jozefsv Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 dnes mi zblbol teplomer.ukazuje mi na displeji cez den 50 a vecer 44 stupnov.neklesa to.viete mi poradit kde najdem v aute ten teplomer?alebo mate s tym uz niekto skusenost a co ste urobili?dik Citovat
Freedy Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 Jestli myslíš čidlo pro venkovní teplotu tak je umístěný v pravym zrcátku , zespoda takovej výčnělek a vedou od něj dva drátky. K čidlu se dá dostat zespoda vyndáním kousku plastu obalu zrcátka.:papa Citovat
jozefsv Odesláno 10. červen 2006 Autor Odesláno 10. červen 2006 tak to som v soku.hned to pojdem pozriet.zatial dik Citovat
Petr605 Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 Prohledej fórum, už se to řešilo několikrát. Myslím, že buď tady, nebo v servisu. To čidlo se dá nahradit termistorem. Hodnotu si tady najdi... Citovat
lastivkaa Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 taky maly cuplik vyzera ako kvapka po farbe Citovat
jozefsv Odesláno 10. červen 2006 Autor Odesláno 10. červen 2006 nasiel som to.budem to musiet nahradit ak sa to da tym termistorom.pohladam to niekde.celkom som to vyuzival a hlavne ked zacinal mraz pretoze patrym k tym rychlejsim a upozornovalo ma to aspon.neviete co to stoji? Citovat
detrhomer Odesláno 10. červen 2006 Odesláno 10. červen 2006 ten termistor muze stat tak max 30kc Citovat
Kdo Odesláno 12. červen 2006 Odesláno 12. červen 2006 Původně zaslal: detrhomer ten termistor muze stat tak max 30kc No problém je v tom, že orig. NTC termistor má dost spešl. charakteristiku a má označení 2K5. V GM se dá sehnat jen \"podobný\" 2K2, ale ukazuje odchylku několik (dost) stupňů. Jeho cena je cca 12,- Kč. Pokud by ho někdo mohl sehnat (ten originální), jistě by se našlo dost zájemců. Citovat
jozefsv Odesláno 12. červen 2006 Autor Odesláno 12. červen 2006 ak ma odchylku niekolko stupnov tak mi je v podstate nanic.vyuzival som to hlavne ked zacinali mrazy.budem sa snazit to zohnat cez znameho,ten s takymi vecami pracuje.ak sa podari,tak dam vediet Citovat
Kdo Odesláno 12. červen 2006 Odesláno 12. červen 2006 Původně zaslal: jozefsv ak ma odchylku niekolko stupnov tak mi je v podstate nanic.vyuzival som to hlavne ked zacinali mrazy.budem sa snazit to zohnat cez znameho,ten s takymi vecami pracuje.ak sa podari,tak dam vediet To by bylo fajn, ta odchylka náhrady se se stoupající teplotou zvětšuje, kolem bodu mrazu je to dost blízko reálu. Taky je dost důležité ten termistor při montáži pořádně do té kapky zalít do nějaké hmoty, aby odváděla teplotu na povrch. Prvně jsem ho nechal ve vzduchové kapse a to ukazovalo ještě větší \"bejkárny\". Nebo se nemusí vůbec dávat do původního držáčku, stačí ho zalít na povrch té plastové kruhové krytky kloubu. Když jsem sháněl ten 2K5, tak mi někde nabízeli, že ho do republiky objednají a dovezou, ale tam bylo dost velké minimální množství (snad 20 ks), a cenově za 1 ks to nebylo tak hrozné, ale i tak si myslím, že by se na fóru rozprodal. No pokud seženeš i nějaký navíc, mám zájem, bo mě odchylky taky vadí. [upravil dne 12.6.06 Kdo] Citovat
