longstarr Odesláno 31. květen 2024 Odesláno 31. květen 2024 Ahoj, Jeden rychlej. P407 r.v.2006 a potrebuji vymenit/doplnit chladivo do klimy. Vleze tam cca 600g chladiva R134a. Mam dve moznosti. 1. Servis cca 2000-3000 (cca 3,- za gram plus prace) 2.vykaslu se na servis a koupim si KIT na dolneni. Dle youtube je to jednoduche. Akorat ve mne nevzbuzuje duveru to, ze jsem to nenasel nikde na motore, nebo MLparts atd. Jen same allegro a ebay. Mate pls nejake zkusenoati s tim kitem na doplneni klimy? Diky Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 31. květen 2024 Odesláno 31. květen 2024 jestli mas dost velky koule muzes si to fouknout sam pak zjistis ze nechladis a dojedes do servisu Milan+ a Péťa ohodnotil 2 Citovat
longstarr Odesláno 31. květen 2024 Autor Odesláno 31. květen 2024 Tak jsem jeste googlil. Jelikoz ja s klimou v servisu zatim nebyl, a dost mozna ani predesly majitel, tak kdo vi, co je v tom okruhu za bordel. Takze volim variantu cislo 1. a hodim to do servisu, kde to i vycisti. Ale stejne by mne zajimalo, jestli ten KIT funguje Jsem prekvapeny, ze to ma docela dobre hodnoceni. Kdybyste nekdo meli zkusenost, tak dejte vedet Citovat
longstarr Odesláno 1. červen 2024 Autor Odesláno 1. červen 2024 (upraveno) Tak jsem dneska rano byl v servisu, kde to napichli na masinu BOSCH. Ta odsala stare chladivo. Bylo ho tam jen 125g. Borec rikal, ze to nemohlo vubec chladit (Mel pravdu). Masina pak sama otestovala tesnost soustavy podtlakem a az potom se spustilo plneni. Vlezlo tam 620g. Borec tam pridal i UV kontrastni latku. Klima krasne jede a stalo to 1600 (bez dezinfekce) Kdybych koupil tu srandu z allegra, tak by mi to mnozstvi v plechovce mozna ani nevyslo, abych to cele naplnil. Takze ma zkusenost... Urcite do servisu, kde ma clovek i zkousku tesnosti. A sorry za toto mozna zbytecne tema. Upraveno 1. červen 2024 uživatelem longstarr xSilver, ozzy56 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 1. červen 2024 Odesláno 1. červen 2024 Tak ono by to asi šlo u úplně prázdné klimy kdy by si musel koupit možná i 2 náplně a vážit na váze kolik z každé fouklo +Ještě teda nějaké to mazivo co se tam dává kvůli kompresoru Ale to by si musel mít jistotu že nikde nefouká Citovat
longstarr Odesláno 1. červen 2024 Autor Odesláno 1. červen 2024 Oni delaji ty KITy s hadici a manometrem. V tom chladivu uz je dokonce i olej. Pripoji se to na nizkotlakou trubku a po nastartovani motoru a pustene klime na max se ma ventilem poustet chladivo, az bude manometr v zelenem. Ale kdybych musel koupit flasky dve, tak uz by to stejne stalo k tisicovce. Tady je hlavne obrovske plus, ze nez tam napusti chladivo, tak udela tu tlakovou zkousku. xSilver ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 1. červen 2024 Odesláno 1. červen 2024 před 5 hodinami, longstarr napsal: A sorry za toto mozna zbytecne tema. Ukázat slepou uličku vůbec není zbytečné Péťa, dýzl, PaKr a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.