Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Huceni predni napravy 205D


Krejca

Recommended Posts

Ahoj. Mam velikou prosbu, uz si s tim vazne nevim rady. Mam nova loziska v kolech, o vikendu sem vymenil lozisko na dlouhe poloose a porad neco huci, jakoby z prave strany. Nemam tuseni jaky zvuky vydava spatnej homokloub, ale mel prasklou manzetu a byl docela vyschlej. Bylo zvlastni ze zustaval vyset jakoby v rovny poloze, kdyz sem za nej vzal tak sem s nim musel jakoby skubnout aby se ohnul. Poradne sem ho promazal a castecne rozchodil. Nevim jestli to muze bejt pricinou toho hluku. Je to hlavne v rychlosti nad 50km/h a zvysuje se to s tahem motoru, treba do kopce. Jde mi o to jestli dat dvojku za novou poloosu s tim ze to bud bude ono a nebo to dam zbytecne a muze to bejt spis prevodovka. Jeste me napadly zadni loziska, ale nevim jak moc se to kastli prenasi dopredu. A jeste jedna malickost, daval sem novej olej do prevodovky mogula trans90 a prijde mi ze studena prevodovka hur radi a aby me to v zime uplne nevypeklo. Nevite prosim jakej je doporucenej olej? Predem dik moc za kazdou radu. PS: Kdyby mel nekdo na prodej nebo pujceni za poplatek jakoukoli dlouhou poloosu, starou, vyklechtanou....jen abych zjistil jestli se tim to huceni zmeni a mohl s klidnym svedomim koupit novou, byl bych moc vdecnej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Emiš

Kdyz to huci tak zkus zmacknout spojku, pokud to po seslapnuti spojky prestane, tak bych to videl opravdu na tu poloosu.

Mě to hučí když jedu se zřazenou rychlostí s kopce bez plynu a mírně zatáčim. A je to poloosa.To by mohlo bejt to samý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jsi musel rozhýbávat kloub na poloose, tak jsi to dělal zbytečně. V takovém stavu už je dávno po něm.

Co se týče převodovky - do ní patří olej 75W-80W API GL5 (nebo 4+).

Pokud jsi tam nalil něco odlišného, tak se s ní rozluč. Resp., někdo používá do těhle starých převodovek místo toho ATF II, které je tomu docela podobné, ale bez záruky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

homohomokinetak zrovna vcera sem byl na repasy v petrovicich cena 1200 kc taky mi hucel, loziska vymeneny obe uz treti poloosa vubec sem nemoh prijit cim to je[nebo sem si to spis nechtel pripustit] huci v tahu na nerovnostech skus poradne zakroutit volantem esli nelupe

olej do prevodovky shell 80w-90 spirax bez problemu

[upravil dne 22.8.2006 BobyD]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky vsem za rady. S tim olejem se polepsim a koupim ten jak rikate. Myslel sem ze do tehle starejch prevodovek staci obyc prevodak. Jinak, huci to kdyz jedu jak s kvaltem tak bez, jakoby lozisko v kole co se porad otaci, zesili to pri tahu do kopce. Je asi fakt ze by ten kloub mel jit volne a tohle lupani muze bejt pricinou. Do volantu to cejtit neni ale jak sem ho mel rozdelanej tak to bylo hodne znat. Asi teda kloub, jen sem byl zvedavej jestli se s tim uz nekdo setkal. Diky moc jeste jednou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...