Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bodíky a možné obstrukce


LubošK

Recommended Posts

Možnosti obrany při silniční kontrole a obstrukce, které sice body nezachrání, ale alespoň zaměstnají úřady. Stručně:

- hlavní zbraní je požadování kalibračního protokolu, který musí policista předložit na místě a to v ORIGINÁLE (event. notářsky ověřené kopii),

- dále Vám policista musí ukázat kalibrační známky na těle měřícího zařízení a jeho hlavě (v praxi to znamená Vás naložit, zavézt k radaru, což na např. na dálnici zabere půl hodiny),

Pokud něco z výše uvedeného na místě nemá, je třeba to uvést do protokolu a měření je v důsledku toho neplatné (přičemž lze zvážit podání trestního oznámení za zneužití pravomoci event. pokus o podvod!!!). Dále máte právo:

- žádat o dodatečné přezkoumání měřícího zařízení - to bude sice asi v pořádku, ale radar bude na dva tydny vyřazený - když to tak udělají všichni NEBUDE ČÍM MĚŘIT),

- pokud Vám připadá příslušník při kontrole pod vlivem alkoholu či nějaké látky a uvedete to do protokolu, měl by se neprodleně odebrat na odběr krve, aby toto podezření vyvrátil,

- v přestupkovém řízení lze také požadovat dokument o tom, že daný příslušník byl proškolen k obsluze radaru a samozřejmě také notářsky ověřenou kopii jeho OP nebo jiného průkazu, aby byla jistota, že je skutečně tím za koho se vydává. Atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

suhlasim s komisarom. takto sa da spravat iba k policajtovi, ktory sa k tebe sprava ako kreten a buzeruje ta. nie vsak proti \"normalnemu\".ked si uz isiel rychlo, tak si priznaj chybu a policajta to skor potesi a da sa s nim aj o tom pokecat, ako ked na neho vybafnes kraviny ohladom kalibracneho protokolu. to by som ta aj ja kamsi poslal a preliezol ti auto krizom-krazom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže se může stát, že v \"dobré víře\" cestou domů k rodině přehlédnu čtyřicítku v obci, kde by padesátka byla až až.

Ano, za to přehlédnutí mi náleží pokuta, jenže když najedu ročně v tuzemsku cca 60 000 km, mám kvůli tomu přijít o řidičák, aniž bych se ohradil vůči tomu, že ten policajt taky nemá vše O.K.?

Ne, když už se mi snaží někdo sebrat oprávnění k mé živnosti (i když si koneckonců mohu i \"bez papírů\" přeci najmout osobního řidiče, ne?), tak se budu bránit.

Stáhnout ocas a jektat zubama před vrchností prostě není můj styl - takže když mi policajt chce prokázat, že jsem udělal chybu, využiji všch možností, jak mu prokázat, že na něco \"pozapomněl\" on.

A to, že ve \"správním řízení\" nakonec možná zaplatím náklady a vyšší pokutu? Pořád lepší, než stáhnout ocas před tím polointeligentem, který doufá, že tu pokutu zaplatím a tím uznám svou vinu.

P.S. Naše auta servisuji v autorizovaných servisech, gumy měním včas a i jinak se snažím ty silniční zákony dodržovat - takže až se jednou někdy někde \"zapomenu\", vynasnažím se to těm aktivistům, co mě přichytí někde na padesátce, jak tam dojíždím rychlostí 54 km/h, hezky pěkně připomenout i všechny ty jejich výše zmiňované povinnosti...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LubošK: Jasně, že máš pravdu. Bohužel slušní řidiči doplácí i na ty druhé (např. prase řidič mi přejede dítě - kdo je na tom hůř?). Ale lze vymyslet princip, který by tomu zamezil? Asi těžko. Prostě i největší grázl bude tvrdit, že se zrovna \"zapomněl\", že jezdí pořád slušně, ale protože jede na návštěvu do nemocnice za manželkou, tak má v hlavě jiné starosti a tu 40tku přehlíd. Jedině snad dávat těm slušným plusové body - jenže jak by se Ti líbilo, kdyby Tě na silnici stavěla hlídka, pochválila a dala plusové body? Tím Tě pořád zdržovala...

Ptal jsem se na náchodské dopravce (v okrese Náchod totiž bydlím) a oni mají nastavený radar tak, že staví až od 61km/hod (dle jejich informace, co tam skutečně dají pochopietelně nemohu ověřit).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... a ještě bych se jim při té příležitosti klidně i podepsal do památníčku - a to s vědomím, že když už mi tentokráte naměřili povolenou rychlost, může se mi to hodit, až se příště \"zapomenu\".

POZOR!!! Tím rozhodně nemyslím to, že bych v důsledku svého \"zapomenutí\" - tj. nepřiměřené rychlosti nebo čehokoliv jiného (=zbytkový alkohol doložený posudkem znalce, že to mohlo být příčinou) - snad způsobil nějakou dopravní nehodu, při které by byl poškozen někdo jiný, než já sám.

Nýbrž to, že když už mě pak náhodou změří, jak jsem se zapomněl a přitom nikoho neohrozil či neomezil, mělo by se mi alespoň trochu započítávat to, že mě stejnou náhodou změří, jak jedu \"předpisově\".

Tím by totiž bylo slušným řidičům, kteří toho hodně najezdí, alespoň trochu kompenzováno, že s narůstajícím počtěm naježděných klilometrů zákonitě roste také pravděpodobnost, že se někde tu a tam náhodou \"zapomenou\".

A když už jsme u toho zdržování - připadalo by vám normální, když by Vás někde na chodníku, v metru či v autobuse cestou domů z práce zcela bezdůvodně (jen v důsledku policejní akce typu Kryštof) zastavili třikrát krátce za sebou nějací policajti se slovy \"Chodníková kontrola - prosím předložte občanský průkaz, prokažte že jste nepožil... etc?\"

Ne? A když jsem se tuhle vracel domů za rodinou po docela náročném dni a byl jsem v rámci Kryštofa \"jen tak\" zastaven třikrát policejní silniční kontrolou, třikrát důkladně (ale velmi slušně - čemuž jsem se jim v těch jejich pláštěnkách na té noční silnici sám divil) zkontrolován a třikrát propuštěn k další cestě, to Vám nenormální nepřipadá?

Právní stát je totiž podle mě to, že když někomu způsobím svým zaviněním nějakou škodu, nezávislý soudce rozhodne o výši mého trestu - a to pak sklopím uši a budu šoupat nohama, až zčernám.

Policejní stát je však to, že Vás kdejaký uniformovaný obejda s maturitou i bez ní může jen tak dle svého uvážení mírnyx tírnyx (tj. jen proto, že se mu \"nějak nezdáte\") bez jakékoliv následné sankce vůči jemu osobně a jím reprezentované instituci buzerovat, aniž by k tomu měl jednoznačně prokazatelný důvod (jako je např. upozornění jiného - tj. buď poškozeného, nebo nezaujatého - občana).

A právě to mě v tomto státě začíná srát čím dál víc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...