Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Myčka nádobí


Trundik

Recommended Posts

My třeba vybrali myčku od electroluxu s displejem a ovládáním venku. Už u nás myje 9 rokem a akorát poslední půl rok se asi 2x stalo, že neohřála vodu (tuším, že relé jako u Péti, které je preventivně koupeno). Tak musím zaklepat. A aj  ostatní spotřebiče (lednice samsung, trouba gorenje, indukce amica) drží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@OK406 Já mám ovládání a panel zepředu (viditelný) a nechtěl bych jinak. Taky jsem si to myslel, že to je jedno, než si švagrová koupila se skrytým panelem.

Ono se jedná o jedinou drobnost - display. Já vidím, kolik času ještě zbývá do konce programu. Švagrová vidí prd a když si na chvíli odběhne z kuchyně, myčka zapípá, že je hotovo, ona to neslyší a pak neví, jestli má domyto nebo ne. Takže za mě skrytý panel NIKDY!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tedy Siemens, ale ono to je jen jiný kabát stejného stroje. Mám ji 14 let s jedním servisem, díky tomu, že jsme stéle myli v automatickém programu se zanesly ty kontrolní nádržky a myčka nedokázala posoudit, že je umyto. Po radě servisáka krom umytí myčky, používáme více program, který nekontroluje vodu, vždy vodu mění. Od tě doby myje stále. po 9 letech jsem musel vyměnit zapínací tlačítko (kus plastu skoro za 200). No a po 11 letech jsem vyměnil plastový filtr, tedy ono by stačilo jen sítko, samostatně se neprodává, od BSH (BoschSiemensHolding) za 1800, neoriginál za 550. Ten filtr bych bral jako spotřebák.

Panel mám skrytý, mám 2 displeje, jeden nahoru pro nastavení (ten se zavře), druhý kontrolní, ukazující čas, Takže za mě je skrytý panel naprosto v pohodě. Skrytý panel má něco do sebe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ahoj

Vypadá to, že nás čeká výměna naší vestavěné myčky nádobí. Máme cca 14 let starou AEG FAVORIT a zajímalo by mě, jestli se dá předpokládat, že by mohla nová myčka být montážně podobná, budeme-li opět kupovat AEG? Máme tzv. vnitřní ovládání, rádi bychom tedy opět myčku s ovládáním uvnitř = předpokládám, že by se měla dát použít i současná deska kryjící dveře myčky. 

Koukal jsem, že např. DATART nabízí dopravu, montáž i odvoz staré myčky za necelou tisícikačku, to je pro mě zajímavá nabídka 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to výměna relé nepomůže.

My naopak chtěli ovládací prvky venku a novou jsme sháněli hlavně podle vnitřního uspořádání a recenzí. Stejně ale při každém vkládání nádobí vzpomínám na původní Elektroluxku ;)

Upraveno uživatelem Péťa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já také preferuji ovládání venku, vidím jak dlouho ještě do konce.

A co je pro mě po dvou letech velmi důležitá funkce je šuplík na příbory na místo košíku. Už bych jinou nechtěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten šuflík bude mít ta nová taky. Vnitřní ovládání má myčka stávající a já nechci řešit ještě úpravu dveří truhlářem kvůlivá displayi, bez kterého jsme až doteď v pohodě fungovali. 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já měl také svého času 120 GLS a byl jsem spokojený a dnes bych to nechtěl. Prostě někdy je potřeba udělat krok dopředu. Ale je to tvoje věc. Na to zda bude potřeba )prava se stačí podívat na rozměry krycí desky a nové vyhlédnuté myčky.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to chápu, ale nikde není zaručeno že vestavba nové myčky bude shodná. Proto radím si to dopředu ověřit a nenechat se svazovat podmínkou, která nemusí platit.

Nevím jak kdo, ale já v kuchyni stále nejsem a informace, že už je domyto po tom co přijdu a nebo naopak ještě vydž 10 minut a pak už už můžeš nadšeně běžet a uklízet nádobí, nebo aspoň otevřít dveře pro vychladnutí.

Dvěře u myčky

 

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Péťa - buch hlavičkou na hřebíček. 

Kuchyň byla stavěna truhlářem "na míru" a tak vůbec netuším, co to je za barvu dýhy. A i kdybych sehnal nový kus "v barvě", tak po těch X letech ten vyměněnej bude vypadat jinak

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mého musí stačit změřit stávající krycí desku a porovnat z dokumentace nové myčky zda bude rozměr vyhovovat.

Ale vzhledem k tomu, že jsem nikdy vestavbu neřešil a vždy jsme měli volně stojící myčku, tak se možná mýlím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...