kubito Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 cau nikde jsem nenasel a nevim zda to nekdo zkousel chtel bych do svoji 406 face 2003 dat 3-ramenny volant z 407 rok 2004 nevim tisicihran bude asi stejny ale pasuje to plug and play? Diky za odpovedi Quote
Charlie 1 Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Myslím že ano,u pár kluků tady jsem to viděl ze 407,vyjádří se možná sami.... Quote
kubito Posted June 26, 2018 Author Posted June 26, 2018 To by bylo super už ten svůj mám ve špatným stavu a kožený 3 raminko je hezčí. A hlavně jestli i airbag nebude svítit když bude ze 407. Quote
patriastrevor Posted June 30, 2018 Posted June 30, 2018 Fúha. Ako sa tam odpája konektor z airbagu? stačí ho surovo vytiahnuť? Nevidím tam žiadnu poistku Quote
loque Posted July 3, 2018 Posted July 3, 2018 To niekto dobrovoľne mení 4 ramenný volant za 3 ramenný? Volantu v 406 nemôžem nič vytknúť, skvele sa drží, čo sa nedá povedať o 3 ramennom volante, ak samozrejme nedržím volant ako v autoškole "za desať dve". Potiahol som ho koženým poťahom, čo ma vyšlo nejakých 9 eur a slúži ďalej. pesastor and Péťa 2 Quote
JeanJaquesKubi Posted November 5, 2018 Posted November 5, 2018 Ahoj, jak vyřešim airbag, když dá tříramínko ze 407 do 406 neMUX z roku 99? Quote
loque Posted November 5, 2018 Posted November 5, 2018 To nemusí byť dobrý nápad, najskôr by bolo treba zmerať odpor airbagu na pôvodnom volante a odpor nového airbagu, ak tam je veľký rozdiel, tak to nemusí jednotka airbagov akceptovať. Kábel jedine asi nejako dobastliť, ale to už bude také Samozrejme nikto nechce, aby sa mu bag aktivoval ale čo ak... Quote
JeanJaquesKubi Posted November 5, 2018 Posted November 5, 2018 Aha, tak se na to radši vykašlu nebo seženu pěkný kožený ze 406 Quote
pepa56 Posted January 23 Posted January 23 Ahoj, vím že to je již načaté téma, nicméně jsem se nikde nedostal k výsledku. Dávat novější volant je těžké kvůli airbagu, do toho se mi teda moc nechce. Teď jsem ale narazil na to, že by tam měl jít volant buď z 306 nebo 206. Ideálka 206 gti/cc... vlastním semimux verzi s jednou patronou. Tudíž stejná generace z 206 by měla fungovat ne? Quote
JVT Posted January 24 Posted January 24 Moje citace ve věci volantu z modelu P 206 na model 406 coupé Když jsem řídil svojí P 206 SW GTI tak jsem do zatáček musel trochu zabrat. Moje coupé má, jako skoro všechny 406 trochu přeposilované řízení. Co mi vadilo ještě víc byl ten velký volant. Nějak jsem si na něj nemohl zvyknout. Trochu jsem pátral. Nejvíc by se mi líbil volant čtyř příčkový co se dával do posledních P 306. Nikde jsem jej v inzerci neviděl tak jsem ho ani nesundal z vozu pantátovi k vyzkoušení. Nakonec jsem se rozhodl zůstat u volantu dvěstěšestky. Mou podmínku, zachování airbagu splňuje a je o cm menší. Na inzerát jsem koupil běžný dvěstěšestkový plasťák a nechal jsem ho potáhnout od známého čalouníka. Už jsem to kdysi udělal u mé bývalé 206 1.6 XSky. Po potažením kůží má i znatelně silnější průměr obruče než originální kožený. Zatím je kůže matná. Za čas se trochu rukama vyleští a vzhled se přizpůsobí povrchu airbagu. Vše co jsem očekával tato záměna splnila. Mám při zatáčení lepší pocit a vazbu s řízením. Přikládám foto původního a nového volantu. Quote
pepa56 Posted January 25 Posted January 25 @JVT Paráda. To je přesně ta odpověď co jsem chtěl slyšet. Takže bag krásně pasoval. Ještě pro info, to máš jakou verzi 406? Semimux? Quote
PaKr Posted January 25 Posted January 25 (edited) Podle těch fotek mi to připadá jako full mux @pepa56 musel bys sehnat volant z 206 z let 98 - 01 nebo 02. Mají podobné páčky jako máš ve 406 a ten bag je "hubenější " ten by ti měl pasovat. Edit: jenom v rychlosti. Tady je 206 z roku 2000, ale není to zrovna moc vidět, že ten bag je jinak tvarovaný... https://www.tipcars.com/peugeot-206/hatchback/nafta/peugeot-206-2-0-hdi-ac-stk10-27-6611079.html Edited January 25 by PaKr pepa56 1 Quote
JVT Posted January 25 Posted January 25 @pepa56 Popis mého řešení záměny volantu. Já mám PEUGEOT 406 COUPE 2.2 i 16v 116kW EW12J4 rok 2003 to je full mux. Volant s airbagem jsem použil také verze full mux. Poznáš to podle ovladačů světel / blinkrů a stěračů / ostřikovačů. Přikládám obrázek. Samostatný ovladač blinkrů NE. Společné ovladače blinkrů a stěračů ANO. Všechny konektory na sebe přesně pasovaly. Jen jsem jeden konektor stahovací páskou dodatečně připevnil (pro zabránění pohybů / vibrací) vzhledem k tomu že originální přidržovací výstupky byly volné. Tvar vhodného volantu je na přiložené foto. Snad ti toto upřesnění pomůže. pepa56 1 Quote
PaKr Posted January 25 Posted January 25 @JVT ale on píše, že má semi mux, takže tvoje řešení mu nepomůže... Quote
JVT Posted January 25 Posted January 25 @PaKr Ano právě z tohoto důvodu jsem přidal upřesnění mého řešení včetně foto kde jsou k poznání tvary použitých komponentů. Quote
pepa56 Posted January 25 Posted January 25 @JVT @PaKr díky za rady. Asi to udělám tak, že zkusím ten volant z předface sehnat. Prostě z principu mi jde o to aby to bylo ze starých páček, ale měl klakson ve volantu a jednopatronový airbag. Snad jen jestli existují ty pěkné tvarované z cc a gti na předface? Foto přikládám Quote
PaKr Posted January 25 Posted January 25 (edited) Jestli i starší modely měli tvarování na volantu, to nevím ještě se nabízí to někde nechat přešít. Tady mají ten bag, který by ti měl pasovat, ale volant jsem nenašel, jedině jim napsat. https://obchod.{reklama nepovolena}/plastove-casti/10022-airbag-do-volantu-peugeot-206-stary-model.html Edit: posílám ti to přes SZ. Edited January 25 by PaKr Quote
Recommended Posts