Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 309 jede jen na jednotku


cegr

Recommended Posts

Dobrý den, potřebuji váš názor. Mám v okolí Peugeot 309, rv. 91, motor 1,1. Auto má potíž v tom, že motor neudrží volnoběh a zhasne, při nastartování (pokud se to povede) je nutné sešlápnout párkrát plyn a držet velmi vysoké otáčky. Při přeřazení na jinou rychlost než 1 se motor jakoby udusí a neustále svítí žlutá servisní kontrolka... občas zhasne, občas taky ne. Co člověk to názor, někdo říká, že je to jakousi \"součástkou\" v motoru co má za úkol regulaci paliva. Já v tom nemám zkušenosti a tak se radši ptám, než mi někdo začne tvrdit, že musím vyměnit něco za 20 000,- Moc děkuji za radu. Kdybyste měli nějaký tip, můžete se mi ozvat i na powermax@seznam.cz (P.S: auto řídí můj děda)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud svítí žlutá kontrolka, mohla by to bejt diagnostika motoru. Netuším, jestli 1,1čka umí vyblikat chybu, kterou ta kontrolka hlásí. Jsou dvě řešení: 1. udělat si diagnostiku sám, 2. zajet do servisu, kde by to mohli provést.

Pokud to diagnostika vybliká, není nic jednoduššího než mrknout do tabulky a zjistit, jaká součástka je vadná. U těchto motorů odcházely potenciometry škrtící klapky, což by mohla bejt ta regulace paliva

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Novej stojí snad kolem 11 000 Kč, ale když objedeš nějaký vrakoviště, tak je seženeš kolem jednoho, dvou tisíc. Tyhle motory mají totiž i 106tky a 206tky, možná i 306tky, takže něco určitě seženeš. Mě zlobil potenciometr na 205tce Looku taky, ale při výměně jinýho se nic nedělo a nakonec jsme zjistili, že je to na nějakým relátku.

Jinak když koukneš na hlavní stránku P-C do bazaru a na nabídku náhradních dílů, tak tam na zkoušku nějakej kluk nabízel repasovaný asi za 500 vočí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...