Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, 

Chci vyměnit čepy řízení, ale bohužel zasekl jsem se, že čep nejde povolit (odšroubovat od táhla řízení), matici mám povolenou a čep i od šroubovaný těhlice kola. 
Máte někdo nějakou radu, jak to povolit. Mě ještě napadlo to nahřát, nebo vymontovat i to táhlo řízení. A pak to povolit třeba ve svěráku. 
Za každý nápad budu rád?

Díky 

Odesláno (upraveno)

Nahrati samozrejme muze pomoct, ale predpokladem pro uspech je naradi. Ty jsi se podle popisu zasekl na tom, ze nejsi schopen zajistit, aby se ti neprotacelo cele tahlo rizeni. Ta tycka ma dost maly prumer, tusim klic cislo 13 a ten pokud se tomu nechce ma tendenci se protocit. Ja na to pouzivam neco takoveho - fancousky klic. Ma to podstatne vetsi sirku celisti, takze je vetsi sance, ze se to neprotoci, navic ten klic jde kraasne dotahnout, takze se ti to narozdil od otevreneho klice nebude uz na stasrtu viklat. A sazmozrejme plati, ze cim vetsi, tim lepsi. Pri pouziti tohoto jsem to nahrivat nikdy nepotreboval.

Dale pak taky se to lepe dela na jame nebo na zdvizenem aute nez kdyz ti auto stoji jen par cm nad zemi. V te jame mas spoustu mista smerem dolu, takze muzes pouzit to "vetsi" naradi. Jo, je fakt, ze jen jedenkrat jsem na ten francouzak jeste musel dat 50 cm trubku :D ale povolilo i tak bez nahrati.

image.png.b61040446a0488741f668ecf4a6db20e.png

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

@HonzaC2 ale pokud povolil i kontramatku, tak už by to mělo jít :myslim 

Spíš, jestli tam nebude nějaká jiná zrada, třeba lepidlo na závity :myslim

@Jarrdas já bych asi to táhlo řízení vyndal a zkusil to venku, případně bych dal nové. Ale chápu, že je zdržení, než bude to nové.

Odesláno (upraveno)

No prave ze ne. To tam normalne muze byt zarezle. Na to jsem tenkrat bral tu trubku. Kontramatka byla pryc a stejne to drzelo, protoze "sůl je sviňa" a stani na travetaky.  A po třeba 5ti letech se tam stejne sul a vlhkost dostane.

A sundat to tahlo rizeni nemusi byt prdel, krom toho, že to je prace navic, tak s nasazenych cepem o to vic. Tam nenasadis bezne klice na axialni tahla a zbyva ti jen doufat, ze to tahlo neni na dotahovacim miste u ozubene tyce uz z vyroby kulate a nebo musis mit opet vercajk, kterym sundas i kdyz to bude kulate, ale o to vic mista pak potrebujes pod autem.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno (upraveno)

poradím to místo , kde je našroubovaný čep do axiálního táhla (ta tyčka co jde z převodky řízení), vlasně jen ten závit OKLEPAT přes dvě kladívka--jedno je větší, tím si místo podložíme a druhým , menším kladivem oklepeme, většinou to stačí na povolení, já používám větší ,,blicky'' místo francouzáku, ale každý má osvědčené jiné nářadí :)  https://www.primadilna.cz/Kleste-instalaterske-sika-400-mm-macena-izolace-Condor-Werkzeug-d1200.htm

autogen na díly řízení až naposled, chlapi--nemá se nahřívat !!, materiál pak ztrácí původní vlastnosti, říkali na školení starší klucíí 😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Super, díky, zkusím to ještě přes ty sikovky, nebo hasák. Je pravda že tím klíčem 13, to moc nedrží. Asi tam možná bude lepidlo, i když ta kontramatka šla povolit dobře. 

Odesláno (upraveno)

Zatím levá strana pořád nejde povolit. Na druhé to bylo v pohodě a šlo to krásně. Takže čep tam už vyměněn. Na levé zatím ne.

Upraveno uživatelem Jarrdas
Odesláno

Zkus to poklepat jak psal Ozzy a pokud nepovolí tak to ohřej když to budeš ohřejvat jen takovým tím malým " trampským " hořáčkem tak to sic bude trvat trochu dýl ale taky to povolí. Běžně to na dílnách kde seřizují geometrii takhle ohřívají.  Viděl jsem tam i speciálně upravený klíč teda vlastně tři klíče svázaný k sobě aby měli tu pracovní plochu širokou a tyčka se v nich neprosmekla.  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...