Butch Posted May 20, 2002 Share Posted May 20, 2002 Mam zadni napravu (resp.rameno)zrejme mirne zadrene. Potreboval bych rady/zkusenosti s opravou/vymenou. Co a jak a cenu. Diky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted May 20, 2002 Share Posted May 20, 2002 1. koupě starší zadní nápravy, cena cca 3.000,- 2. oprava - výměna ložisek ramen, cena cca 4.000 - 8.000,- podle konkrétního servisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butch Posted May 20, 2002 Author Share Posted May 20, 2002 Cena konkretniho loziska ? V mnoha vecech nahradim servis sam. Takze pokud oprava nevyzaduje nejake opravdu odborne parametry pustil bych se do toho sam. Jeste se poohlednu na vrakaci po te naprave cele. [Editováno 5/20/02 Butch] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted May 20, 2002 Share Posted May 20, 2002 Cenu ložiska nevím přesně, nemám po ruce katalog, ale tuším 900,- za kus ??? Tu opravu v domácích podmínkách moc nedoporučuju, je to opruz. Ta torzka je strašně napružená - při sundavání hrozí, že ti namlátí, a když jí montuješ zpátky, je to tak na 3m tyč a tři lidi, abys to tam narval zpátky... Jinak je ta konstrukce docela jednoduchá. Pokud se do toho pustíš, vyměň rovnou obě strany, a můžeš to taky nakroutit malinko víc, zvedne se tím zadek (pokud už to máš utahaný). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butch Posted May 22, 2002 Author Share Posted May 22, 2002 Tak jsem to zjistoval a vtom rameni pry neni zadne lozisko, je to primo kov na kov, takze nevim cos mel na mysli, asi loziska v naboji kola. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted May 22, 2002 Share Posted May 22, 2002 Ne, myslel jsem ložisko ramene. Ložisko nemusí být jen to kuličkové Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butch Posted May 22, 2002 Author Share Posted May 22, 2002 Tak uz jsem z toho mirne zmateny. Potreboval bych, pokud nekdo vi, kontakt na nejaky servis (zamereny na tyto veci) pokud mozno na jizni morave. Diky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddie Posted May 22, 2002 Share Posted May 22, 2002 Tak to bohužel nevim, já su z Prahy... Nejznámější na zadní nápravy je asi Kačírek v Příbrami (má největší reklamu) - 405-ka tuším za 6.500,-. Mně dělal jednu nápravu Patera v Praze-Radotíně (dokonce i starej odkaz jsem vyhrabal: http://www.edda.cz/servis/servis.html ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honza Posted May 24, 2002 Share Posted May 24, 2002 Já sem si generálkoval zadní nápravu sám a zas tak hrozný to není. Jen je potřeba hodně dobrej lis a stahovák. Ložiska jsem kupoval originální a sada všech čtyř ložisek stála kolem 1500kč. Velice doporučuju vyměnit i hřídele na kterých běhají ty ložiska. Soustužník mi je udělal za 300kč obě dvě. Na to, že jsem to dělal poprvé dopadlo to skvěle a bylo to za sobotu hotové. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voštík Posted May 25, 2002 Share Posted May 25, 2002 Tak se zastav do Rožnova, můžeš si s tím vyhrá aji u mě Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butch Posted May 31, 2002 Author Share Posted May 31, 2002 Dal jsem to do sevisu. Ale doporučili výměnu celé nápravy. Kloub se však pokusili promazat a zdá se, že to povolilo. Otázka je na jak dlouho. Uvidíme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts