Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Osobně bych koupil silentbloky a vyměnil.

Kupoval jsem totiž už 2x ramena, pokaždé Lemforder a tak si dovolím tvrdit, že to není náhoda. Na těch prvních jsem nakonec po dvou letech vyměnil zadní puky.  Opustily rameno těsně po záruce. To byly ramena z C4GP první generace. Ty druhé mám nyní na C4GP 2017 druhé generace. Tam sice zatím nevypadly, ale celkově ten materiál je dost odrbaný, ten plech z čeho je rameno uděláno je viditelně tenčí, stejně tak váhově tam je rozdíl, takže rameno nebude mít stejnou tuhost a k tomu jako i ten rozměr vzhledem k velikosti rozhození geometrie, si troufám říct, že se tam asi na přesnost moc nehraje.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

No tak jako argument že se rozhodila geometrie po výměně ramen není relevantní ke komentování přesnosti výroby. Kontrola nastavení geometrie je předepsaná po každém servisním zásahu(výměna čehokoliv) na nápravě to že se praktikuje seřizování geometrie jen při výměně velkých dílů nápravy je bohužel pravda. 

Ty silenty samozřejmě jdou vyměnit i samostatně ale pokud chceš auto provozovat delší dobu je lepší jak píše Pe.Tr vyměnit ramena v nájezdu jaký může ta T9 mít to nemůže uškodit zejména celkové tuhosti nápravy. 

Odesláno

Kdysi jsem měnil samotné silentbloky ramen, ceny byly jinde než dnes a vyplatilo se to. Dneska už to za to sr... podle mě málokdy stojí. Spíš je problém najít vůbec kvalitní rameno, když ani na Lemforder se nedá spolehnout.

Odesláno

Teď jsem se díval, že jsou v nabídce i hliníkové,  tak možná bych vzal ty :myslim ale jestli vydrží déle? :myslim ale tak nebo tak bych ramena i s čepem ( a nejlépe i s novými šrouby). Zbytečné drbání s přehazováním starých čepů.

Odesláno

tak na foto vypadá samotné rameno jako nové, asi bych porovnal ceny silentů a kompl. ramena :myslim, ale pokud nemáš možnost silenty třeba v práci vyměnit, tak není co řešit,  zvlášť, když je na něm najeto 205 tisíc KM

Odesláno

ono jak píšu--pokud je rameno jinak OK a v práci si ho opískuju, vyměním silenty a čepy, nalakuju sprejem ze skladu 😉 a po šichtě si vjedu na dílenský zvedák, kde ho kompl. vyměním..., jasně, všichni tyhle podmínky nemají..., vlastně já už taky nee :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...