petr 53 Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Zdravím, mám Peugeot 206 1.4 hdi. Mám problém s ukazatelem paliva. Ručička ukazuje polovinu nádrže, při spotřebě normálně klesá, ale po dotankování ručička nestoupne nahoru. Snímač hladiny v nádrži jsem vyměnil, ale problém stále přetrvává. Čím by to mohlo být? Děkuji. Citovat
P607Olda Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Zkus to vymontované, rukou. Zřejmě plovák o něco háčí, zavazí. Citovat
petr 53 Odesláno 25. březen 2025 Autor Odesláno 25. březen 2025 Rukou už jsem zkoušel s tím pohybovat, ale stále ukazuje jen mírně nad polovinu. Citovat
PaKr Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 No ale ono by to chtělo nasimulovat natankování a nehýbat s tím nahoru, dolů jak s kyvadlem. Takže vypnout klíček, nastavit plovák na plnou, chvíli počkat a zapnout klíček. A palubní počítač nemáš? Jestli se mění dojezd ? Citovat
petr 53 Odesláno 26. březen 2025 Autor Odesláno 26. březen 2025 No právě, že jsem to zkoušel a nedělá to vůbec nic. Při manuálním pohybu nahoru či dolů stále ukazuje po zapnutí zapalování polovinu nádrže. Jen při jízdě pár km ručička normálně klesá, takže dolů jde, ale po natankování se nezvedne a ukazuje furt stejně jako před natankováním. Citovat
petr 53 Odesláno 28. březen 2025 Autor Odesláno 28. březen 2025 Nemá s tím opravdu někdo zkušenosti? Už si nevím rady Citovat
jarokare Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 Ahoj , potřebuješ dva odpory - 60 a 350 Ohm , vypni zapalování , odpoj palivoměr , do patice mezi piny plováku (ty slabší vodiče) dej odpor 60 Ohm a zapni zapalování - palivoměr by měl ukazovat plnou . Pak vypni zapalování , minutu počkej , vyměň odpor za 350 Ohm a opět zapni zapalování - teď by měl palivoměr ukazovat prázdnou nádrž . Zase vypni zapalování na minutu , odpoj odpor , zapoj patici čerpadla zpět a zapni zapalování - palivoměr by se měl srovnat Ferry, petr 53, pavelu96 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
oddie Odesláno 28. březen 2025 Odesláno 28. březen 2025 To je vtipný, ten postup Dělá mi to Ulysse taky, plná ukazuje jen 3/4, ale tam se asi nedostanu snadno na konektor plováku, abych to takto zkalibroval. Citovat
petr 53 Odesláno 28. březen 2025 Autor Odesláno 28. březen 2025 Děkuju za radu, zkusím sehnat odpory a zkusím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.