Mišak Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 Při jakych otačkach asi spína turbo? Proč nemužu dostat spotřebu pod 6litru i když v techničaku je napsané 4.7litru nafty na 100km při rychlosti 90km a to se snažím jezdit s nohou skoro v křeči Hučí my ložisko na předním pravem kole ale nemužu povolit tu matku co je uprostřed kotouče nevíte jaka je to velikost kliče?Nějakej borec to asi dotahoval majzlem :-( [upravil dne 15/6/06 Mišak] Citovat
oddie Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 Turbo nespíná, turbo není spínač. Spotřeba při ustálené 90 je měřená nějakou metodikou, a vztahuje se jen na tuhle ustálenou rychlost, v reálu jezdíš kombinovanou, která není psána 4.7. Na spotřebu má jinak vliv řada věcí, mj. i celkový stav auta - např. váznoucí brzdy, které neustále trochu přibržďují, dokážou udělat divy. Nebo třeba taky horší gumy. Matice na poloose má velikost 35, většina lidí na to má ořech 36. [upravil dne 6/14/06 oddie] Citovat
Jirkap Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 Než se na něco zeptáš, podívej se na pravidla!! http://www.peugeot-club.com/forum/faq.php?page=forumrules Citovat
Neon Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 ad spotřeba: u každýho - byť sebevíce zachovalýho auta, kteréhož stáří přesáhlo 5 let musíš u spotřeby připočítat kolem 0,5 l na 100, než je papírová, která je praná v techničáku v reálu má na spotřebu vliv hafo věcí, jak píše oddie: nafta, olej, filtry, ložiska, brzdy, pneu, stav náprav, výfuku i celkový aerodynamický neduhy, který si za ta léta auto vyslouží Jinak u TD je mylsim kombinace kolem 6ti litrů a jestli jezdíš do 6ti, tak je to na starý auto docela úspěch :-) Citovat
Mišak Odesláno 15. červen 2006 Autor Odesláno 15. červen 2006 Je možne aby 1.9d jezdila něco kolem 4.5litru nafty? Jestli i ostatní Td jezdí kolem 6 litru tak to je fajn, Bal sem se ať nejsem nějaká vyjimka:D Citovat
oddie Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 D bez turba má spotřebu relativně stálou, neb má malý výkon. Takže běžně jezdí za těch 5 (4,5 už je hodně extrém, to se musí hodně courat), do 6 se vejde prakticky vždy. Oproti tomu TD umožňuje podstatně dynamičtější jízdu, ale něco za něco - odpovídajícím způsobem si vezme. Pokud se s tím budeš courat stejně jako s D, bude žrát podobně (pokud jezdíš klidně 90 a nepředjíždíš, je to za 5 taky). Když na to šlápneš, umí klidně 8. Obecně v kombinaci žere TD zpravidla o litr víc než D, kvůli tomu že se s tím trochu jinak jezdí. 6 je naprosto v pohodě, já měl kdysi s 405 1,9TD dlouhodobý průměr 6,5. Citovat
Mišak Odesláno 22. červen 2006 Autor Odesláno 22. červen 2006 Nalil sem 20 litru a dokazal sem ujet 350km to znamemna něco kolem 5.8litru na 100km to se dá.Neznal sem nikoho stím to autem takže sem si nebyl jistej jestli to nežere moc:super Citovat
Neon Odesláno 24. červen 2006 Odesláno 24. červen 2006 5,8? To je luxus na takhle starý auto a ještě s turbem - to nemám ani já kombinovanou s atmosférou. Toho si važ a podsrtkuj mu jenom samý dobroty:papa Citovat
Dundee Odesláno 24. červen 2006 Odesláno 24. červen 2006 Já měl nejnižší spotřebu 5,9l/100km a to jsem jezdil trasy 15km do práce a 15km zpět. Bylo nějaký moc dobrý období. Teď, když skoro pořád pouštim klimu, jsem někde kolem 6,5- 7l/100km. Samozřejmě 50 v obci a 90 mimo, žádný honičky, hezky lážo plážo... Citovat
Neon Odesláno 24. červen 2006 Odesláno 24. červen 2006 Původně zaslal: Dundee Já měl nejnižší spotřebu 5,9l/100km a to jsem jezdil trasy 15km do práce a 15km zpět. Bylo nějaký moc dobrý období. Teď, když skoro pořád pouštim klimu, jsem někde kolem 6,5- 7l/100km. Samozřejmě 50 v obci a 90 mimo, žádný honičky, hezky lážo plážo... :xvulLážo plážo 50 v obci musíš kvůli dírám...no ne?:D:D Nebo už je spravili? Jinak moje dlouhodobá (od prosince) je 6,12 l/100 - což je celkem dost, ale je pravdou, že polovinu roční dávky kilometrů cca15-20tis najezdím po Praze, což je znát. ( A když jedu na sraz s plným knedlíkem, abych jakškatš stačil bohoušovi, vectorovi, vvitymu a pod. tak se to taky muselo nějak odrazit na finálovce...) Druhým faktem jsou širší kola a třetim :mad: ruplej výfuk, ale bude se za 3neděle měnit za výfuck made by mk405 :papa [upravil dne 24.6.06 Neon] Citovat
Dundee Odesláno 24. červen 2006 Odesláno 24. červen 2006 Díry nám tu zalepili, ale chystám se na bodovku a navíc se mi nechce v těch vedrech nutit auto do velkejch rychlostí, aby se mi nezadejchalo Jezdim víceméně samou kombinaci (samá vesnice) a sem tam se i v nějaký kolonce taky zastavim... Citovat
Mišak Odesláno 26. červen 2006 Autor Odesláno 26. červen 2006 Sehnal sem 100litru přefiltrovaneho převodoveho oleje na 2 mikrony za 4Kč za litr A hele ono to nato jede ajak vubec nečudí tah to ma skoro stejny jako nafta jenže už došel takže musím zase kupovat naftu:( Citovat
Dundee Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 No nevim, nevim, jestli to byla nejlepší volba. Jinak teda spotřebu mám teď momentálně 6,53l/100km (950km kombinace, z toho cca 500km se spuštěnou klimou). Citovat
Neon Odesláno 26. červen 2006 Odesláno 26. červen 2006 Původně zaslal: Mišak Sehnal sem 100litru přefiltrovaneho převodoveho oleje na 2 mikrony za 4Kč za litr A hele ono to nato jede ajak vubec nečudí tah to ma skoro stejny jako nafta jenže už došel takže musím zase kupovat naftu:( ???Čéče - já bych do toho nešl - kvůli dvoum litrům (2000kč)tam lejt takovouhle sajrajtinu???:bojim Citovat
Mišak Odesláno 28. červen 2006 Autor Odesláno 28. červen 2006 Olej byl nadherně čistej bez jediny nečistoty zda se my to lepší volba než tam lít rostliny olej Citovat
Guest Aleku Odesláno 22. srpen 2006 Odesláno 22. srpen 2006 U 1.8TD jsem se dostal cestou na dovču do Bibione na 4,9 se spotřebou, byla to lahoda, za to teď ta 2.1TD:( Citovat
Mišak Odesláno 8. září 2006 Autor Odesláno 8. září 2006 Původně zaslal: Aleku U 1.8TD jsem se dostal cestou na dovču do Bibione na 4,9 se spotřebou, byla to lahoda, za to teď ta 2.1TD:( Kolik maš naty 2.1td otec si to chce koupit tež a říka že ostatní stím sou spokojení tak nevím:nevim Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.