Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Palubní počítač


Drtikoll

Recommended Posts

U OI jsem byl zvyklý, že když PP ukáže dojezd 0 km, ještě se s tím dá tak 50 až 100 km ujet.

Když mi tedy jednou ráno cestou na neodkladné jednání ukázoval PP v 307SW dojezd 0 km, říkal jsem si, že tam je určitě taky nějaká rezerva a že těch 5 km k nejbližší pumpě ještě dojedu.

Nedojel jsem. Motor začal kuckat a já zůstal trčet asi tak 3 km před onou čerpačkou.

O té doby tankuji \"pro jistotu\" nejpozději v okamžiku, kdy PP ukazuje dojezd asi tak 30 až 50 km...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde ve spotřebě o tom píšu.A vysledovaná pravda je následující, alespoň u mého auta: rozsvítí se kontrolka, signalizovaný dojezd 115 km / do té doby PC ukazovalo prům. spotřebu 5,2l/100km/, ale skutečný dojezd odpovídal na 40 km / ty jsem ujel / a na zbytek v nádrži, těsně kolem 2l / ty jsem vypočítal z naprosto přesného tankování do plné/. Takže, ani náhodou bych 115 km neujel, i když nevím, co by začal PC ukazovat až by se PHM fyzicky blížilo v nádrži 0. Asi by krkolomě snižoval dojezd. Tedy ponaučení: hladové oko si žádá poměrně rychle hledat zdroj energie.... hi, hi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dojezd 50 Km po rosvícení je v manuálu obecný protože se liší podle spotřeby,obsahu motoru a kvality řidiče .

U mne se vždy rozsvítí hladové oko při dojezdu 100 Km a při nastartování pípá i palubní PC

pokud už PC ukazuje dojezd 30 Km přestane počítat a pod 30Km píše dojezd - - - -

v pohodě jsem ještě 15Km ujel ale víc jsem nemněl odvahu:)

tzn muj PC ukazuje na 100% přesně.:roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a není to náhodou tak, že dojezd se určuje podle aktuálního stavu paliva v nádrži a aktuálního stylu jízdy? To znamená, že když jedu s nohou na zemi, tak mi ukáže dojezd menší a když pojedu z kopce se zařazenou rychlostí (spotřeba = 0), tak mi to vystoupá na několik desítek kilometrů. Nejlepší asi je po zvukovém a světelném signálu natankovat a hned je to jasné. V mém případě zbývá po signalizaci v nádrži ještě 10 litrů benzinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to nemohu odpovedet, protoze udaj ---- jsem na pocitadle jeste nevidel, jelikoz tankuji tak nejak hned po signalizaci rezervy. Nejvice, co jsem kdy tankoval, bylo 55 litru. Tankuji do vypnuti pistole + to dorovnam na cele Kc, aby me netizily drobne v kapse :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se mrknul do účetnictví a podle účtenek jsem do našeho 307SW 1.6HDi při tankování \"až po hrdlo\" (které praktikuji pouze tehdy, když mám jistotu, že vzápětí ujedu alespoň cca 100 km - jinak by ta nafta mohla po zahřátí začít přetékat) natankoval jednou i 60,96 l nafty.

Poté, co mi jednou došla nafta kousek před pumpou (viz můj příspěvek výše), se ale snažím tankovat co možná nejdříve poté, co se mi rozsvítí \"hladové oko\". To pak do nádrže obvykle narvu něco mezi 54 až 58 l nafty.

Jinak ten palubní počítač skutečně ukazuje podle aktuálního stylu jízdy a z něj vyplývající spotřeby, takže není nic zvláštního, když se po rozsvícení \"hladového oka\" na dálnici a následném sjezdu z dálnice při klidné jízdě indikovaný dojezd začne zvyšovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle poznatky mohu potvrdit. Ještě jedno info k problematice.Červené políčko je poměrně rozsáhlé a u mého auta od hranice k nule je zbytek v nádrži jistých 12,5 - 13 l.Zatím, co se hladové oko rozsvítí téměř u nulové polohy. U různých aut opakovaně poblikávalo i na nějakou dobu podle náklonu vozovky zhaslo.U mého HDI se rozsvítí možná 1-2x v následující jízdě blikne nebo zhasne a pak trvale svítí. V nádrži je v té chvíli kolem 4l použitelné nafty.Až nám Smolík odpoví možná se naše zjištění potvrdí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...