Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Malé úpravy interiéru


hektor

Recommended Posts

Hoci som majiteľom svojej 405 SRDT len krátko (od 11/2002) nedalo mi trošku ju skrášli?, oživi? interiér. Po sledovaní článkov v diskuzii som sa nakoniec rozhodol pre lakovanie, striekanie karosárskou striebornou metalízou na plasty. Samotné striekanie bolo v pohode, len demontovanie palubnej dosky mi dalo riadne zabra? - nemal som podrobný manuál na môj model (12/94). Stredový tunel, stred palubnej dosky a výduchy na dverách sa mi podarilo zdemontova?, len krajné výduchy na ľavej a pravej strane palubnej dosky som striekal priamo v kabíne.

Čo sa týka líšt na prahy, tie sú vlastnej výroby - resp. môj návrh, výroba moji chlapi v práci. Keďže to nie je jasne vidie?, v strednej časti je nápis PEUGEOT. Lišty sú vyrobené z hliníkového plechu, nápis a drážky sú frézované. Konečné úpravy boli leštenie a striekanie lakom.

Najbližšie sa chystám ešte nahodi? strieborné polepy budíkov, upravi? prednú masku, vlastnoručne vyrobi? a nahodi? mračítka a mriežku na zadné svetlá. Keď to bude hotové, tak to hodím znova na stránky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Hektor: Pošli mi ty obrázky na můj mail a já je tady zveřejním. Docela hodně moc by mě to taky zajímalo. Je to velmi atraktivní téma a je škoda ochudit všechny co je tato problematika zajímá o něco vevšedního. Pokud budeš mít nějaké dotazy stran přístrojovky, měl sem ji rozhozenou do šroubku a vím, co se na ní dá a nedá upravit. Záleží pochopitelně na možnostech a odvaze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak konečne by tam mali by? tie fotky.

seat.tady.je

To MMMM: Pred striekaním som všetko riadne odmastil - nie som si istý či riedidlom alebo techn. benzínom (treba vyskúša? na malej zadnej ploche plastu, či to nerozožiera ). Ako základ nástreku som použil \"základnú farbu\" v spreji na tvrdý plast (číry lak) v 2-3 vrstvách, ďalej som naniesol 3-4 vrstvy karosárskej striebornej metalízy (odolná voči teplu, mechanickému poškodeniu) a nakoniec som to prestriekal 2-3 vrstvami číreho matného laku.

Lišty prahov som taktiež riadne odmastil a nastriekal 3 vrstvami číreho laku na kov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

512_tn_6.jpg

512_tn_7.jpg

512_tn_8.jpg

512_tn_9.jpg

přeposílám fotky od Hektora. Hmmm...:cool::cool::cool:

plus nějakej textík:

Keď som to striekal, tak som to najprv poriadne odmastil, potom som naniesol 2-3 vrstvy základového laku, 3-4 vrstvy striebornej metalízy a na to koncová úprava matný lak na metalízu. Keďže je to karosárska farba, je odolná voči vysokým teplotám a nelúpe sa. Som s tým veľmi spokojný a fakt to výborne vyzerá.

Na vyleštené prahové lišty (poriadne odmastené) som ako finálny nástrek použil číry lak na kov v spreji. Taktiež to drží bez problémov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Stefan: teoreticky ano, ale nevím, jak by vypadalo sesazení vrchní přední části dveřního tapecírunku s palubkou. Jednak designově a je možné, že nebudou lícovat otvory pro ofuk okénka. Měnit celou palubku nemá cenu, páč je udělaná úplneně jinak elektrika a byla by to ničemná práce. Čili, dveře, sedačky, lišty na sloupcích a na prahách a strop ano a dál bych se nepouštěl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Voštík: Jak ti běhá stěrač??????? Teprve včera jsem doladil, aby se stavěl v půlce na všechny chody. Předtim se zastavil pokaždý o 3cm vedle a jen a cyklovači běhal normálně. Dvě hodiny jsem si vyhrál s nastavenim táhel a teď to je super.....

Jo jakou jsi tam dal dýlku lišty?:D:D:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no s tim zastavovanim je to trochu podobny, teda vlastne uplne stejny :( Listu tam mam ted 51cm, ale pujde tam jeste tak o 2-3 cm delsi.... uvidim, co sezenu za sterac :) Jinak cos tomu teda udelal, ze se ti to zastavuje pokazde uprostred? Ja mam asi trochu vychozeny ty plastovy blbinky na kterych jsou nacvaknuty ty tahla a tak, takze ja asi mioc velkou nadeji nemam.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...