Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dával sem nové brzd.destičky a přetočil sem si kotouče a od tý doby mě při brždění vybruje volant a brzd.pedál náboj nehází-měřeno,kotouče taky nehází-měřeno,takže by mě zajímalo čím to může být:myslim díky za odpovědi

Odesláno

Mně to taky dělalo a kotouče už byly sjety pod minimální hranici,ale to asi nebude tvuj případ :myslim

Vyměnil jsem je a mám klid :super

[upravil dne 7/9/06 Sagic]

Odesláno

Podle mě to není tou spodní hranicí, ale tím, že stočení je potřeba udělat přesně. Nevím, jestli v tisícinách (nejsem soustružník). Ale co jsem slyšel o stáčení, tak velké procento pak hází. Píšu slyšel, protože jsem to nikdy nenechal dělat, raději volím nové kotouče.

Odesláno

já semnástrojař(soustružník)takže žádný máslo vim jak na to a co s tim takže si sem jistej že mě nic nehází.když sem přidělal kotouče na auto a změřil jestli házej,tak běžely nádherně rovně.takže házivostí to prostě neni!!!asi to bude fakt tim,že sou slabý a že při bržděni(jak se ohřívají)tak povolý a zvlní se.

Odesláno

Velice jednoduchá rada.

Říkáš, že před opravou to nedělalo........... Po výměně desek a stočení kotoučů to dělá...........

Desky budou těžko vadný:D a navíc jsou nový..................Takže závěr.........Je jedno jestli špatně stočený nebo slabý, ale bude to těma kotoučema.

Odesláno

Bezvadný, stáčejte kotouše... máte fakt geniální nápady. Už ses koukal, co stojí novej ?

Brzdy tímhle způsobem dnes řeší jen sebevrazi. neřeknu stočit buben na starym šuplíku, ale tohle je fakt moc.

Odesláno

Co znamená stočení kotouče? Jak se to dělá???

Když mám v pytli desky, nebo kotouče, tak jako asi jedině výměna za nový ... neni to zase taková pálka ... a brzdy jsou základ, na kterym by se nemelo setrit.

[upravil dne 7/9/2006 Neon]

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Co znamená stočení kotouče? Jak se to dělá???

Když mám v pytli desky, nebo kotouče, tak jako asi jedině výměna za nový ... neni to zase taková pálka ... a brzdy jsou základ, na kterym by se nemelo setrit.

[upravil dne 7/9/2006 Neon]

Stočení kotouče znamená, že pokud je např. zkřivený, upneš ho do soustruhu a sjedeš o nějakou desetinku mm, prostě ho opracuješ (zarovnáš). Důležitá je min. tlouštka kotouče udávaná výrobcem, pod kterou by ses neměl dostat. :aut

Taky nejsem zastancem stačení, ale pokud má nový kotouč nějakých 22mm,po čase ti začne házet a výrobce předepisuje min.18,5mm tak proč ne? :D

Odesláno

Pro provoz na silnici mi přijdou víc nebězpeční ti magoři, co mají všechno nový a jezdí jako prase, než pár lidí co zarovná kotouče.

Dělalo se to a dělat se to bude. To že postupně se zvyšuje technická úroveň aut, neznamená že tadle operace bude nadpřirozená.

Jen aby pak Vector Rebikovi nenapsal, že páchá zvěrstva a opravuje auta - všechno jsou to vraky a pryč s nima ze silnice, kupte si nový ;)

Medion: Buď fakt opravdu trochu ty kotouče hážou, nebo při montáži jsi špatně očistil rez. Mám na vrtačku čelní smirek na suchý zip, krásně očistím dosedací plochu v kotoučích i na náboji. Krásně to sedí a je to vystředěný.

Ještě se zeptám, jak to šlo stáhnout ty kotouče? Nedělá to po noži strženou strukturu na povrchu kotouče? Většinou se špatně stáčejí, respektive to vede k nevyhovující povrchové úpravě. Je hrubá, bere desky a velice rapidně se snižuje vrubová houževnatost kotouče, náchylné na lokální praskliny.

Jako profík od řemesla, jakým nožem a otáčkama jsi to dělal?

Odesláno

Hmm, záleží hlavně na tom, jak ty kotouče stočíte. Oni by totiž trochu házet měly. Ona je to hlavně taky jejich funkce - protože, když odbrzdíš, tak se musí nějak oddálit brzdové destičky. No a děje se to tak, že je kotouč svýma nerovnostma od sebe odhodí.

Takže se dostáváme k jádru pudla - máš dostatečně rovné kotouče (a destičky ti neodhazují) anebo, a to si myslím že je spíše možné, máš nějak nečisté plochy, po kterých ti ty destičky jezdí (a tedy váznou - marast, rez, sajrajt, ..., popř. ty destičky nejsou z výroby dvakrát přesné, takže je nutno je občas doladit)

vector: \"Starej šuplík\" - tý jo, hele, já vypustím to starej a začnu tak říkat Křápole

Ladis : Nevím, co furt na tom stáčení kotoučů máte ... mě na tom starým šuplíku vydržely kotouče 100 tkm, mezitím jsem měnil jednou destičky. Teď jsem kupoval nový kotouče+destičky a stálo to rovných 1300,- Prostě shánět někoho, aby mi kotouče za nějakou stokoronu přetočil, a pak se stejně zjistilo, že na nich najedu dalších 15 tkm a pak rozhazoval auto znova se mi fakt nevyplatí ... ale to je každého věc.

Brzdový destičky, kotouče řadím do stejné kategorie jako olej, žárovky a leštěnku na auto - tedy spotřební materiál.

Odesláno
:xvul no ja osobne teda nevidim duvod stacet kotouce pred vymenou desticek, kdyz kotouce nehazi a sou rovne. Nedelal jsem to kdyz jsem menil predni desticky a ani v servisu o tom nic nerikali. Je k tomu nejaky opravdu padny duvod pokud nejsou krive?
Odesláno

vix, ladis, sagic: kluci, díky za sovětu

stejně jsem ale došel k finálnímu názoru, že když výměna, tak raději za nový, nemá cenu někoho shánět, kdo mi to ztočí a po pár tisících měnit kotouče znovu ... ale jsem rád, že vim, že něco takovýho existuje ... (alespoň můžu machrovat před šéfem až dovečera :-)

Odesláno

kotouče rovné byly ale měly na krajích hrany a ty musíš stočit.a ty so si myslej že stáčení kotoučů je na hovno tak ste pěkný magoř...protože proč vyhazovat prachy za nový,když je stačí nepatrně slíznout(stočit)a jsou zas v pohodě

Odesláno

...co to je za prasečinu s těma hranama? ty hrany snad nemají akorát nový kotouče ne? Já jsem měl na starejch hranu tak možná 2mm , dal jsem nový a už tam zase kousek je. a proč bych to krze tu hranu stáčel?? tomu nerozumím.

Odesláno

ať si myslí o stáčení kotouču kdo chce co chce,ale přeci když dáte nový desky na nerovnej kotouč tak to brzdí úplně na pič... a nový desky se na tom nerovnym kotouči akorát zase zkurvěj.tak pak přetočim kotouče a zase v poho.zbytečný vyhazovat 1300kč za nový

Odesláno

Když dělat brzdy TAK POŘÁDNĚ, aby to 100% brzdilo a člověk si (popřípadě někomu jinýmu) norozbil auto a i hubu. Jinak si točte nebo lízejte co chcete:D.

Já známýho soustružníka nemam a u nějakýho Noname si to dělat nenechám, takže kupuku nový.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...