Kdo Odesláno 14. červen 2006 Odesláno 14. červen 2006 Tak jsem našel tento obchod http://www.elektroraj.cz/detail.asp?floor=15&database=fkt&shop=76&id=82042 kde námi všemi požadovaný termistor mají (teda, pokud je to ten správný). Posílají to jen poštou, tak myslím, že by bylo levnější se domluvit alespoň z Prahy a objednat je najednou a rozdělit tak náklady spojené s odesláním. Je takový zájemce??? Upřesňuji příspěvek: Na můj dotaz na kolik mě vyjde 1 ks termistoru v ceně 16,- Kč, pokud si ho od nich koupím mi přišla úsměvná odpověď, že zaplatím \"jen\" dopravné v ceně 119,- Kč. No za tu cenu.. nekup to... Fakt by se vyplatilo jich vzít víc a pak se podělit. Je to maličkej dzindzík a poslat se to dá v běžný obálce. [upravil dne 14.6.06 Kdo] [upravil dne 14.6.06 Kdo] Citovat
KUBBACHER Odesláno 15. červen 2006 Odesláno 15. červen 2006 Já to čidlo koupil za 100,- z vraku a je to v pohodě, měří to dobře. Citovat
Kdo Odesláno 21. červen 2006 Odesláno 21. červen 2006 Původně zaslal: KUBBACHER Já to čidlo koupil za 100,- z vraku a je to v pohodě, měří to dobře. Tak to jsi klikař, většinou prodají jen celé zrcátko a když se podíváš, co funkčních aut s tím má problémy, tak je klika narazit na zdravý kousek na vrakárně. Citovat
Kdo Odesláno 22. červen 2006 Odesláno 22. červen 2006 Tak bohužel, než jsem se rozhoupal, tak jsem se při objednávání dověděl, že se jednalo o výprodej a zmíněné termistory 2,5k již nejsou a asi nebudou. Citovat
jozefsv Odesláno 23. červen 2006 Autor Odesláno 23. červen 2006 tak to dam rychlo zhanat na sk Citovat
Jacke_Jumpe Odesláno 27. leden 2007 Odesláno 27. leden 2007 pokud máš takovejhle problém tak bych ze všeho nejdřív prošel jestli tam nemáš studeňák a dyštak bych ropájel všechny spoje. Termistor pracuje toťiž na principu čim větší teplota tim větší odpor takže pokud tam někde nedolíhá drát tak je na vedení větší odpor a ten měřák ukazuje vyžší teplotu. Pokud to nepomůže tak vem ten 2k2 termistor a připoj kněmu srírově čtyři paraelně spojený 1k2 rezistory a ta odchlka by měly bejt značně menší. Citovat
jozefsv Odesláno 27. leden 2007 Autor Odesláno 27. leden 2007 Původně zaslal: Jacke_Jumpe pokud máš takovejhle problém tak bych ze všeho nejdřív prošel jestli tam nemáš studeňák a dyštak bych ropájel všechny spoje. Termistor pracuje toťiž na principu čim větší teplota tim větší odpor takže pokud tam někde nedolíhá drát tak je na vedení větší odpor a ten měřák ukazuje vyžší teplotu. Pokud to nepomůže tak vem ten 2k2 termistor a připoj kněmu srírově čtyři paraelně spojený 1k2 rezistory a ta odchlka by měly bejt značně menší. dik za info.ja uz to mam vyriesene davnejsie. Citovat
Kdo Odesláno 29. leden 2007 Odesláno 29. leden 2007 Původně zaslal: Jacke_Jumpe . Termistor pracuje toťiž na principu čim větší teplota tim větší odpor Špatně radíš, jak jsem někde psal, ten termistor je NTC, tedy pracuje obráceně, čím vyšší teplota, tím NIŽŠÍ odpor. Citovat
Kdo Odesláno 29. leden 2007 Odesláno 29. leden 2007 Původně zaslal: Jacke_Jumpe Pokud to nepomůže tak vem ten 2k2 termistor a připoj kněmu srírově čtyři paraelně spojený 1k2 rezistory a ta odchlka by měly bejt značně menší. Tohle se taky už řešilo, udělat náhradu není jednoduchý, protože trefit, aby charakteristika byla podobná v celém rozsahu jde velmi těžko. Většina dostupných a použitelných termistorů (včetně 2K2) nemá lineární charakteristiku, ale od nuly níž strmě stoupá odpor. [upravil dne 29.1.07 Kdo] Citovat
Lukash605 Odesláno 4. únor 2007 Odesláno 4. únor 2007 nechci zakládat nové téma tak to píšu sem.nevím jestli je to závada ale nějak jsem pořád nepřišel na to jak se ten teploměr nastavuje aby ukazoval.pořád mi tam jen bliká značka stupně celsia,nebo to už signalzuje že je něco v nepořádku? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.