21Grams Odesláno 27. květen 2024 Odesláno 27. květen 2024 Zdravím, počas predbiehania kamiónu sa mi piatok podvečer 200km od domova stala nepríjemná vec, ESP ASR system faulty a auto padlo do núdzáku, odvtedy ide na 3 valce, cez čínsku hračku vyčítaná chyba P0271 - valec 4 skrat medzi vodičmi. Po Odtiahnutí domov som premeral odpor zdá sa že je ozaj v háji, odpor len 70kohm, vstrekovač na3valci má nad200kohm. Otázka znie, teda otázky:)...má zmysel vymienať jeden vstrekovač, alebo čoskoro odídu všetky? Mohlo by byť načaté čerpadlo a 4ka ako najbližšia si to odniesla najskôr ? Je potrebné kódovanie nového vstreku? je to 1.6HDI 85kW, nabehané 270t, VIN VF3LC9HCGES154928 Citovat
radim.1008 Odesláno 27. květen 2024 Odesláno 27. květen 2024 Jo to znám, taky při předjíždění kamionu. Vstřik vyměnit... Nakonec jsem měnil všechny, protože mám 82kW a vstřiky Siemens, co nejdou repasovat a nový vstřik nešel sladit s ostatními. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
21Grams Odesláno 27. květen 2024 Autor Odesláno 27. květen 2024 (upraveno) No tu je tiež Siemens/VDO - Continental, ale repasované vstreky som našiel, cenový rozdiel oproti novému je však minimálny, celkovo je to však tak či tak cca 1000EUR, a to keby som menil všetky tak už aj s čerpadlom každopádne. Mám to auto rád a som naň odkázaný, ale nemám blízky intímny vzťah s bankárovou dcérou. Ako si to myslel s tým "nešel sladit?" Ak sa dá presne rovnaký typ, malo by to byť OK, nie? Stále neviem ako je to s kódovaním, našiel som info, že siemens/VDO vyžadujú kódovanie iba pri VW, ale tak bol by som rád keby mi na to odpovedal niekto fundovanejší, či je potrebné. Upraveno 27. květen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
radim.1008 Odesláno 27. květen 2024 Odesláno 27. květen 2024 Kódovali mi vstřiky. Nešla sladit asi dávka nafty. Po výměně vstřiků auto muselo ještě do autorizáku na přehrání software. Všechno mám popsaný ve vlákně o 5008. A prosím tě, necituj přímo předchozí příspěvek. Ušetříš tím práci týmu moderátorů. Citovat
HonzaC2 Odesláno 27. květen 2024 Odesláno 27. květen 2024 Ale Radim.1008 musel měnit všechny vstřiky a ještě updatovat software, protože měl původní vstřiky pro daný motor, jejichž objednací číslo bylo 9674973080. V 85kw verzi už jsou vstřiky inovované obj, č. 9802448680 a i sw ŘJ nepotřebuje upgrade. V jeho případě bych nechal vyměnit jeden vstřik. A vzhledem k cene nového vs repasovaného bych dal nový. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
21Grams Odesláno 27. květen 2024 Autor Odesláno 27. květen 2024 Ďakujem za upozornenie, nejak som si to neuvedomil, mea culpa. Inak vstrek je už vonku, bál som sa že pôjde ťažko po 270t, ale asi ozaj zamakali na tesnení pri tejto generácii. Trochu ale už podfukoval si myslím. Objednal som nový 9802448680 presne ako hovorí Honza. Ešte otázka - dá sa za rozumný peniaz kúpiť v peugeote tá PUR pena okolo? Lebo sa už dosť rozpadá Citovat
HonzaC2 Odesláno 28. květen 2024 Odesláno 28. květen 2024 Bohuzel ne. Ta stoji ranec Smutne je, ze se to vyrabi zrovna v Ceske republice. Jinak pokud mas vstrik venku, a delas to sam, kup novy sroub, vidlicku, tesneni pokud koupis novy vstrik bude soucasti vstriku, to nemusis, ale koupil bych chranic vstriku - to je takovy silonovy prstenec okolo, ktery mas zazloutly. Pak je tam jeste operny valecek pod vidlicku, nestoji moc, ale jak jsem menil u sebe, rikal jsem si, ze by stacilo jej otocit - myslim ten puvodni. Ona totiz ta vidlicka do nej z jedne strany udela dulek. Z druhe strany ale bude nedotceny. A samozrejme po instalaci je potreba pres diagnostiku zadat novy kalibracni kod a mela by se provest dale kalibrace jizdou podle predpisu. Citovat
21Grams Odesláno 29. květen 2024 Autor Odesláno 29. květen 2024 Takže vstrekovač vymenený, kód v dialboxe zadaný. Nie som si istý, či sa podarila kalibrácia jazdou, aktivoval som to, ale problém je v tom, že môj motor sa asi nikdy nezohreje na 80 ako bolo v podmienkach, tak neviem či sa zadarilo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.