Mario2374 Odesláno 27. březen 2025 Odesláno 27. březen 2025 Ahojte, viete mi prosim povedat co je toto za gumu? Potreboval by som to objednat. Prave predne koleso, P308 T9, 1.6 BlueHDi. Diks Citovat
HonzaC2 Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 (upraveno) Osobně bych koupil silentbloky a vyměnil. Kupoval jsem totiž už 2x ramena, pokaždé Lemforder a tak si dovolím tvrdit, že to není náhoda. Na těch prvních jsem nakonec po dvou letech vyměnil zadní puky. Opustily rameno těsně po záruce. To byly ramena z C4GP první generace. Ty druhé mám nyní na C4GP 2017 druhé generace. Tam sice zatím nevypadly, ale celkově ten materiál je dost odrbaný, ten plech z čeho je rameno uděláno je viditelně tenčí, stejně tak váhově tam je rozdíl, takže rameno nebude mít stejnou tuhost a k tomu jako i ten rozměr vzhledem k velikosti rozhození geometrie, si troufám říct, že se tam asi na přesnost moc nehraje. Upraveno 28. březen 2025 uživatelem HonzaC2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 No tak jako argument že se rozhodila geometrie po výměně ramen není relevantní ke komentování přesnosti výroby. Kontrola nastavení geometrie je předepsaná po každém servisním zásahu(výměna čehokoliv) na nápravě to že se praktikuje seřizování geometrie jen při výměně velkých dílů nápravy je bohužel pravda. Ty silenty samozřejmě jdou vyměnit i samostatně ale pokud chceš auto provozovat delší dobu je lepší jak píše Pe.Tr vyměnit ramena v nájezdu jaký může ta T9 mít to nemůže uškodit zejména celkové tuhosti nápravy. Pe.Tr a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 U těch plechových ramen bych radši vyměnil komplet. U kovaných si a tím tu práci dám, ale ty plechy jsou naprd. Pe.Tr, BubakGS a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 Já bych tedy párové díly nápravy měnil vždy komplet (nevšiml jsem si, že by to tu někdo zmínil) BubakGS ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 Kdysi jsem měnil samotné silentbloky ramen, ceny byly jinde než dnes a vyplatilo se to. Dneska už to za to sr... podle mě málokdy stojí. Spíš je problém najít vůbec kvalitní rameno, když ani na Lemforder se nedá spolehnout. Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Mario2374 Odesláno 28. březen 2025 Autor Odesláno 28. březen 2025 Dik za vsetky odpovede, auto ma cez 205000 a celkom rychlo rastú, takze vymenim cele ramena na oboch stranach BubakGS a Pe.Tr ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 Teď jsem se díval, že jsou v nabídce i hliníkové, tak možná bych vzal ty ale jestli vydrží déle? ale tak nebo tak bych ramena i s čepem ( a nejlépe i s novými šrouby). Zbytečné drbání s přehazováním starých čepů. Citovat
Pe.Tr Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 hlavne srouby tady utahovat na moment a ne na býka. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 A dotáhnout až bude auto na zemi, jinak ty sileny urveš hned. Tohle se dotahuje, až když je auto zatížené, resp v běžné poloze. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 tak na foto vypadá samotné rameno jako nové, asi bych porovnal ceny silentů a kompl. ramena , ale pokud nemáš možnost silenty třeba v práci vyměnit, tak není co řešit, zvlášť, když je na něm najeto 205 tisíc KM Citovat
Zabak22 Odesláno 2. duben 2025 Odesláno 2. duben 2025 Já by som kupil celé ramená a rovno hliníkové Citovat
PaKr Odesláno 2. duben 2025 Odesláno 2. duben 2025 @ozzy56 já myslím, že i tak není co řešit ale u každého jsou jiné rozměry, takže asi bude muset být zase železné... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 2. duben 2025 Odesláno 2. duben 2025 ono jak píšu--pokud je rameno jinak OK a v práci si ho opískuju, vyměním silenty a čepy, nalakuju sprejem ze skladu a po šichtě si vjedu na dílenský zvedák, kde ho kompl. vyměním..., jasně, všichni tyhle podmínky nemají..., vlastně já už taky nee VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.