Jarrdas Odesláno 8. říjen 2023 Odesláno 8. říjen 2023 Zdravím, na diagnostice mě to ukázalo že je zaplnění FAP filter, tak ho nechám vyčistit. Je nějaké úskalí v jeho demontáži svépomocí. Měl by být uchycen pomocí dvou objímek. A je tam myslím nějaké čidlo. Pokud s tím máte někdo zkušenost, tak budu rád za poznatky. Díky J. Citovat
HonzaC2 Odesláno 9. říjen 2023 Odesláno 9. říjen 2023 (upraveno) Pri tech letech budes mit problemy minimalne s korozi vstupnich sroubu prevlecnych matic trubek snimacu dif. tlaku. Upraveno 9. říjen 2023 uživatelem HonzaC2 Péťa ohodnotil 1 Citovat
afilip Odesláno 10. říjen 2023 Odesláno 10. říjen 2023 Já jsem s tím normálně přijel do firmy, která to čistí. Dal jsem jim ráno auto, a odpoledne mi ho vrátili s vyčištěným filtrem, a dolitým eloys. Vyndávali to spodem, a měli to vyndané asi za 10 minut. Každopádně, po namontovámí zpátky to musíš diagnostikou "vynulovat". Citovat
LBNS Odesláno 10. říjen 2023 Odesláno 10. říjen 2023 A máte někdo relevantní osobní zkušenost s firmou, co to umí vyčistit? Z praktických důvodu bych si to vymontoval sám. Citovat
Pacho69 Odesláno 10. říjen 2023 Odesláno 10. říjen 2023 (upraveno) Ondra (martinecondrej) tu popisujel peripetii, kde se jim to "nepovedlo". Ale tam asi nepojedeš, trochu z ruky. https://www.peugeot-club.com/forums/topic/120508-fap-egr-ventil/?page=3 Upraveno 11. říjen 2023 uživatelem Pacho69 Citovat
martinecondrej Odesláno 11. říjen 2023 Odesláno 11. říjen 2023 no hlavně bych nikdy nic nečistil, dokud auto samo nebude hlásit poruchu. Citovat
Pacho69 Odesláno 11. říjen 2023 Odesláno 11. říjen 2023 To mi říkal servisák taky . Překvapivě.... Citovat
Jarrdas Odesláno 12. říjen 2023 Autor Odesláno 12. říjen 2023 (upraveno) No hlásilo mě to hlášku risk of particle filter clogging, tak jsem to nechal napojit na tu diagnostiku a tam to hlásí, že je filtr ucpaný. Ještě ne mě napadlo, že před čistěním zkusím ještě udělat nucenou regeneraci, ale to musím myslím, jen přes diagnostiku. Případně nevíte zda jede nějak vyvolat za jízdy? Upraveno 12. říjen 2023 uživatelem Jarrdas Citovat
radim.1008 Odesláno 12. říjen 2023 Odesláno 12. říjen 2023 Nejde, musí být splněny podmínky pro regeneraci, teplota motoru, doba jízdy... Je tam dost proměnných. Udělej nucenou regeneraci přes origo diag a uvidíš. Ale jestli to už teď hlásí, že hrozí riziko ucpání a tím i následné možné prasknutí keramiky, tak už není na co čekat. Jen pro info, kolik máš najeto? Citovat
Jarrdas Odesláno 12. říjen 2023 Autor Odesláno 12. říjen 2023 (upraveno) Najeto mám cca 220tis. takže by to i odpovídalo. Upraveno 12. říjen 2023 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
martinecondrej Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 (upraveno) po svých zkušenostech bych se zbavil auta. Bohužel. Problém je že ten 2litr je málo rozšířený a filtr stojí aktuálně nesmysl. O divnonáhradách se nebavím. V tomhle případě zlatá 1,6 hdi . Na to se filtry válí na každém vrakovišti, pak je prostor na experimenty. Jinak samo i tak bych první zkusil vyčistit, ideál tam kde garantují, že když se nepovede, tak vrátí peníze Upraveno 17. říjen 2023 uživatelem martinecondrej Citovat
Pacho69 Odesláno 17. říjen 2023 Odesláno 17. říjen 2023 Tak 220t a hlášení ještě nutně nemusí znamenat potřebu výměn filtru. Záleží na provozních podmínkách. Já už mám taky 220t za sebou. Občas to nahlásilo "Risk" ale vždy jsem to "odregeneroval". Citovat
DavidPraha4 Odesláno 18. říjen 2023 Odesláno 18. říjen 2023 Připojím se s názorem.Mám jedině 2.0 HDI Peugeoty a teď jsem řešil v 302t km FAP čištěním v Praze . Ráno jsem dal auto do servisu a v poledne jsem to měl hotové ,diagnostikou jsem si upravil vše potřebné.Teď je na autě 360t km a vše ok tak bych prvotně dal na čištění a až pak na výměnu a hlavně kontrola a dolití eloys. Citovat
Jarrdas Odesláno 23. říjen 2023 Autor Odesláno 23. říjen 2023 Tak už mám vyčištěno, žádné mechanické poškození tam není, tak to šlo. Už ho mám i zpět namontovaný. Teď už jen čekám na diagnostiku a nastavení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.