Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bezpečnostní šrouby na ALU kola


Guest MMMMM

Recommended Posts

Chci si koupit bezpecnostni srouby na kola a u nas maji nejake univerzalni za 250Kc. Nekdo mi rikal ze se prodavaji kolem 1000Kc. To je docela rozdil ale jak bezpecne jsou ty univerzalni,abych je nekoupil a byly tam na nic. Kde se daji sehnat na netu. Diky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originální sada Peugeot Protect má objednací číslo 9606P9 a je u koncesionářů kolem 1500 Kč. Teď jsou nové, trouchu vylepšené oproti původním mají navíc vroubek proti strhnutí otisku. Jejich výhodou je univerzálnosti, dají se použít na všechny disky Peugeot, i na Alu. Levnejší alternativou jsou pojist. šrouby české firmy Autokola (www.autokola.cz). U Peugeot matic je pojistka, při ztrátě protikusu se předloží kartička a dá se koupit náhradní.

Co si kdo vybere záleží na něm, ja mám orig. sadu.

Jen nevím jak je to pro tříšroubové Peugeoty 106, když se sada prodává po 4ech šroubech :o))))))))))))))))))))))))))))

Zkušenost:

http://www.volny.cz/augustinm/kola.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to mArda: s tou univerzalnosti si nejsem tak jistej, mam pojistne srouby na ALU kola, srouby i kola original Peugeot a ty srouby maji placatou dosedaci plochu s velkou podlozkou. Na plechove disky je urcite nedostanu, tam je klasicky sroub s konickou dosedaci plochou tzn uplne jinej sroub.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Mila: Pravda, ale já mám konickou dosedací plochu na Peugeot ALU i na plechových discích. Ale plochou dosedací plochu jsem taky viděl. Ale myslím že ve většině případě se jedná o konus. Alespoň u starších aut, u nových to buse ani ploché.

to Stefan: Jo to je moje :o( Alarm ani nepípl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo záleží co má za kola, novější originály mají dosedací plochu rovnou - AL.

Bezpečnostní šrouby se prodávají po 4 kusech, ale i 3děrová 106 má přece 4kola, co? Jinak pokud budeš kupovat universály dej si pozor na závit, většina aut má jinej závit! Jestli máš originál hliníky Peugeot, neváhej a kup originály - nemají teď nějaký slevy na příslušenství?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen bych podotkl, ze je dulezite jake mas kola. nemusi se ti totiz bezpecnostni orisek vejit do dirky co je pro sroub v kole. mel jsme dezenty a k tomu \"uni\" srouby a pak jsme shanel jine. ted ma orig kola peugeot a orig srouby peugeot a funguje to bezvadne. je to sladene dohromady.

jinak to co tu bylo nejake cislo orig nahrad. dilu je hezke, ale jde to jen k nejakemu typu aut, napr 307 a 406, ale pak je druha skupina, napr. 106 a 306 a dalsi muze byt 26. podle typu kola a auta u orig, u neorig vyzkouset.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No me take nikdo zatim kola neukradl a bez bezpecnostnich sroubu takze take spokojenost ale pro sichr. No ty v Globu maji na hlave 4 diry ktere jsou ruzne poskladane(to je vse) a ktomu zamek. Nevim jestli se tomu da verit. Kdyz prijde nekdo omrkne to, udela si kopii a je to. Jakej je tvuj zamek na kolech?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtěl jsem si taky koupit bezp. šrouby, v autodoplňkách měli sadu od nějakého českého výrobce asi za 450,- ale prodavač mi říkal že nejsou moc kvalitní a že s jejich prodejem končí, protože je na ně hodně reklamací. Bohužel si nepamatuju jméno toho výrobce. (kdo by jste je někde viděl, byli balený v plastu se žlutým podkladem a červeným nápisem). Jinak mi ukazoval sadu asi za 800,-. Byly to univerzály na plecháče i hliníky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Driver, asi jsem uplna lama, ale na plechace mam srouby s konickou dosedaci plochou a na AL mam srouby plochou dosedaci plochou, tak ze o univerzalech nemuze byt zadna rec. Vim, ze u neorig. AL a orig. starsich modelu AL je dosedaci plocha konicka, ale neni tam rozdil v delce sroubu? Myslim tim jak jsi psal o univerzalech.;)

Kdyz to tedy schrnu, nejde tak o univerzalnost sroubu, ale jaka kola se budou na auto montovat.....;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...