Jump to content

motor 405

Butch
 Share

Recommended Posts

Jake mate dojem s vydrzi tohoto motoru. Puvodni motor v me 405(1,6) vydrzel cirka 230 000km (11 let) a pak mi odesly pistni krouzky. Sehnal jsem druhy motor o neco mladsi, tam mi ale zanedlouho uletel kousek ventilu(asi se potkaly s pistem, mozna rozvodak) a tad mam tedy treti motor. Kdo vi jak dlouho bude slouzit ten.

Takova mala perlicka: Na jednu vymenu oleje pripadaji dve vymeny motoru(vlastni zkusenost):D .

Guest Ondra

Ahoj, ja mam 405 1.8 TD a sem hodne spokojenej. Stejnej typovej motor sem mel u Citroena BX a ten ma tedka 210 tis. km,ale to vypadl tachometr, takze ten motor ma tak najeto 230 tis. km a vypada to, ze pojede dyl nez ja :D

[Editováno 5/15/02 Ondra]

mám taky 1.6, ale v benzinu a kroužky mi odešly tak při 200t km, pak se jezdilo ještě tak dalších 20tkm a teď to cele všechno dávám dopořádku.

Stojí to sice mooooc peněz, ale po jedné špatné zkušenosti už nevěřím motorům koupeným z vrakáče (tvrdil mi, že to normálně jezdilo a že je to z buračky jeho známého. Ten motor vypadal vpoho tak 1.000 km a pak se totálně rozsypal - jednoho krásného dne mi podala ojnice ruku v 4.500 ot./min. Po rozebrání se zjistilo, že byla totálně přidřená klika na ojnici i hlavní ložiska.

Takže teď - co si neudělám sám tomu nevěřím :(

Takze je vic nez zrejme, ze zivotnost 1.6 benzinu se pohybuje kolem te hranice 200t km. :) S temi vrakovisti mas jiste pravdu, ale jeden nikdy nevi. Ty to chces resit jak ? Vybrus ? Je to urcite daleko lepsi varianta ale take drazsii a komplikovanejsi.

To se mi nezdá, že by životnost 1,6-ky byla jen 200tis. Pokud se s tím zachází slušně (a nemá stočenej tacho...), měl by vydržet dýl.

Jinak, kdybyste někdo potřeboval, jeden motor 1,6 z 309-ky (4-bod. vstřik) se mi tu válí - klidně i na díly...