přímač dálkového ovládání nízkého a vysokého tarifu. Po sléze jističe pro jednotlivé oktuhy budeš mít umístněné někde na chodbě. Nebo se rozhodneš pro variantu kdy jističe budeš mít i s elektromněrem venku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

i kdyby sis nechtel davat ted dvoji sazbu, nech si vestavet krabici s mistem pro HDO.

krabice jsou typizovane, a prodavaji se uz de facto hotove. zajdi si za tim, kdo ti bude delat revizi... budes pak mit jednodussi praci...

vzhledem k tomu, ze ji mas na fasade a ne nekde v chodbe, tak usetris na zprave od technika pozarni ochrany a nemusi byt s protipozarni upravou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...