Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Pavlův první povoz - Ford Mondeo Break 2,2 TDCI 147 kW

Recommended Posts

Odesláno

Tak origo ovládání už ve Fordu skladem nemajou 

NAŠTĚSTÍ

páč kdyby bylo, tak by stálo nádherných 12 007 Kč

Za necelých 12 tisíc může Pavel mít nový WEBASTO včetně montáže a dálkou ovládanou mobilem - ale nejspíš ani do toho nepůjde, páč je to celkem darda a na autě bude třeba řešit jiný věci (např. rozvody)

Odesláno
Před hodinou, Medvěd napsal:

Tak origo ovládání už ve Fordu skladem nemajou 

NAŠTĚSTÍ

páč kdyby bylo, tak by stálo nádherných 12 007 Kč

Za necelých 12 tisíc může Pavel mít nový WEBASTO včetně montáže a dálkou ovládanou mobilem - ale nejspíš ani do toho nepůjde, páč je to celkem darda a na autě bude třeba řešit jiný věci (např. rozvody)

Která firma tohle dělá za ty kačky? 

Odesláno

no za 12 nové webasto to určitě nebude .

mám v portfoliu zákazníku, firmu z Balabenky co to denně montuje , hod mi do sz vin forda , a ideálně z netu přesnou fotku toho dálkového ovladače pro jistotu , nebo jestli máte fotku , kdy ho ještě měl :D . Poptám se co by se stím dalo dělat a za jakou cenofku . 

Odesláno (upraveno)

Tak sorry - není to NOVÝ bufik, ale "jen" přestavba stávajícího na GSM bránu

VIN je WFOGXXGBBGBP33585, fotku ovládače asi mít nebude

Messenger_creation_A0C76802-F372-41E1-8568-DEECD7726588.jpeg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno
V 21. 11. 2025 at 12:18, VojtouNerCZ napsal:

No pokud by to chtěl řešit, mělo by to jít překopat na obyčejné ovládání přes dálku z Číny. Pokud je to ještě bufik který se spíná privedenim kostry, stačí chytré relé. 

Ty bys s tím uměl nějak (za peníze) helfnout?

Odesláno

sorry, dlouho jsem tu nebyl. Tak podle VIN kodu je tam osazeno webasto ThermoTop VEVO. Originalni cislo ovladace telestartu je 9G91-18D576-AA a na polskem allegru se da aktualne sehnat bratru za 2200 az 3700. Nicmene jednotka osazena v aute je klasicky univerzalni Telestart T91, takze se da naparovat jakykoliv ovladac T91 (podle postupu, co psal nekde vyse Vojta) , ktery sezenes nekde na bazosi nebo sbazaru. Pozor, jsou ovladace T91R (to jsou s logem VW, Skoda, Seat a ty lze naparovat pouze k jednotce T91R, takze overit napriklad podle kodu pod baterkou uvnitr ovladace 9019742B, ze je to skutecne T91)

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak snad nikdy nepůjde kolem nějaký proaktivní kolega @Ferryho a nezačne hasit :D Možná by to chtělo zkontrolovat vedení výfukového potrubí :myslim U všech aut, co jsem měl možnost vidět, to vždycky kouřilo spodem od blatníku/nárazníku :) 

webastomk4ford.jpg

Odesláno (upraveno)

On ten bufík když dlouho stojí hulí vždycky... Kdyby tam bylo něco blbě, jednotka nepovolí start, tuším po 3 neúspěšných startech to zablokuje a je nutné odblokovat přes diag. Prakticky blbuvzdorný

Nicméně výfuky jsem viděl často upadnutý. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 3 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Včera - po roce ježdění a více než 20 000 km - se Pavlovi povedlo lehce odřít bok na Monďasoj. Stalo se to de facto kousek od baráku, kdy při odbočení vpravo do úzké ulice proti němu vyjel cyklista. Pavel mu chtěl uhnout ke kraji a bokem se otřel o koš s kameninovým rantlem, kterej stát na rohu chodníku - na koši samozřejmě vůbec nic není vidět.

Dopadlo to v podstatě dobře (líp než kdyby cyklistu nabral na kapotu) - uvidíme co bude oprava u Milana stát

Messenger_creation_F9E27DA4-A6E9-4D52-8A85-171A23D40665.jpeg

Messenger_creation_971B48B1-B6EE-4DB0-8EE9-8BCF78687F18.jpeg

Messenger_creation_8856F4CE-0D7B-4F87-8DC2-200230C6869D.jpeg

Messenger_creation_637F91D7-6104-4374-8386-79F3C9E5A2B7.jpeg

Messenger_creation_7CBFBB0B-F15C-4D3E-A0D0-C6325CD63E1E.jpeg

Messenger_creation_E8CE4873-C576-4FE1-841B-00C1FCBF061A.jpeg

Messenger_creation_B0FCF756-E279-437E-BF72-8A533932CA85.jpeg

To je ten koš - škodič

20260418_133141.jpg

Odesláno (upraveno)

Vysvětlím přímo  na místě za tejden v hospodě, vypisovat se s tím asi nechci.

Každopádně vyjel z té ulice z pravého dolního rohu fotky a chtěl na místo kde stojí zajet přes zebru. Ale jak zmerčil toho rozjetýho cyklouše, tak to utáhnul víc a bylo bum (prej - já u toho nesvítil)

• O 3 týdny později...
Odesláno

Při přezouvání pneu Trkoš Pavla upozornil na rosící se brzdovou trubku. Takže koncem minulého týdne se auto ocitlo u Honzy v servisu a dnes se Pavel dozvěděl, že se mění všechny brzdové trubky a že se musí přizpůsobovat z jiných, páč přímo na 2,2 TDCI v republice skladem nejsou

No brzdy jsou investice o kterých se nediskutuje - aspoň bude vše v cajku

Odesláno

Jen mě zarazilo, že v březnu to bylo na STK a o brzdách ani worta.

A v květnu nejdřív rosí jedna a pak jsou na srajdu shnilý všechny

Ale dobře, že si tý rosící Honza při pneuservisu všiml - šlápnout na brzdu, počítat že to udělá něco a ono NIC, to bych junioroj fakt nepřál

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...