Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Sportovní výfuk na 1.8D


snowboy

Recommended Posts

Tak jsem na paginu s motorem 1.8D nainstaloval sportovní výfuk 80 mm, hlavně kvůli vzhledu, ale musím zkonstatovat, že mne výsledek mile překvapil. Motor výražně líp táhne, je živější. Navíc si pěkně pobrumlává na volnoběh. Co na to spotřeba nevím, ujel jsem s tím prvních cca 300 km.

[Editován dne 8/11/03 snowboy]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

snowboy: A cim by to podle tebe slo vic do otacek??? Je to jen koncovej tlumic a podle ceny jeden z nejlevnejsich. Kdyby to bylo cely potrubi, tak je tu urcita moznost, ale univerzalnim tlumicem toho moc nenadelas. Je to fakt jen o tom zvuku.

BTW: A nenalil jsi tam nahodou zaroven tu novou naftu??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JR : Novou naftu jsem tam nenalil ani náhodou, jedine co je vyměněné je vzduch filtr - ne kit, ale molitanová vložka zn. MANN a ten koncovej tlumič. A neřekl bych, že kvalita tlumiče je určena pouze cenou. Na D1, kopec, kterej před tím tak 110-120, jel 130-140. Stejné obsazení - já. Stejné podmínky, zhruba stejná teplota atd. Myslím, že jsem tak trochu schopen poznat jak jede auto. Jak jsem psal, samotného mne to překvapilo, původně to bylo myšleno jako kosmetická úprava.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snowboy: že by snad existovala nějaká vzpruha pro naše naftožrouty ??!! To by bylo moc dobré za 2500.-

To JR: jen tak pro zajímavost, jak jsi to myslel s tou novou naftou, to jako že to na ní lépe jede a motor nejde skoro ani slyšet ?? (Aral nejtišší diesel + Shell superdiesel)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest 206Hoňka
Originally posted by snowboy

Na D1, kopec, kterej před tím tak 110-120, jel 130-140. Stejné obsazení - já. Stejné podmínky, zhruba stejná teplota atd.

Hmm.. a netlacil Te nejakej kamion?? Obcas bys mel koukat do zpetneho zrcatka!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ujel jsem s tím výfuckem cca 15tkm. A co jsem zjistil? Vlastnosti popsané na začátku zůstaly. Spotřeba je někde kolem 6l/100km, což je vzhledem k tomu, že paginu honím jako o život celkem pohoda. A co je to jako o život? Např. Prostějov - Teplice (333 km) za rovné 3 hoďky, jasně, že většinu po dálnici..

Jediná nevýhoda, kterou jsem zjistil je, že mám začuzenej zadek auta, ale to u DTM koncovek je celkem běžný. Alespoň se častěj myju.:D.... kdo chce může oponovat, ale já jsem spokojenej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

To cidas: Dík za upozornění, to není špatnej nápad, třeba ty kamna na chlupě lépe potáhnou.

Rejpat opravdu nemusíš, proč všichni ti kteří maj GTI, SRDT, HDI říkaj že dát na diesláka sport. vzduch filtr, laděnej výfuk je blbost. Já vím že se ze 405ky GLD nestane po namontování laďáku, GTI. Já jsem si namontoval kužel ( vzduch filtr), odclonil jsem ho od teplého vzduchu od motoru a vysledek - zelpšil se zátah při sešlápnutí plynu, motor se lepé a lehcé vytočí. Na rychlosti se nic nezměnilo to mi bylo jasné (musel bych na čerpadle pootevřít ropovod), ale to mi nevadí. Mužu to roztáhnout na 175Km/h. Ve foru také říkali že sport filtry na ropáka je blbost, mé zkušenosti jsou jinačí.

O laďáku si to myslím také. Myslím že se zlepší zátah z nizkých otáček, v kopcich nebude tak strácet na rychlosti, atd. Rychlost bohužel asi zustane stejná, to mi neva. ČUS MAXIM:cool:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kluci Prostějováci... :)

405GLD: To SRDT (a HDI) Ti trošku ujelo, ne? Vzhledem k tomu, že SRDTíčko mám, tak si troufám tvrdit, že tam mám diesla... :) Jo, leda by to byl benzín papající naftu... :D

To ale není nejdůležitější, důležitější je, že budu muset v dohledné době měnit koncový tlumič od výfuku (je tam díra, naštěstí není slyšet, jen mi špiní rezervu :D ) Přemýšlel jsem, že si udělám ten výfuk na který je tu k nalezení návod, protože jsem přesvědčen, že ho takhle seženu levněji, než ho kupovat. Pak jsem od té myšlenky upustil, protože jsem tu někdě četl, že laďák na naftu ne.

Vyznělo to tak, že to nejde. No, vypadá to že jde, sice to nemá ten efekt, co od toho chtějí majitelé \"benzínů\", ale pro mě je důležité, že bych sehnal nový, dobrý výfuk za slušnou cenu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...