Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Problém se startováním a jednotkami - Peugeot 307 rok 2002, 3A/C, 1,6 benzin, 16V, 80kW

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrý den, 
s kamarádem jsme se snažili zjistit vedení kabely, který vede na rozsvicení světel a přepojit na tlačítko mimo, ale udělali jsme chybu a spojili špatný kabel nejspíše s něčím jiným než se zemí. Od té doby nesvítí světla, pouze obrysová a auto nejde nastartovat. Auto má podsvícenou palubovku na volantem, a středový počítat vypisuje po výměně BSM jednotky - ECONOMY MODE ACTIVE, jinak rádio také nejde a a stěrače také ne a auto nechce nastartovat, jinak ale startér cvaká, palivová pumpa jede, ale auto nechce nastartovat. Nevíte co vyměnim s nejmenší prací, aby se dalo již nastartovat, jedná se o auto pro zábavu a nechci ho tahat moc do servisů.

Děkuji za rady.

Upraveno uživatelem SpanikMichal
  • SpanikMichal changed the title to Problém se startováním a jednotkami - Peugeot 307 rok 2002, 3A/C, 1,6 benzin, 16V, 80kW
Odesláno

Startér jen cvaká nebo i točí? Je to jedna z prvních 307, často je potřeba po odpojení aku znovu načíst klíč, v horším případě se smazala konfigurace a bude nutná diag. Kdy necháš klíč v zapalování a otevřeš dveře, pípa auto? 

Odesláno (upraveno)

Takže zkusit načíst klíč podle manuálu. Tlačítko A je zamykání. Občas to chce zkusit víckrát. Až bude klíč pípat, mělo by to chytit 

Vypnout zapalování. Znovu zapnout zapalování a ihned zmáčknout tlačítko A. Držet cca 10 sekund, vyjmout klíč. 

Moje 307 to dělá taky. Poprvé jsem myslel, že mě omeje, když jsem odpojil baterku a jen točila. Ale jen ty první okolo roku 2002.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Kamarád zkoušel ten klíček a prý to nepomohlo, že nedošlo k žádné změně. Další, co mě napadá ted nejlepší s nejmenší prací je vyměnit celý zapalovací set - ECU, BSI i klíček. 

Odesláno

no pokud zkoušeli propojovat jakési dráty, na kterých ani nevěděli, zda je plus a nebo kostra, nebo zda to náhodou není datová sběrnice a ani neví, co kam pustili, tak určitě něco odpálili. Nejspíš v BSI nebo COMu. Když nejdou stěrače a rádio, tak je buď v háji větev VAN confort, v lepším případě by to mohla být jen pojistka napájení XC**, XE** F14/F15 na BSI (pripadne jim predrazena pojistka F4)

Odesláno (upraveno)

Prosím o radu, po výměně bsi i ecu vse jde jen nejde nastartovat a klíček nejde jako spojit pomocí toho tlačítka pro zamknutí, ale už se rozsvítilo rádio budíky a vse klíček i pípá už 

Upraveno uživatelem SpanikMichal
Odesláno (upraveno)

špatná konfigurace ;) nejde jentak měnit jednotky bez konfigurací 

Předpokládám tedy, že to byla sada bsi+ecu+klíček 

Upraveno uživatelem ChouLu
Odesláno

Dekuju moc, ale bohužel o víkendu nejsem k dispozici a auto se mi nachází v Lanškrouně u kamaráda. Takze proto sháním nějaké rady, co vlastně udělat, protoze mám auto u kamaráda, který se v tom vyzná více, takže by si s tím dokázal poradit lépe. 

Odesláno

Origo online diagnostiku nemá, takže ono už není moc co radit ;) To chce někoho kdo ví co a jak má udělat a to pomocí rad na internetu opravdu nejde 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...