Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot Boxer změna pneu na alu kola Fiat Ducato

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj ,

potřeboval bych poradit , mám Peugeot Boxer a dal jsme na to Alu kola co se dávali na Fiat Ducato , problém je že nejsou v t.p.  .  Dopsání už mám zajištěné od jedné firmy ale nastal problém s kalibrací tachometru protože jsou tam 225/75 ale R16 oproti R15 a tachometr ukazuje méně , bez kalibrace mi nevystaví protokol .
Mám diagnostiku Lexia Diagbox , co jsme se dozvěděl mělo by to zde jít docela dobře zkalibrovat ale nikde jsem nenašel postup jak . Vyzná se někdo v tom a je schopen mi poradit postup ? 

Děkuji . 

Odesláno

225/75/R16 se dávali na Heavy podvozky. R15 se dávali na Light podvozky (je jedno jestli Boxer, Jumper, nebo Ducato). Pokud se na lighta dávali 16tky tak se dával nižší profil (65) a pak vše ukazuje jak má. 

Se změnou přes dia ale zkušenost nemám. 

Odesláno (upraveno)

No heavy měli jinou rozteč co vím ,  ale koupil jsem už takto obutá kola ,v podstatě ani jiný rozměr pneu nebyl pro ty alu k dispizici 225/75/16 takže jsme nečekal problém ,dokonce jsem byl i na jednom mikrobuse L2H2 co přesně tyto kola měl a měl je zapsané v t.p. . To s těmi 65 mi říkala zkušebna taky , ale já už je koupil obuté a jsou na tom nové pneu tak se mi fakt kupovat celá sada nechce , proto zkouším takto či někdo neví jak to kalibrovat. 

před 3 hodinami, Havlicek.Lukas napsal:

ja bych tam dal pneumatiky co tam patri a neresil kraviny 
navic v diagnostice jsou jen "urcene" typy pneumatik - nejde tam dopsat jakykoliv 

Mám zapsané jen R15C a ty se dělají jen plechy , takže děkuji nechci .  Dneska už narozdíl od dřívějška jde normálně skoro vše zlegalizovat tak proč si auto neudělat hezčí  ?  A tyto pneu jsou originál co jsme koupil obuté , v podstatě ty alu kola se jen prodávají s tímto rozměrem takže by měl v diagnostice být . Umíš postup na to  ? 

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno (upraveno)
před 24 minutami, Jirka23 napsal:

Dneska už narozdíl od dřívějška jde normálně skoro vše zlegalizovat

Já bych řekl že je to spíš opačně.
No ale když myslíš že to pujde jednoduše tak proč ne, kdo si hraje nezlobí!

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

nevim presne napsoeldy sem se hrabal v C4 - ale je to v snad v ABS nebo BSI 
ja nemyslel nechat 15 plechy - ale na ty 16 datgumy co maji stejny obvod - existuje na to kalkualcka 

uprimne - tyhle rozmery jsou povolene ale nesedi obvodova rychlost takze by se muselo to opravdu zmenit v diagnostice

obrazek.png

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...