Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Plynovy pedal


phonic

Recommended Posts

Zdravim ludkovia,

mam Peugeot 307 2.0 HDI a chcem sa spytat ci mi vie niekto poradit ohladom odozvy na stlacanie plynoveho pedalu. Ono sa mi zda ze ked potlacim plyn tak to reaguje niak spomalene. Proste da sa niak zvysit citlivost plynoveho pedalu?

Vopred dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nepoznam HDIcka, ale celkovo maju preplnovane diesle pomalsiu odozvu. Je to sposobene tym, ze tah motora (ten povestny \"kopanec\") je sposobeny oneskorenym nabehom turba. Turbo je totiz pohanane vyfukovymi plynmi a teda ked pridas, najprv sa musi naakumulovat dostatocny tlak vo vyfukovom potrubi, ktory poriadne roztoci turbo a az potom ides. Tolko strucne vysvetlenie.

PS: sportove preplnovane specialy maju nieco ako zasobniky stlaceneho vzduchu, ktore vzdy pri stlaceni plynu okamzite dodavaju potrebny tlak turbu a teda to casove oneskorenie medzi stacenim plynu a nabehom turba sa minimalizuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No takze niak mi to dnes vecer nedalo a zacal som sa v tom hrabat. Zistil som ze je to lanko vazne uvolnene a je tam na to take udelatko, aby sa to dalo dosponovat. Teraz to uz ide uplne v pohode a svizne.

Dakujem vsetkym za odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také mám lanko /r.v. 01/. Ovládání mi naopak připadne velice citlivé, že mám obavu, aby ručička otáčkoměru se neohnula. A v tom je můj problém a zároveň dotaz. Někdy si připadám, že dělám autoškolu.Když se rozjíždím a nepřidám dost plynu tak má snahu chcípnout, v dobrém případě poskočit. Na straně druhé, když přidám více tak prohrábnou kola. No popojíždění v koloně, tak to je zážitek... Proto se vás chci zeptat, kdo máte tento slabší motor, jestli je to normální nebo já mám něco špatného. Dělá to na benzin i na LPG.Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...