Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

platba pokuty


Ráďa

Recommended Posts

Minulý týden mě švestky nachytali při překročení rychlosti:grr.Dostal jsem pokutu 1 000,-Kč.Na místě jsem nezaplatil,ale převzal jsem složenku.Je na ní jenom adresa příjemce a číslo účtu.Protože se mi vypisovat složenku nechce,chtěl bych to poslat převodem,ale nevím,jestli to jde.Nemá s tím někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale jak to vlastně bylo?

Podepsal jsi protokol a tím uznal svou vinu, nebo jsi vyjádřil nesouhlas?

V prvním případě po Tobě možná budou požadovat něco, co je normálně považováno za lichvu (tj. pokud jsi to poslal na správné číslo účtu, avšak neuvedl jsi správné předčíslí, vymastí Ti penále, kterému se budeš moci bránit leda tak u Ústavního soudu nebo někde ve Štrasburku).

V druhém případě je to jednoduché. Platbu takto uhrazenou by měla podle mého skromného právního názoru považovat protistrana (tj. místně příslušný Úřad) toliko za zálohu, a to až do projednání (domnělého) přestupku na onom Úřadě.

Dál nevím - následuje totiž možnost odvolání na krajský úřad (což jsou taky úředníci jako polena) a až při nesouhlasu s jejich stanoviskem na příslušný soud (což jsou zase často komunisti jako polena)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Luboši, zase to tolik nedramatizuj. Ráďův přestupek nejde ke správnímu řízení a tím, že na místě uznal vinu je vyřešen. Teď už jen zaplatit (klidně z účtu, posílat to složenkou je zbytečné). Jediná možnost obrany je \"dovolání\".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

muzes prevodem vse vyplnis jako mas na slozence ale jestli to byli statni tak klidne pockej

par mesicu a oni ti bez penale poslou vyzvu kde to bude jasne videt co je variablini co konstatni a co cislo uctu to je obrovska vyhoda proti tem mestskejm smejdum ktery hned posilaj exekutora s 20 ti nasobkem pokuty:roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen mi nebylo jasné, jestli to Ráďa \"podepsal\", či nikoliv.

\"Dovolání\" je iluze - musel by prokazovat, že byl pod tkalem nepředvídatelných okolností (= smrt v rodině, náhlý porod etc.), takže nic pro něj.

Když ale zaplatí z účtu s tím, že tam napíše předčíslí, které platí jen pro složenku (občas jsem se takhle sekl při placení daní), může se mu stát, že ty peníze budou \"jako\" ležet někde jinde, zatímco mu bude nabíhat penále ve výši až 75% p.a.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...