Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Při jakych otačkach asi spína turbo?

Proč nemužu dostat spotřebu pod 6litru i když v techničaku

je napsané 4.7litru nafty na 100km při rychlosti 90km a to se snažím jezdit s nohou skoro v křeči

Hučí my ložisko na předním pravem kole ale nemužu povolit tu matku co je uprostřed kotouče nevíte jaka je to velikost kliče?Nějakej borec to asi dotahoval majzlem :-(

[upravil dne 15/6/06 Mišak]

Odesláno

Turbo nespíná, turbo není spínač.

Spotřeba při ustálené 90 je měřená nějakou metodikou, a vztahuje se jen na tuhle ustálenou rychlost, v reálu jezdíš kombinovanou, která není psána 4.7. Na spotřebu má jinak vliv řada věcí, mj. i celkový stav auta - např. váznoucí brzdy, které neustále trochu přibržďují, dokážou udělat divy. Nebo třeba taky horší gumy.

Matice na poloose má velikost 35, většina lidí na to má ořech 36.

[upravil dne 6/14/06 oddie]

Odesláno

ad spotřeba:

u každýho - byť sebevíce zachovalýho auta, kteréhož stáří přesáhlo 5 let musíš u spotřeby připočítat kolem 0,5 l na 100, než je papírová, která je praná v techničáku

v reálu má na spotřebu vliv hafo věcí, jak píše oddie: nafta, olej, filtry, ložiska, brzdy, pneu, stav náprav, výfuku i celkový aerodynamický neduhy, který si za ta léta auto vyslouží

Jinak u TD je mylsim kombinace kolem 6ti litrů a jestli jezdíš do 6ti, tak je to na starý auto docela úspěch :-):papa

Odesláno

Je možne aby 1.9d jezdila něco kolem 4.5litru nafty?

Jestli i ostatní Td jezdí kolem 6 litru tak to je fajn, Bal sem se ať nejsem nějaká vyjimka:D

Odesláno

D bez turba má spotřebu relativně stálou, neb má malý výkon. Takže běžně jezdí za těch 5 (4,5 už je hodně extrém, to se musí hodně courat), do 6 se vejde prakticky vždy. Oproti tomu TD umožňuje podstatně dynamičtější jízdu, ale něco za něco - odpovídajícím způsobem si vezme. Pokud se s tím budeš courat stejně jako s D, bude žrát podobně (pokud jezdíš klidně 90 a nepředjíždíš, je to za 5 taky). Když na to šlápneš, umí klidně 8. Obecně v kombinaci žere TD zpravidla o litr víc než D, kvůli tomu že se s tím trochu jinak jezdí. 6 je naprosto v pohodě, já měl kdysi s 405 1,9TD dlouhodobý průměr 6,5.

Odesláno

Nalil sem 20 litru a dokazal sem ujet 350km to znamemna něco kolem 5.8litru na 100km to se dá.Neznal sem nikoho stím to autem takže sem si nebyl jistej jestli to nežere moc:super

Odesláno

5,8? To je luxus na takhle starý auto a ještě s turbem - to nemám ani já kombinovanou s atmosférou. Toho si važ a podsrtkuj mu jenom samý dobroty:papa

Odesláno

Já měl nejnižší spotřebu 5,9l/100km a to jsem jezdil trasy 15km do práce a 15km zpět. Bylo nějaký moc dobrý období. Teď, když skoro pořád pouštim klimu, jsem někde kolem 6,5- 7l/100km. Samozřejmě 50 v obci a 90 mimo, žádný honičky, hezky lážo plážo...

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

Já měl nejnižší spotřebu 5,9l/100km a to jsem jezdil trasy 15km do práce a 15km zpět. Bylo nějaký moc dobrý období. Teď, když skoro pořád pouštim klimu, jsem někde kolem 6,5- 7l/100km. Samozřejmě 50 v obci a 90 mimo, žádný honičky, hezky lážo plážo...

:xvulLážo plážo 50 v obci musíš kvůli dírám...no ne?:D:D:D Nebo už je spravili?:D

Jinak moje dlouhodobá (od prosince) je 6,12 l/100 - což je celkem dost, ale je pravdou, že polovinu roční dávky kilometrů cca15-20tis najezdím po Praze, což je znát. ( A když jedu na sraz s plným knedlíkem, abych jakškatš stačil bohoušovi, vectorovi, vvitymu a pod. tak se to taky muselo nějak odrazit na finálovce...) Druhým faktem jsou širší kola a třetim :mad::mad::mad: ruplej výfuk, ale bude se za 3neděle měnit za výfuck made by mk405 :D:papa

[upravil dne 24.6.06 Neon]

Odesláno

Díry nám tu zalepili, ale chystám se na bodovku a navíc se mi nechce v těch vedrech nutit auto do velkejch rychlostí, aby se mi nezadejchalo :D Jezdim víceméně samou kombinaci (samá vesnice) a sem tam se i v nějaký kolonce taky zastavim...

Odesláno

Sehnal sem 100litru přefiltrovaneho převodoveho oleje na

2 mikrony za 4Kč za litr

A hele ono to nato jede ajak vubec nečudí tah to ma skoro stejny jako nafta jenže už došel takže musím zase kupovat naftu:(

Odesláno

No nevim, nevim, jestli to byla nejlepší volba.

:xvul Jinak teda spotřebu mám teď momentálně 6,53l/100km (950km kombinace, z toho cca 500km se spuštěnou klimou).

Odesláno
Původně zaslal: Mišak

Sehnal sem 100litru přefiltrovaneho převodoveho oleje na

2 mikrony za 4Kč za litr

A hele ono to nato jede ajak vubec nečudí tah to ma skoro stejny jako nafta jenže už došel takže musím zase kupovat naftu:(

???Čéče - já bych do toho nešl - kvůli dvoum litrům (2000kč)tam lejt takovouhle sajrajtinu???:myslim:o:bojim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

U 1.8TD jsem se dostal cestou na dovču do Bibione na 4,9 se spotřebou, byla to lahoda, za to teď ta 2.1TD:(

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: Aleku

U 1.8TD jsem se dostal cestou na dovču do Bibione na 4,9 se spotřebou, byla to lahoda, za to teď ta 2.1TD:(

Kolik maš naty 2.1td otec si to chce koupit tež a říka že ostatní stím sou spokojení tak nevím:nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...