Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zapojení spínače stěračů


varuz

Recommended Posts

Jsem už zoufalej a potřeboval bych poradit, jak zapojit páčku na stěraše. No totiž chci vyměnit starou páčku za novou a ty páčky maj úplně rozdílný štekry a ještě k tomu stará má 6 vývodů a nová 7. Tak jsem ten štekr rozpáral a zkoušel jsem najít kam co patří, ale nepodařilo se. Taky nevím která poloha co znamená. Jsou tam tři poohy směrem dolů. Jestli je první cyklovač a pak malej a velkej posuv, nebo nejdřív vlastně pomale ja rychlej posuv a pak cyklovač? No prostě potřebuju poradit co ty jednotlivý kolíky v řadě znamenaj. zejtra se pokusím sem umístit foto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A taky ještě na tý páčce jakou vlastně štekry dva: jeden má 7 vývodů a pak je tem ještě jeden takovej stranou a ten má 3 vývody, myslím, že ten by měl bejt na cyklovač, ale ve schématu jsou do thodle štekru pouze 2 dráty. Zatím cyklovač zapojovat nebudu, ten přijde na řadu až zvládnu to základní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Člověče, kdybys místo psaní těch zoufalejch příspěvků radši k někomu zajel mrknout, už to máš dávno hotový...

Já tu mám už pěkně dlouho vyndanou jednu celou palubku, i s kabeláží, a nadto teďka dělám elektriku na ségřině 205-ce - zrovna je z ní taky vyndaná palubka a vše je vidět jak na dlani...

Stačí jen nebýt líný, a přijet si, ostatně si vzpomínám, že jsi si chtěl přijet pro závěs... Tu kabeláž ti dám klidně k tomu - ale dlouho to tady skladovat nebudu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo. Takže:

ve čtvrtek (zítra) nejsem, jedem na vodu.

V pátek naopak jsem, to by asi bylo nejlepší, cca od 14hod - ale zřejmě budu mít docela dost práce, takže ti můžu vystrčit ven auto, palubku atd., ale hloubat budeš muset víceméně sám...

V sobotu a neděli ještě nevím, ale pokud bude rozumné počasí, budem chtít s mladou někam vyrazit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak jo v pátek bych se asi zastavil. Vím, že jedu do Prahy, ale naveď mě, abych si našel nějakou rozumnou cestu. Vezmu si teda to tažný a uvidíme ještě, co dál asi toho máš víc co? Zkusím to stihnout přijet těsně před 14 hodinou, protože bych měl bejt v 19:00 zase doma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K tomu zapojení - jo, liší se starý a nový model (hranatá a kulatá páčka), mají jiné konektory. Ale v rámci modelu je to pak stejné - na tomhle novějším modelu jsme to taky měli bez cyklovače, a stačilo tam jen dát páčku s polohou i pro cyklovač, na pojistkovce vyhodit propojku a dát tam příslušné cyklovací relé - a fungovalo to.

Pro mě za mě, když už to bude vyndané, si můžeš proměřit, který pin ze starého konektoru odpovídá kterému novému - ale je to tak trochu práce pro vraha, jednodušší je jen vyměnit ten jeden svazek...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Ahoj, tak už mě zase dlouho vše fungovalo bez závad :-))), až na to, že když sepnu páčkou aby trošku stříklo na sklo a setřelo, tak mě ty zasrané stěrače jednou snad 2 minuty. Měl jsem tu páčku venku a vystříkal kontoxem, pak to začalo dělat. Myslíte, že to má s tím něco společného ? Cyklovač nefunguje vůbec. On fungoval předtím jen občas. Je v háji relé, nebo mám pořádně vyčistit ten spínač od toho zasraného kontoxu ? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi máš pravdu, dneska jsem se s tím drbčil a málem jsem to s těma promrzlýma rukama rozflákal. Poslouchal jsem cvakání relé a občas sepne, občas ne, tak jsem to usoudil dříve než si to napsal. Každopádně si potvrdil mé tvrzení. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...