Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

brzdy u 106y...


rybízek106

Recommended Posts

kluci,jsem ve srabu,pomuzete mi???

mam 106 r.v. 98 a prolinalo mi pravy prasatko...po vymene jsme odvzdusnili zadek,ale stejne to skoro vubec nebrzdi...

navic jsem desne nesikovnej truhlik a omylem jsem utrh odvzdusnovak a levym trmenu...jaky mam ted moznosti???da se nejak opravit ten urvanej odvzdusnovak???nebo kopit novej trmen???nebo to cely hodit ze skaly???...:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarat mi tiez strhol pred rokom odvzdusnovak na brzdovom valceku. Nedavno som sa ho snazil vykrutit vytahovakom na zalomene skrutky (ma taky skoseny opacny zavit). Den predtym som ten odvzdusnovak trocha postriekal WD40 v nadeji, ze sa bude dat lahsie vykrutit. Snazil som sa ho velmi jemne vykrutit, ale zlomil som vytahovak - asi aj preto, ze som si kupil lacnu sadu za 56,- Sk, kde bolo 6 kusov. Radsej som si mal kupit kvalitnejsi vytahovak.

Teraz mi uz ostava len ho dat niekomu odvrtat. Novy brzdovy valcek sa mi nechce kupovat, pretoze ten co tam je, ma 2 roky. Je znacky LPR. Aj tak nechapem, ako mohol ten odvzdusnovak po roku zahrdzaviet... Ak sa to nebude dat odvrtat, tak asi kupim brzdove valceky Bendix a tam tie odvzdusnovaky dufam po roku nezahrdzaveju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S válečkem vzadu bych si vůbec hlavu nelámal a rovnou šel koupit nový, ten za tu práci nestojí.

S třmeny je to horší, ty stojí celkem balík. Takže když se do nich dlouho nešahalo, celkem se vyplatí na ten odvzdušňovák vzít autogen, a vůbec pak celý třmen rozebrat, vyčistit, dát nové gumičky a prachovky, a hadici, pokud je ještě původní.

Pokud je tam ten šroub zalomený, tak nejprv zkusit vytáhnout - kvalitním vytahovákem, a kdyžtak si pomoct tím autogenem. Odvrtání je rizikové. Kdysi jsem ještě hliníkové součásti se zalomenými ocelovými díly či nástroji řešil chemicky, ale to je dost opruz (zase ale, je to téměř nejlevnější cesta a nehrozí mechanické poškození).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Crack

Když se ti to nepovede dostat ven uplně a poškodíš závit,tak je ještě možnost vyvrtat vetší díru a dá tam vložku s půdovním závitem,řek bych že určitě o dost levnější řešení než novej třemen:super

Když už se tam vyvrtá větší díra (a to u všech třmenů nejde, některé na to nemají dost \"masa\" ), je mnohem zajímavější tam dát odvzdušňovák ze škodovky, se závitem M8. Ale při tom odvrtávání je dost velký problém trefit tu dosedací plochu, aby se nepoškodila a těsnila - proto se to obecně nedoporučuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...