Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Turbo 405


Karl

Recommended Posts

Lepší je to spodem. Ovšem vyžaduje to buď pořádný zvedák, a nebo pořádnou montážní jámu, aby se pod tím člověk moc neválel. Jinak to jde v nouzi i vrchem, ale podle mě je to horší.

Spodem: Auto na zvedák, vypustit olej z převodovky, vyhodit pravou poloosu - ať je tam víc místa. Odmontovat a vyndat spodní siletnblok motoru, a motor odsunout dopředu, a něčím zachytit, aby tam držel. Pak se tam dá docela dostat. Samozřejmě sundat vejfuk - pak se povolí samotné to turbo s parohy, a vyndá. Teď z hlavy nevím, jestli není třeba povolit i nápravnici, ale to uvidíš, to už je jen drobnost. Montáž pochopitelně v opačném pořadí, a je dobré sundat i sací parohy, a dát pod to nové těsnění (1,9TD má to těsnění pod parohy v jednom kuse, společné pro sání i výfuk).

Horem: zase sundat výfuk, odmontovat horní motorový silentblok (hrušku) s držákem (resp. jen držák, hrušku tam můžeš nechat), motor vyklonit co nejvíc dopředu. Odmontovat sací parohy, a vytahat všechny svorníky z hlavy - o to je to horší. pak odmontovat to turbo a vytáhnout - ale i při vykloněném motoru je tam hodně málo místa, a blbý přístup.

Pokud máš přístup na velký zvedák a solidní vybavení, dělal bych to spodem, pokud to děláš na ulici, tak asi horem. Ani jedno není úplná trivka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já už jsem to dělal horem i spodem a spodem je to mnohem lepší.Já jsem si sundal i nápravnici a pak už je tam místa docela dost.Jenom ty horní šrouby na parohách je to docela piplačka,ale dá se to.Těsnění samozřejmě vždy nové.je ocelové,zamačkávací.Přeji hodně štěstí a pevné nervy.:papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...