Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

dnes mi zblbol teplomer.ukazuje mi na displeji cez den 50 a vecer 44 stupnov.neklesa to.viete mi poradit kde najdem v aute ten teplomer?alebo mate s tym uz niekto skusenost a co ste urobili?dik

Odesláno

Jestli myslíš čidlo pro venkovní teplotu tak je umístěný v pravym zrcátku , zespoda takovej výčnělek a vedou od něj dva drátky. K čidlu se dá dostat zespoda vyndáním kousku plastu obalu zrcátka.:papa:papa

Odesláno

nasiel som to.budem to musiet nahradit ak sa to da tym termistorom.pohladam to niekde.celkom som to vyuzival a hlavne ked zacinal mraz pretoze patrym k tym rychlejsim a upozornovalo ma to aspon.neviete co to stoji?

Odesláno
Původně zaslal: detrhomer

ten termistor muze stat tak max 30kc

No problém je v tom, že orig. NTC termistor má dost spešl. charakteristiku a má označení 2K5. V GM se dá sehnat jen \"podobný\" 2K2, ale ukazuje odchylku několik (dost) stupňů. Jeho cena je cca 12,- Kč. Pokud by ho někdo mohl sehnat (ten originální), jistě by se našlo dost zájemců.

Odesláno

ak ma odchylku niekolko stupnov tak mi je v podstate nanic.vyuzival som to hlavne ked zacinali mrazy.budem sa snazit to zohnat cez znameho,ten s takymi vecami pracuje.ak sa podari,tak dam vediet

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

ak ma odchylku niekolko stupnov tak mi je v podstate nanic.vyuzival som to hlavne ked zacinali mrazy.budem sa snazit to zohnat cez znameho,ten s takymi vecami pracuje.ak sa podari,tak dam vediet

To by bylo fajn, ta odchylka náhrady se se stoupající teplotou zvětšuje, kolem bodu mrazu je to dost blízko reálu. Taky je dost důležité ten termistor při montáži pořádně do té kapky zalít do nějaké hmoty, aby odváděla teplotu na povrch. Prvně jsem ho nechal ve vzduchové kapse a to ukazovalo ještě větší \"bejkárny\". Nebo se nemusí vůbec dávat do původního držáčku, stačí ho zalít na povrch té plastové kruhové krytky kloubu. Když jsem sháněl ten 2K5, tak mi někde nabízeli, že ho do republiky objednají a dovezou, ale tam bylo dost velké minimální množství (snad 20 ks), a cenově za 1 ks to nebylo tak hrozné, ale i tak si myslím, že by se na fóru rozprodal. No pokud seženeš i nějaký navíc, mám zájem, bo mě odchylky taky vadí.

[upravil dne 12.6.06 Kdo]

Odesláno

Tak jsem našel tento obchod

http://www.elektroraj.cz/detail.asp?floor=15&database=fkt&shop=76&id=82042

kde námi všemi požadovaný termistor mají (teda, pokud je to ten správný:myslim).

Posílají to jen poštou, tak myslím, že by bylo levnější se domluvit alespoň z Prahy a objednat je najednou a rozdělit tak náklady spojené s odesláním. Je takový zájemce???

Upřesňuji příspěvek: Na můj dotaz na kolik mě vyjde 1 ks termistoru v ceně 16,- Kč, pokud si ho od nich koupím mi přišla úsměvná odpověď, že zaplatím \"jen\" dopravné v ceně 119,- Kč. :o No za tu cenu.. nekup to..:roll. Fakt by se vyplatilo jich vzít víc a pak se podělit. Je to maličkej dzindzík a poslat se to dá v běžný obálce.

[upravil dne 14.6.06 Kdo]

[upravil dne 14.6.06 Kdo]

Odesláno
Původně zaslal: KUBBACHER

Já to čidlo koupil za 100,- z vraku a je to v pohodě, měří to dobře. :super

Tak to jsi klikař, většinou prodají jen celé zrcátko a když se podíváš, co funkčních aut s tím má problémy, tak je klika narazit na zdravý kousek na vrakárně.

Odesláno

Tak bohužel, než jsem se rozhoupal, tak jsem se při objednávání dověděl, že se jednalo o výprodej a zmíněné termistory 2,5k již nejsou a asi nebudou.

• O 7 měsíců později...
Odesláno

pokud máš takovejhle problém tak bych ze všeho nejdřív prošel jestli tam nemáš studeňák a dyštak bych ropájel všechny spoje. Termistor pracuje toťiž na principu čim větší teplota tim větší odpor takže pokud tam někde nedolíhá drát

tak je na vedení větší odpor a ten měřák ukazuje vyžší teplotu. :super

Pokud to nepomůže tak vem ten 2k2 termistor a připoj kněmu srírově čtyři paraelně spojený 1k2 rezistory a ta odchlka by měly bejt značně menší.;)

Odesláno
Původně zaslal: Jacke_Jumpe

pokud máš takovejhle problém tak bych ze všeho nejdřív prošel jestli tam nemáš studeňák a dyštak bych ropájel všechny spoje. Termistor pracuje toťiž na principu čim větší teplota tim větší odpor takže pokud tam někde nedolíhá drát

tak je na vedení větší odpor a ten měřák ukazuje vyžší teplotu. :super

Pokud to nepomůže tak vem ten 2k2 termistor a připoj kněmu srírově čtyři paraelně spojený 1k2 rezistory a ta odchlka by měly bejt značně menší.;)

dik za info.ja uz to mam vyriesene davnejsie.

Odesláno

. Termistor pracuje toťiž na principu čim větší teplota tim větší odpor

Špatně radíš, jak jsem někde psal, ten termistor je NTC, tedy pracuje obráceně, čím vyšší teplota, tím NIŽŠÍ odpor.

Odesláno

Tohle se taky už řešilo, udělat náhradu není jednoduchý, protože trefit, aby charakteristika byla podobná v celém rozsahu jde velmi těžko. Většina dostupných a použitelných termistorů (včetně 2K2) nemá lineární charakteristiku, ale od nuly níž strmě stoupá odpor.

[upravil dne 29.1.07 Kdo]

Odesláno

nechci zakládat nové téma tak to píšu sem.nevím jestli je to závada ale nějak jsem pořád nepřišel na to jak se ten teploměr nastavuje aby ukazoval.pořád mi tam jen bliká značka stupně celsia,nebo to už signalzuje že je něco v nepořádku?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...