Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Startování P405


Hrasid

Recommended Posts

Prosím o radu

U vozu Peugeot 405, r.v.1993, 1.8i se daří startování až na druhý pokus. Pokud je motor zahřátý nebo do přibližně 3 hodin po zastavení, nastartuje napoprvé. Po delší době však napodruhé nebo je nutno sešlápnout plyn. Po jeho zahřátí kolísají jeho volnoběžné otáčky v rozsahu 800 - 1000 ot./min v minutovém intervalu.

S díky Honza

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Evidentne to suvisi s teplotou motora, takze bud je vadne teplotne cidlo pre ECU (riadiacu jednotku vstrekovania), alebo ma problem nastavovac skrtiacej klapky (\"krokovy motor\"), ze sa zasekava. Ked je to studene, robi funkciu sytica (vlastne pridava plyn), co vlastne nahradzas tym pridanim plynu nohou. Este moze byt prasknuta nejaka hadicka podtlaku, ale to asi nie, to by pravdepodobne dost kolisali otacky volnobehu. Ak kolisu otacky volnobehu 800-1000, tak je to celkom v norme. Moze to byt ale aj tym teplotnym cidlom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, mám podobný problém, někdy motor chytne ihned nezávisle na teplotě motoru. Když nemám nohu na plynu, otočím klíčkem, slyším jak motor už chytnul a zápasí s udržením otáček, na otáčkoměru nula, po cca čtvrt sekundě vystoupá na 500 otáček a pak se vyšplhne na běžné otáčky, někdy vyskočí na cca 400 otáček a chcípne, pak točím jak zběsilej 5-10s a motor potom chytne. S tím je spojeno i to,že se mi stane,že motor někdy i chcípne při vyřazení, častější to je na benzín. Když auto jede na benzín,tak i škube. Na plyn i na benzín kolísají otáčky na neutrál a auto nejde za plynem, chová se jak ňáká 70k herka. Ale co sem čet forum,tak to asi vypada na tu škrtící klapku bo co, viz výše. Sem zvědavej až to dám k mechanikovi, zase asi potečou další penízky... Btw, zkoušel sem s kámošem na letišti závodit, měl ochcávku z 97, 1.6 75koníků a ujel mi o dýlku auta. Fakt divný. Přitom motor neklepe, je tichonkej, a od tý doby co auto mám (cca 5000km) nesežral ani decku oleje

[upravil dne 12.8.2006 M.a.R.i]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...