Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chci si koupit pneu a litá kola na 206 1.4HDi a chci se zeptat jaká kola jsou pro tento motor vhodná zda 185 nebo 195.

Chtěl bych 17\". A to 195/* R17 ale mám strach že to motor neutáhne tak asi 185/* R16. Ted tam mám 175/65 R14 A ještě jaký rozměr pneu má 307Break 1.4HDi Díky všem

Odesláno

Hůř to vypadá je jedna věc, ale nejmenší pneu, co se dělají na 16 tky jsou 185/50 a ty navlíkneš na disk, kterej má šířku 5.0 - 6.5 a 16tkový disky jsou většinou 7.0 široký disky, ale 195 a vyšší šířka pne mají obecně lepší přilnavost, líp sedějí v zatáčkách a podobně. Já měl na 405tý 175 a auto mi fakt připadalo takový vratký (teď mám 195 a bomba:super).

Jinak nejlepší alternativou jaou podle mě 205 - ty sedějí jak přibytý, ale na 1,4HDIčko je to moc, zase, aby se to auto trošku hejbalo, tak bych tam bejt tebou dal 195 - výšku nevim - dvěstěšestý moc neznám, ale dá se to zjistit na e-pneu.:papa

Odesláno

Ještě: jestli tam máš origo 175/65 r.14, tak máš alternativu 195/45 r16 - tam je rozdíl na obvodu jenom 0,22%, takže ti nebude skoro vůbec kecat tachometr...

Odesláno
Původně zaslal: Kladivo

Původně zaslal: Béďa

na 16\" bych min jak 195 nedaval;)

Jak to? Huř to vypadá nebo tak něco?

je to tak jak pise Neon, lepe bych to nerek :D:D

Odesláno

prdlajs pojede..pojede ti to stejne, preci musis stejna zachovat vnejsi polomer, a nizkoprofilove pneumatiky maji dle meho nazoru prave diky malemu profilu maly valivy odpor..

Odesláno
Původně zaslal: Kladivo

A co těch 195 pujde to hodně poznat (jako že to huř pojede)

http://www.spotreba.kvalitne.cz

[upravil dne 29.5.06 Kladivo]

na 195kach to nepoznas, ani bys to nemel poznat na tech 205kach. Zajimalo by me kde s tim chces jezdit, protoze na nase silnice bych vic jak 16\" nikdy nedal:myslim Napis co tam chces dat za kola a pak se muzem bavit o gumach ;)

Odesláno
Původně zaslal: Lavak_Bob

Ahoj ja mám zase 185/55 R15 a chcem tam dať 16 aký rozmer by ste mi doporučili aby to bol správny ekvivalent? 205/x R16?

na 15kach mas docela uzke gumy ale na 16ky tak 205/45:myslim

Odesláno

rimmer: s tou valivostí to je znát. já měl loni 205/60 r.15 a letos mám 195/50 r15 a je to sakra rozdíl a nemyslim si, že to je pouze profilem (výškou) - jakmile je to kolo širší, tak je větší odpor a podobně, no ne?:myslim

Odesláno

ZDE je utilita na výpočet alternativních rozměrů - docela dobrá věc - to si každej můžete zkusit, co vám tam přesně půjde, aby nebyl jinej obvod apod...:papa

A tady jsou věškeré rozměry kol a co znamenajkí které údaje.

U výběru kol se ještě musí řešit počet šroubů, rozteč, středová díra a ETčko...

Odesláno

Tak chci tam teda kola MAM W1 6.5x16 s pneu 195/45 R16 a jsou na http://www.elektrony.cz/?&volba=Elektrony&kolo=MAM (uplně poslední)

ET u těchto elektronů existuje pouze 20. Zapsat do TP lze v ČR pouze elektrony AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO. Tak nevím zda všichni jezdí bez zapsání do TP nebo jak se to dělá na konec budu muset koupit jen 14 (to snad ne). A jdou policajti po rozmerech pneu a co se stane když je nehoda na jiných pneu?

Díky všem

Odesláno

S cajtama bych neměl strach - po rozměrech moc nejdou - pouze si občas zapruděj a to převážne na podložky, ale rozměry se neřeší. Myslim, že v TP má elektrony zapsáno tak max 20% lidí, co maj jiný, než předepsaný rozměry - holt je to u nás blbě zařízený. Problém by nastal pouze, jak píšeš u tý nehody - nemusí ti nic hradit pojišťovna a pod... ale to si myslim je pouze v extremnich pripadech, kdy tam mas kola jak kráva na podložkách jak kráva se šroubama krátkjme jak kráva a podobný extrémní krávoviny, prostě v případech, kdy to auto nesplňuje absolutně dobrej techh stav...

Ale samozřejmě, když tam dáš i15tky, který nemáš zapsaný v TP, tak se může stát to samý, protože to taky nemá odpovídající technickej stav:roll Ale já bych se toho nebál - kola jsou to pěkný - a když tam dáš peugeoťáckou rozteč a správný ET, že to nebude muset mít podložky, tak \"dont worry\":cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...