Guest DD Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 Dnes jsem se zucastnil BMW Roadshow, kterou poradalo AutoBase na letisti u Dobrise. Na tomto letisti byla pripravena take slalomova draha, kluzna folie a tri krasne zatacky pro drifty se zadokolkami. Na vyber bylo asi 10 aut od 120d az po Z4M. Fungovalo to tak, ze od penzionu v Oboristi se jelo asi 8 km na letiste (ridil BMW sofer) a potom clovek dostal auto, aby si zablbnul na letisti a jel potom po jine silnici zpet. Nebudu zapirat, ze jsem chtel jet se Z4M a zase si vyzkouset par slajdiku na letisti. A tim se take dostavam k hlavni casti. Nedavno tu Medved zminoval skolu smyku od MaxCars. Kdyz jsem nasedl do Z4M, nesedel vedle me nikdo jiny, nez Mr. Faktor, sef tehle skoly (coz jsem se dozvedel az posleze). Od pohledu mi moc nesedl, ale co uz. Z4M ma 340 koni, samosvor na zadku a je to top verze Z4, kterou muzete koupit. Tolik na uvod. Pan Faktor parkrat protocil motor, vypnul DSC, stahl strechu dolu a vyrazili jsme od penzionu na letiste. Jestli jsem se v aute nekdy bal, bylo to dneska. Okreska pro jedno auto - rovinka cca 400 metru, mrd ho, 210 km/h. Pak zatacka, smykem do krizovatky a pryc. Neustale rychlost kolem 150 km/h, pres obec samozrejme striktne 50 a pak na letiste, kde jsme na prijezdovce dali obligatnich 250 km/h. Ze sedacky spolujezdce to vypadalo naprosto hruzne, parkrat jsem mel nutkani privrit oci, ale porad jsem si rikal, ze to snad ten clovek da. Prislo mi, ze to auto vubec nezna, ze se k tomu chova trosku neurvale, ale ze chce za kazdou cenu jet rychle. Coz se taky ve finale potvrdilo. Prijezd na letiste byla dlouhatanska rovinka (tak 1 km), potom 90 stupnu doleva, 40 metru a zase doprava, tam vyhybaci manevr mezi kuzelama, potom dlouhy oblouk do protismeru, slalom, velmi prudka a kratka sekvence leva/prava, potom kluzna folie a zase do protismeru. Popis toho, jak tohle jezdil pan Faktor je nasledujici: a) rovinka = co to da, 250 km/h b) najezd do prvni zatacky naprosto absurdni rychlosti na brzdach, v apexu plnej knedlik, at se to utrhne, plny kontra s plynem na podlaze, srovnat, prudky brzdy.. c) ..do druhy zatacky prehodit zadek (to se mu moc nepovedlo), na apexu zase plnej, troska toho smyku, mezi kuzely asi 100 km/h, prudce na brzdy, pokles na 60 km/h, za dve a do oblouku.. d) .. oblouk pod plynem, trosku prehnanej smyk, potom prudky brzdy a zurivej slalom.. e) nasleduje leva prava, pricemz v ty levy bylo extremne malo mista kvuli kuzelum .. naschval vytocena jednicka, produpnout spojku, dostat kola do smyku, bilej kour, zaflekovat pred kluznou folii f) folii projet v 50 km/h, udelat losi test a potom do dlouhyho pravyho oblouku zase do protismeru, kterej je nutno projet s dvojkou v omezovaci g) pak prudce na brzdy, zastavit, parkrat proturovat a vystridat ridice Kdyz jsem z auta vylez, mel jsem v hlave jen to, ze ten clovek to celkem umi, ale potreboval by se s autem szit, aby to nemusel delat takhle na krev a krecovite. Moje sympatie k nemu prilis nevzrostly, hlavne diky jeho projevu v aute (\"No joo, to vite, 340 koni, ja to umim, ostatni ne, predokolku muze ridit kazdej blbec, ale zadokolka, to uz chce fistrona.