SpanikMichal Odesláno 9. prosinec 2025 Odesláno 9. prosinec 2025 (upraveno) Dobrý den, s kamarádem jsme se snažili zjistit vedení kabely, který vede na rozsvicení světel a přepojit na tlačítko mimo, ale udělali jsme chybu a spojili špatný kabel nejspíše s něčím jiným než se zemí. Od té doby nesvítí světla, pouze obrysová a auto nejde nastartovat. Auto má podsvícenou palubovku na volantem, a středový počítat vypisuje po výměně BSM jednotky - ECONOMY MODE ACTIVE, jinak rádio také nejde a a stěrače také ne a auto nechce nastartovat, jinak ale startér cvaká, palivová pumpa jede, ale auto nechce nastartovat. Nevíte co vyměnim s nejmenší prací, aby se dalo již nastartovat, jedná se o auto pro zábavu a nechci ho tahat moc do servisů. Děkuji za rady. Upraveno 9. prosinec 2025 uživatelem SpanikMichal Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. prosinec 2025 Odesláno 9. prosinec 2025 Startér jen cvaká nebo i točí? Je to jedna z prvních 307, často je potřeba po odpojení aku znovu načíst klíč, v horším případě se smazala konfigurace a bude nutná diag. Kdy necháš klíč v zapalování a otevřeš dveře, pípa auto? Citovat
SpanikMichal Odesláno 9. prosinec 2025 Autor Odesláno 9. prosinec 2025 Startér i točí. Diagnostiku jsme zkoušeli načíst, ale nedaří se a když nechám klíč v zapalování tak nepípá při otevření dvěří. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. prosinec 2025 Odesláno 9. prosinec 2025 (upraveno) Takže zkusit načíst klíč podle manuálu. Tlačítko A je zamykání. Občas to chce zkusit víckrát. Až bude klíč pípat, mělo by to chytit Vypnout zapalování. Znovu zapnout zapalování a ihned zmáčknout tlačítko A. Držet cca 10 sekund, vyjmout klíč. Moje 307 to dělá taky. Poprvé jsem myslel, že mě omeje, když jsem odpojil baterku a jen točila. Ale jen ty první okolo roku 2002. Upraveno 9. prosinec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
ChouLu Odesláno 10. prosinec 2025 Odesláno 10. prosinec 2025 Proč se měnila BSI? Bude problém zcela jinde Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. prosinec 2025 Odesláno 10. prosinec 2025 Měnili BSM, tipl bych tam něco šlusli jak se v tom hrabali. Jestli to vzalo ještě něco, těžko říct, nicméně auto nedetekuje podle popisu klíč. Citovat
SpanikMichal Odesláno 10. prosinec 2025 Autor Odesláno 10. prosinec 2025 Kamarád zkoušel ten klíček a prý to nepomohlo, že nedošlo k žádné změně. Další, co mě napadá ted nejlepší s nejmenší prací je vyměnit celý zapalovací set - ECU, BSI i klíček. Citovat
Ferry Odesláno 10. prosinec 2025 Odesláno 10. prosinec 2025 no pokud zkoušeli propojovat jakési dráty, na kterých ani nevěděli, zda je plus a nebo kostra, nebo zda to náhodou není datová sběrnice a ani neví, co kam pustili, tak určitě něco odpálili. Nejspíš v BSI nebo COMu. Když nejdou stěrače a rádio, tak je buď v háji větev VAN confort, v lepším případě by to mohla být jen pojistka napájení XC**, XE** F14/F15 na BSI (pripadne jim predrazena pojistka F4) pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
SpanikMichal Odesláno 12. prosinec 2025 Autor Odesláno 12. prosinec 2025 (upraveno) Prosím o radu, po výměně bsi i ecu vse jde jen nejde nastartovat a klíček nejde jako spojit pomocí toho tlačítka pro zamknutí, ale už se rozsvítilo rádio budíky a vse klíček i pípá už Upraveno 12. prosinec 2025 uživatelem SpanikMichal Citovat
ChouLu Odesláno 12. prosinec 2025 Odesláno 12. prosinec 2025 (upraveno) špatná konfigurace nejde jentak měnit jednotky bez konfigurací Předpokládám tedy, že to byla sada bsi+ecu+klíček Upraveno 12. prosinec 2025 uživatelem ChouLu Citovat
SpanikMichal Odesláno 12. prosinec 2025 Autor Odesláno 12. prosinec 2025 vyměnil jsem přesně jednotky za stejné jednotky a byl to celý set Citovat
ChouLu Odesláno 12. prosinec 2025 Odesláno 12. prosinec 2025 Ale to je jedno, že to byl stejný set duležitá je konfigurace.. Citovat
SpanikMichal Odesláno 19. prosinec 2025 Autor Odesláno 19. prosinec 2025 Mohu prosím tedy o radu, jako úplný laik v tomhle tématu, jak bych měl ted postupovat a co udělat? děkuji moc Citovat
ChouLu Odesláno 19. prosinec 2025 Odesláno 19. prosinec 2025 V sobotu jedu do Chrudimi na nějakou diagnostiku, tak bych to mohl vzít kolem a kouknout na to kdyžtak SZ Citovat
SpanikMichal Odesláno 19. prosinec 2025 Autor Odesláno 19. prosinec 2025 Dekuju moc, ale bohužel o víkendu nejsem k dispozici a auto se mi nachází v Lanškrouně u kamaráda. Takze proto sháním nějaké rady, co vlastně udělat, protoze mám auto u kamaráda, který se v tom vyzná více, takže by si s tím dokázal poradit lépe. Citovat
ChouLu Odesláno 19. prosinec 2025 Odesláno 19. prosinec 2025 Origo online diagnostiku nemá, takže ono už není moc co radit To chce někoho kdo ví co a jak má udělat a to pomocí rad na internetu opravdu nejde Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.