Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Reálná zkušenost: Že by se bránit zlovůli úřadů vyplatilo? Určitě!!!


LubošK

Recommended Posts

Ale se skutečnou SPRAVEDLNOSTÍ nepočítejte! Když už Vás nějaký ouřada či policajt z něčeho obviní, braňte se všemi prostředky. S tím oni totiž nepočítají zase oni - a to zvláště za situace, kdy jim nahrává, že Vám to tak či tak buď někde \"strhnou z platu\", nebo máte \"šanci\" (jako v případě \"blokové pokuty\") rovnou \"přiznat svou vinu\".

Nebo snad hodláte žít v reálném kapitalismu a přitom se nechat buzerovat jako za totality?

[upravil dne 28.8.06 LubošK]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Finančák mi nedávno doměřil penále za daň z příjmů za rok 2004, kterou jsem přitom sám od sebe doplatil poté, co se ukázalo, že pro mě bude za loňský rok výhodnější využít loni uzákonněná ustanovení o odpočtu paušálních nákladů.

Můj daňový poradce mi při té příležitosti sdělil, že z jeho klientů jsem jediný, komu finančák ono penále doměřil, neb to jednak nemělo logiku (neb při podávání přinání za rok 2004 jsem ještě nemohl tušit, co v roce 2005 český parlament schválí a co tak bude mít de-facto zpětnou platnost) a jednak v tomto smyslu vydalo Ministerstvo financí ČR přípis, že se to má z výše uvedených důvodů automaticky odpouštět.

Jenže já vůl měl snad jako jediný v celém okrese v té době u fimnančáku daňový PŘEPLATEK (!), a tak se ony snaživé úřednice z finančáku zjevně pokusily tuto anomálii eliminovat právě oním výše uvedeným zůsobem.

Avšak když jsem po poradě se svým daňovým poradcem podal žáddost o odpuštění onoho penále z důvodu \"odstranění tvrdosti zákona\" (zmiňovaného mj. i v onom výše zmiňovaném přípisu ministerstva finací), došlo mi obratem vyrozumění, že mi to odpouštějí a že tedy vlastně žádné penále doplácet nemusím.

Jenže k tomu, aby ona má žádost o odpuštění onoho zjevně nesmyslného penále vůbec byla vzata na vědomí, jsem ji musel opatřit tisícikorunovým kolkem, o kteréžto peníze by mě tak stát nakonec tak či tak obral - a obral by mě přitom o ně i v případě, že by onu mou žádost nakonec nevyslyšeli a já tak musel ještě navíc zaplatit i ono výše zmiňované penále...

Sice nejde o žádné závratné sumy - ale nenasralo by Vás to?

Avšak na druhé straně - znáte snad někdo lepší příklad toho, proč se zlovůli úřadů bránit i přesto, že Vás nakonec sice vždy oberou, ale alespoň ne o tolik, kolik by Vás to stálo, kdybyste se nebránili a nechali se \"stříhat jako ovce\"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, to je vec! Na uradoch je banda iniciativnych debilov, ktori vo svojej kazdodennej necinnosti vymyslaju debiliny.

Ja mam tiez nieco - znamy vybavoval nieco na stavebnom urade, bohuzial nikdy tam nemohol zodpovednych uradnikov zastihnut. Tak to nechal na \"akoze\" uradny, predlzeny den, kedy tam mali sediet na riti do 5. Ked tam vsak prisiel o 3.30, nikoho tam nenasiel. Isiel sa pytat vedla, ze kde su, ked maju dlhy den. Tam skoro spadol na rit, ked mu povedali, ze oni maju pruzny pracovny cas a isli domov skor. Ti debili cely tyzden nadrabali po polhodinke a rozhodli sa tie nadcasy vybrat v predlzeny den.... dobre co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...