MMatesss Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 zdravím všechny potřeboval bych poradit s jedním problémem..mám takovej pocit, že se mi nechce roztočit ventilátor na chladiči v případech kdy by měl..pokud jedu je to dobrý ale dostanu se do kolony kde musím stát a popojíždět a teplota vody začne rapidně stoupat a ventilátor furt nic..zajímalo by mě kde asi hledat telpotní čidlo, který spouští ten ventilátor..a co všechno zkontrolovat..do servisu se mi nechce!! předem díky za rady:super Citovat
torr21 Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 mam 306, ale taky 2.0 HDI a abych pravdu řek ještě jsem neviděl aby se mi ten větrák zapnul Citovat
MMatesss Odesláno 9. červen 2006 Autor Odesláno 9. červen 2006 já mám teplotu vody běžně na 80 stupňů +- nějakej stupeň ale nedávno sem se dostal do kolony teplota vylezla až přes 100 a větrák furt nic, podle mě by se při takový telpotě už zapnout moh ne?? Citovat
Hics Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Nevim, co máš za motor, ale na 2.0 HDi jsou teplotní snímače dva. Jeden pro budiky, druhej pro ECU. Zajed si na diagnostiku, jestli ti v prvni rade facha snimač pro ECU a zkontroluj rele spínaní sahar. Jinak - první stupen sahar sínaá při 94 stupních. Citovat
MMatesss Odesláno 9. červen 2006 Autor Odesláno 9. červen 2006 Původně zaslal: Hics Nevim, co máš za motor, ale na 2.0 HDi jsou teplotní snímače dva. Jeden pro budiky, druhej pro ECU. Zajed si na diagnostiku, jestli ti v prvni rade facha snimač pro ECU a zkontroluj rele spínaní sahar. Jinak - první stupen sahar sínaá při 94 stupních. je to rok 2000 typ RHY (66 Kw)..to rele bych dyztak nasel kde presne???jestli ma fakt spinat pri 94 stupnich tak uz sem si jistej ze to nefunguje:nevim..a ty teplotni snimace sou kde???kamos by to zkusil promerit ale nevi kde hledat poradne:D..diky Citovat
Hics Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Teplotni snimace sou na bloku termostatu a předehřevu nafty na vrchní pravý boční části bloku. Buď je jedno dvojité čidlo - třívývodové modré, nebo jsou dvě vedle sebe zelený a modrý, ale už si nepamatuju, který je k čemu, ale stačí vytahováním konektorů zjistit, který je k budiku teploty, nicméně, tohle neni ideální metoda, páč až informace načtená na diagnostice připojený na ECU ti dá opravdu info, jak to s teplotou je a taky je možno testem akčních členů přímo zapínat sahary a dá se tak odhalit možná příčina problém. Relé najdeš patrně nekde v těsný blízkosti sahar - nejspíš přímo mezi nima, ale to ti upřesní někdo, kdo 206 má. Citovat
MMatesss Odesláno 9. červen 2006 Autor Odesláno 9. červen 2006 Původně zaslal: Hics Teplotni snimace sou na bloku termostatu a předehřevu nafty na vrchní pravý boční části bloku. Buď je jedno dvojité čidlo - třívývodové modré, nebo jsou dvě vedle sebe zelený a modrý, ale už si nepamatuju, který je k čemu, ale stačí vytahováním konektorů zjistit, který je k budiku teploty, nicméně, tohle neni ideální metoda, páč až informace načtená na diagnostice připojený na ECU ti dá opravdu info, jak to s teplotou je a taky je možno testem akčních členů přímo zapínat sahary a dá se tak odhalit možná příčina problém. Relé najdeš patrně nekde v těsný blízkosti sahar - nejspíš přímo mezi nima, ale to ti upřesní někdo, kdo 206 má. ok...moc díky za info...zkusím to prohledat a dyžtak holt ta diagnostika no...diky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.