Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak je to s členem 4000


Medvěd

Recommended Posts

Tak jsem před časem postřehl Vaší diskuzi kdo že bude členem 4000 a dnes jsem zjistil

že číslo 4000 je v seznamu členů přeskočené!!!!!!!!!

Dotazem u Ondry jsem zjistil, že je možné, že se jako 4000 přihlásil někdo, kdo ještě nepotvrdil zpětný email - no a v prohledávání databáze jsem zjistil, že číslo 4000 získal přesně ten typ \"člena\", který mě (a určitě nejen mě) docela Vadí, a to zcela nesmyslné jméno, shodné nesmyslné příjmení, totožný email a status čestný člen - kudy z toho ven?

Nejde mi o to, že zrovna zajímavé pořadové číslo padlo za oběť člověku, který se tu objeví jednou a s velkou pravděpodobností již nikdy více, ale přemýšlím, jak nějak takovým zbytečným členům omezit registraci. Máte někdo nějaký nápad?

Ještě mě docela trápí, že posledního cca půl roku se nepravidelně v knize návštěv objevují nesmyslné příspěvky (většinou se jedná o shluk nějakých emailových adres či odkazů), které se nám (adminům) daří většinou rychle mazat - jak tomu lze bránit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No docela mě překvapuje, že to řešíš Ty.

Myslel jsem, že \"stránkotvůrce\" je někdo jiný.

Ale to je jedno. Vezmu to odzadu: tohle dělají tzv. \"spamboti\" - je to podobné stvoření jako to, co Ti posílá do mailu nabídky na Viagru či prodloužení penisu. Prostě program, který má za úkol rozšířit co nejvíce stupidní reklamu.

Řešení je pochopitelně obtížné, nicméně jako účinný způsob bych doporučil toto: http://suplik.petnik.cz/funkcni-javasriptova-bariera-na-komentarovy-spam-qxxq628.html (nic zajímavého pro ty, kteří nerozumí HTML či PHP). ;)

A k té registraci - \"nesmyslní členové\" tady v klubu jsou, už před drahnou dobou se řešilo, jak je smazat z databáze. Technicky to možné je, jen se k tomu nikdy nikdo nerozhoupal. Co se týká registrací, tak nikomu nezabráníš se registrovat, řešením je požadování platného mailu při registraci, případně potvrzování registrace adminem (někdo se zaregistruje, adminovi přijde automaticky mail s údaji nově registrovaného a on buď potvrdí registraci a tím se zapíše nový člen do databáze, nebo nepotvrdí, člen nedostane ID a může se pod to ID registrovat další).

edit: já osobně bych vyřadil i členy ID: 4001, 3941, atd.

Ondra už po stěhování serveru slíbil, že opraví databázi, protože při jejím přesunu se z písmene \"ť\" stal otazník. Takže máme členy \"Svá?a\", \"kes?a\", \"Roš?ák\" atd. - taky nic. (ale to už je jiná písnička a v tomto tématu OT) :roll

[upravil dne 6/8/2006 Kurt]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O.K - pročištění databáze členů bude jedním z bodů řešených na ustavující schůzi nového vedení P - clubu, která bude 19.8. 2006 (tam dojde k rozdělení funkcí, předání veškeré agendy vedení starého vedení novému a samozřejmě i k určení zodpovědnosti nového vedení - rozuměj - někdo bude zodpovědný za e-shop, někdo za kartičky, někdo za rozšiřování partnerů klubu, někdo za účetnictví atd. atp.)

[upravil dne 6/8/2006 Medvěd]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Peta

Novému vedení budeme muset prodloužit volební období, protože mají tóóóóóólik práce a věcí na vyřešení :D :D

Jo a dokud to nevyřeší, tak je nepustíme! :D:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže...

proti nesmyslným údajům při registraci se bojuje potvrzováním emailu. Proto se můžou zapsat do databáze, ale nikde se nezobrazují! To byl první krok... Pokud si ale někdo zapíše do jména blabla, kdo bude řešit, že to je skutečné jméno nebo blbost? To \"počítačově\" nejde.

Co se týká údajů v knize návštěv, tak trochu OT - Medvěde, když jsi mi volal, proč ses na to nezeptal, vysvětlil bych ti to, ale když nechceš... -

řešením je používat grafický prvek pro opisování, tím se dá zamezit spam robotům.... když to bude nové vedení chtít, tak to tam klidně dám, ale nechci něco dělat na stránkách bez souhlasu nového vedení, aby mě zas někdo neosočoval... a prostě mi to nikdo z nového (fascinuje mě nové a staré vedení ... mědvěd a jirkap patří do kterého vedení? ) neřekl, jestli by s tím něco nešlo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondro, je to tak, že mě to při telefonu nenapadlo (napadlo mě to během psaní, protože tomu zase nedávám takovou důležitost - proto je to též na konci mého příspěvku a vzniklo to tak, že jsem právě cca 3 takové maily odmazal - a volat Ti kvůli tomu potřetí se mi nechtělo, nechtěl jsem Tě zbytečně otravovat))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: ondra

Co se týká údajů v knize návštěv, tak trochu OT - Medvěde, když jsi mi volal, proč ses na to nezeptal, vysvětlil bych ti to, ale když nechceš... -

Za to můžu asi tak trochu já - svojí poznámkou o tom, že to řeší Medvěd. ;)

Omlouvám se, špatně jsem to pochopil - Medvěd se prostě chtěl jenom zeptat, jestli to lze nějak řešit (jak mi po telefonu sdělil, tak se s tím setkal na více forech, proto jej to zajímá). :mad:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...