Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, 

na diagnostice mě to ukázalo že je zaplnění FAP filter, tak ho nechám vyčistit. Je nějaké úskalí v jeho demontáži svépomocí.  Měl by být uchycen pomocí dvou objímek. A je tam myslím nějaké čidlo. Pokud s tím máte někdo zkušenost, tak budu rád za poznatky. 

Díky J.

Odesláno

Já jsem s tím normálně přijel do firmy, která to čistí. Dal jsem jim ráno auto, a odpoledne mi ho vrátili s vyčištěným filtrem, a dolitým eloys. Vyndávali to spodem, a měli to vyndané asi za 10 minut. Každopádně, po namontovámí zpátky to musíš diagnostikou "vynulovat".

Odesláno (upraveno)

No hlásilo mě to hlášku risk of particle filter clogging, tak jsem to nechal napojit na tu diagnostiku a tam to hlásí, že je filtr ucpaný. Ještě ne mě napadlo, že před čistěním zkusím ještě udělat nucenou regeneraci, ale to musím myslím, jen přes diagnostiku. 
Případně nevíte zda jede nějak vyvolat za jízdy?

Upraveno uživatelem Jarrdas
Odesláno

Nejde, musí být splněny podmínky pro regeneraci, teplota motoru, doba jízdy... Je tam dost proměnných. Udělej nucenou regeneraci přes origo diag a uvidíš. Ale jestli to už teď hlásí, že hrozí riziko ucpání a tím i následné možné prasknutí keramiky, tak už není na co čekat. Jen pro info, kolik máš najeto? 

Odesláno (upraveno)

Najeto mám cca 220tis. takže by to i odpovídalo. 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

po svých zkušenostech bych se zbavil auta. Bohužel. Problém je že ten 2litr je málo rozšířený a filtr stojí aktuálně nesmysl. O divnonáhradách se nebavím. V tomhle případě zlatá 1,6 hdi 🤪. Na to se filtry válí na každém vrakovišti, pak je prostor na experimenty.  

Jinak samo i tak bych první zkusil vyčistit, ideál tam kde garantují, že když se nepovede, tak vrátí peníze

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno

Tak 220t a hlášení ještě nutně nemusí znamenat potřebu výměn filtru. Záleží na provozních podmínkách. Já už mám taky 220t za sebou. Občas to nahlásilo "Risk" ale vždy jsem to "odregeneroval".

Odesláno

Připojím se s názorem.Mám jedině 2.0 HDI Peugeoty a teď jsem řešil v 302t km  FAP čištěním v Praze . Ráno jsem dal auto do servisu a v poledne jsem to měl hotové ,diagnostikou jsem si upravil vše potřebné.Teď je na autě 360t km a vše ok tak bych prvotně dal na čištění a až pak na výměnu a hlavně kontrola a dolití eloys.

Odesláno

Tak už mám vyčištěno, žádné mechanické poškození tam není, tak to šlo. Už ho mám i zpět namontovaný. Teď už jen čekám na diagnostiku a nastavení. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...