Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

lozisko v tehlici na 205....vule?


Krejca

Recommended Posts

Ahoj. Mel bych dotazek. Problem s hucici poloosou sem vyresil vymenou za novou (repas??) a zjistil sem za huci lozisko v kole, naj 10tis km po vymene v servisu, rikam si asi to byl smejd nebo ho vymlatila spatna poloosa. Musim vymenit i praskou tehlici, tak sem ji sehnal i s loziskem ktery je prej dobry, ale ma takovej vakl. Je to vlastne tehlice, v ni lozisko a v lozisku ten stred jak se do nej strka poloosa a nahoru dava kotouc, no a kdyz za to chytnu tak je tam citelna vule na tom lozisku. Zajimalo by me jestli to je normalni a tim jak to dotahnu na poloosu tak to zmizi a nebo je lozisko v haji a melo by bejt absolutne bez vule. Chci si usetrit zbytecnou montaz a demontaz. Diky moc za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten clovek co sem to od nej kupoval (mozna je to nekdo z vas :) rikal ze tu tehlici schovaval jenom kuli dobrymu lozisku, tak proto se na to ptam ze mi ta vule prijde divna. O to jestli bude hucet mi ani tak nejde jako aby nemelo takovej vakl cely kolo. Zkusim to tedy dotahnout jak rikate. Diky vsem za rady :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ložisko je dvouřadé, a vnitřní kroužek je dělený, právě k vymezení vůle. Tudíž to ložisko správně funguje jen když je to dotaženo předepsaným momentem. Ve volném stavu to může mít pochopitelně vůli, protože ty vnitřní kroužky nic nedrží, jen to jak je do nich nasunut náboj..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je to opraveny, dotahnul sem to poslapovou metodou a v pohode bez vule. Dekuju za pomoc :) Jinak sem vedel ze to lozisko ma uvnitr dva krouzky a kdyby nebyly spojeny tak tam ten vakl jasne bude, ale nebylo mi jasny jaktoze tam je kdyz je uvnitr narazenej ten naboj (tisicihran)?? A navic kdyz pritahnu poloosu tak stahnu jenom ten naboj....no....ted uz je jasny ze to tam funguje jinak a asi bych to musel videt nakresleny abych to pochopil :) Hlavne ze uz to nehuci.....ted jak je ticho vylezly dalsi pazvuky tak je o zabavu postarano.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne ne, tou maticí právě stáhneš ten dělený kroužek na náboji - náboj je v kuse, na tom by nebylo co stahovat. Nakreslit bych ti to klidně mohl, ale na papír :) ale představ si to prostě jen jako ložisko s děleným vnitřním kroužkem nasazené na hřídeli - ten náboj v tomhle případě představuje hřídel ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...