Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Palubný počítač


ftibor

Recommended Posts

Vlastním Peugeot 406 1.8 v16 rok výroby 2002.

Palubný počítač neukazuje správne spotrebu ani priemernú ani aktuálnu. Aká je presnosť palubného počítača? Je možné nastaviť počítač tak aby ukazoval presnejšie spotrby? Kto mi vie poradiť.

Ďakujem

ftibor :roll

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co to je nesprávně? Pokud je dodělaný, může být špatně zapojený. Jestli je original, tak okamžitá spotřeba se těžko komentuje, průměrná je téma trochu obsáhlejší. Přesnost počítače je odvislá od počtu startů. Čím míň tím přesnější. Největší odchylka (skutečnost vypočítana z tankování) je 0,7 l /100 km . Vždy je skutečná spotřeba menší než na počítači. Způsobeno nastavenou 10l hodnotou do rychlosti 30km/h, kdy počítač ukazuje ---- .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je něco špatně, jiný převaděč signálu na převodovce, jiný rozměr pneu než je nastaveno v BSI, nebo jiný zásah do pal. desky. Nejjednodušeji to zjistíš s GPS, půjčit sednout do auta, změřít rychlost a ujetou vzdálenost, stačí ujet 10 km a uvidíš kolik km si skutečně ujel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto auto som kúpil z podruky a neviem čo na tom bolo prerobené. Aj to je divné že aj priemernú rychlosť ukazuje PP okolo 30km/h, čo je podla mňa málo (nevie či nie je to polovičná hodnota skutočnosti). Vzdialenosť sa mi pozdáva v poriadku. Dneska idem to vyskúšať. Prejdem určitú trasu stejnou rychlosťou a pozrem čo ukazuje za priemer. Neviem či preto neukazuje aj menšieu spotrebu. Uvidím čo zistím ale je to divné. Čo to je BSI? Dá sa niečo na PP nastaviť?

:bojim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ma to jednu vychytavku (nebo spis divnost, fabie to maji vyresene lepe, poud clovek jede pomalu, zmeni se hodnota na litru/hodinu misto litru/100km). Pokud jedes pomaleji nez 30km/h, pocitac pocita automaticky 10l/100km. Otazkou je, jak zcela presne zohlednuje hodnoty do tech 30km/h. Palub pc mi umoznuje nastavit pouze zda chci hodnoty v km nebo v milich (je to v serii nastaveni datum/cas tusim az jako posedni volba). BSI je jednotka, ke ktere jsou pripojeny vsechny dalsi pocitace (pocitac motoru apod.) je to takovy mozek auta co do pocitacove casti, jestli se nemylim:)

Michal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som spravil skúšobnú jazdu. Vzdialenosť ukazuje správne. Priemernú rychlosť tiež ukazuje správne. Teraz som zistil, že priemernú rychlosť počíta z rychlosti a z uplynulého času. Keď som sa zastavil a nechal bežať motor tak priemerná rychlosť pekne postupne klesala. Tak, že neviem si predstaviť prečo je taký velký rozdiel medzi skutočnou priemernou spotrebou a vypočítanou PP ( až 2.5 l/100km a k tomu ešte menej než je skutočnosť). Keby to bolo opačne tak to ešte by som bral, keď je to tak, že pod 30 km/hod počíta 10 l/100km pri prevážne mestskej prevádzke. :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem, aky druh vstrekovania mas (polosekvencne, sekvencne ...), ale u tychto jednoduchsich PP sa spotreba pocita z dlzky impulzu vstreku a je priamo umerna dlzke vstreku PRI KONSTANTNOM SPRAVNOM TLAKU CERPADLA. Ak je tlak cerpadla nizsi, moze byt vypocitana hodnota spotreby nizsia ako ukazovana hodnota na PP.

Teda mozna teoreticka pricina je na svete.

Samozrejme ak je rozdiel skutocnej spotreby a udaja z PP stale konstantny, da sa to dotiahnut softom. Ale to uz je pre insie namakane hlavy ako nase.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...