Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

životnost čepů?


Bouřlivák

Recommended Posts

Ahoj mám půl roku 306XRD /98 a v prosinci mi měnili tyče stabilizátoru/kost/ po 8tis.km to začalo zas mlátit a dneska když jsem to rozebral /po 12tis.km/ tak ty čepy na tý tyči se hejbou ůplně sami a ve všech směrech.Jezdím po Praze ale stejně se mi to zdá málo.Mám teď koupi originál za 1100kč nebo druhovýrobu za 650kč .

Máte s tim někdo zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řeknu ti to asi takto originál je originál a je tam garance kvality to je jasné. Na druhou stranu jsem neslyšel, že by s druhovýrobou byly problémy. Jasně určitě nevydržej tak dlouho ale nebal bych se jich. Když bych je kupoval tak bych jen kouknul jestli jsou funkční(pohyb) a není na nich nějaká zjevná vada(špatnej výlisek apod.) Je to na tobě ale těch 12000 není fakt moc(ale ta Praha je děsná:mad::mad::mad: to je pravda) Pak ještě jedna otázka kolik jsi udělal na origoších? Podle toho bych volil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může mi někdo poradit jak ty čepy zkontrolovat a kde jsou? Docela jsem se tady dočetl, že dělají problémy, což ale zatím zapla?pánbůh není můj případ.

Najel jsem už 106 tisíc a zatím jsem měnil jen brzdový disky. (306, Saint Tropez, 1.4 benzín, r.v. 2000)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jezdíš po Praze, tak se připrav na to, že tyhle věci budeš měnit často. S tím nic moc nenaděláš.

Co se týče dílů z druhovýroby, jsou mezi nimi značné rozdíly - některé stojí za prd, a některé jsou třeba i lepší, než orig. Konkrétní značky ti ale bohužel neporadím, já vždycky něco do auta dám, a po čase zapomenu, co to bylo zač.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechal jsem taky teď měnit čepy řízení, jeden byl na tom hůř, tak šly oba, cena 231 bez DPH/kus. tak uvidíme jak dlouho vydrží.

ad \"originály\" byla o tom diskuze na slapech u ohně. co je to originál ? Kus vyrobený firmou XY a zabalenej do krabice Peugeot? Asi tam bude větší sichr co se týče kvality, ale taky větší cena...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkusenost: kosti od Stangla (znacku nevim) vydrzely 10000km po Evrope a 10000km po Cechach, z toho pulku po Praze; pote odesla prava strana dole, leva byla nacata nahore. Na opakovany dotaz u Domanskeho jsem dostal odpoved, ze originaly vydrzi u nas v prumeru tak 30-40000km. Vzhledem k tomu, ze cena originalu po 5% sleve u Domanskeho byla jen o 100 drazsi nez v Benexu, sel jsem do originalu.

Ale treba kulaky rizeni jsem kupoval v Benexu od stejneho vyrobce, co to dodava Peugeotum a vyslo to zase o neco lacineji nez \"original\" pri stejne kvalite.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no vim, mozna budu mluvit o koze misto o voze, ale mluvime tady o kulovejch cepech? ja sem je vytlouk asi po 30 tkm a pripada mi to, ze moc nevydrzeli... a byly origos od peugeotu, delali to v choustnikove hradisti....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

no jo s těma čepama mám taky problémy, už jsem je 2x měnil auto mám rok a půl(myslím spodní ramena). No ale najeto za tu dobu má přes 30 tis. tak jestli to nebude tím, a po praze nejezdím. Teď nedávno, když jsem je měnil podruhý tak stály asi o třetinu víc, než ty předtím, tak uvidíme kolik vydržej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...