\") a vseobecne vizazi. Ale to je jen muj subjektivni dojem . No a pak jsem Z4M zacal ridit ja .. Rozjel jsem se pomalu, v klidku, seznamoval jsem se aspon trosku s autem (precejenom 340 koni na zadku v lehkym aute), abych ze sebe neudelal vetsiho idiota nez je potreba . Prvni zatacku jsem vzal pres apex, tam jsem jen lehce na dvojku tuknul do plynu a Z4M velmi poslusne poslala zadek mirne bokem. Srovnal jsem a v zatacce doprava uz jsem pridal trosku vic, vetsi kontra a byl z toho krasnej (a dle meho nazoru i plynulej, nerozkejvanej) smejcek dlouhej asi 15 metru. Mezi kuzelama jsem se vyhnul, odradil za dve do oblouku a zase na apexu zkusil malinko pridat, coz mi Z4M oplatila opetnym vybocenim zade doleva. Zadny drama, krasne citelna reakce. Zbytek jsem projel v klidku, ale pak jsem si rekl, ze si to dam jeste jednou. Pan Faktor jizdu komentoval slovy, ze je to Z4M, ktera umozni kazdymu driftovat na pozadani atd. Prvni zatacku doleva jsem vzal uz vetsim obloukem a v radosti z toho, jak mi to jde , jsem to srovnal a poslal doprava pres apex. Moje sebeduvera se mi velmi rychle vytratila ve chvili, kdy jsem si nevsiml hrbolu tahnoucim se napric silnici ve spare mezi betonama, takze kdyz jsem tesne pred apexem pridal plyn, tak mi zadek nadskocil a nez jsem mrknul, uz jsem stal v opacnym smeru a vsude kolem byl bilej kour. Pan Faktor to komentoval par vyrazy jako \"Jeste ze jste na letisti, to se holt stava, kdyz to auto a trat neznate.\", coz bych bez nej urcite nevedel . Cesta zpet uz byla vicemene v klidu, se zapnutou stabilizaci, na okreskach kolem 130-140 (coz jsem zjistil az pohledem na tachometr). Musim priznat, ze se mi ven z auta nechtelo, casu bylo malo a jeste bych se trochu projel, ale nedalo se svitit. Kazdopadne vykon 340 koni je krapet moc , nicmene zvuk a celkovy projev auta je velmi civilizovany. Rika se o nem, ze (stejne jako o M3), ze z uplnyho debila vychova dobryho driftera behem 2 tydnu. Verim tomu . Kdyz jsem po prvnich sto metrech dokazal zapowerslidovat i ja, to uz je co rict . Skolu smyku od MaxCars chci kazdopadne nekdy absolvovat. Pokud si odmyslim spoustu velkohubejch kecu od pana Faktora behem jizdy v BMW, tak verim tomu, ze toho spoustu vi a muze i naucit. Kazdopadne cela akce dneska byla fajn. Projel jsem se ve 120d, Z4M a 750i, pricemz v te posledni me vezl jakysi postarsi pan (odhadem pres 60 let), ze ktereho se vyklubal byvaly automobilovy zavodnik, coz mi taky dokazal extremne sviznou, presto vsak plynulou jizdou. Par fotek ... ... V8-5.0, 750i, prvni benzinovy motor bez skrtici klapky na kluzny folii.. ... Z4M, nejaky jiny stastlivec prijizdi po absolvovani trati ... a jeste jednou Z4M [upravil dne 19/5/2006 DD] Citovat
chechet Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 kurna, mels rect, byl bych taky prijel si zajezdit Citovat
John Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 To se někdo má... jinak pěkný fotky.... :) Citovat
Guest DD Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 Mimochodem - zbytek fotek najdete zde Citovat
Guest DD Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 Původně zaslal: chechet kurna, mels rect, byl bych taky prijel si zajezdit Heh, my dostali pozvanku uz pred mesicem. Z cely firmy jsem se prihlasil jen ja s kolegou Citovat
Devilstorm306 Odesláno 20. květen 2006 Odesláno 20. květen 2006 Původně zaslal: DD Mimochodem - zbytek fotek najdete zde Tak jsem koukal na tvoje stránky Ty jsi řídil Hondu S2000?? Jakej rok? 2000-2004 nebo už facelift? A jaký to bylo?? Já to auto miluju, ale ještě jsem neměl tu čest se ani svézt [upravil dne 20/5/06 Devilstorm306] Citovat
Guest DD Odesláno 21. květen 2006 Odesláno 21. květen 2006 Původně zaslal: Devilstorm306Tak jsem koukal na tvoje stránky Ty jsi řídil Hondu S2000?? Jakej rok? 2000-2004 nebo už facelift? A jaký to bylo?? Já to auto miluju, ale ještě jsem neměl tu čest se ani svézt No .. auto mi pujcil kamos, kterej odlital na dovolenou a chtel dat auto v pondeli do servisu. Nemel moc na to auto prachy, takze nebylo uplne ok. Keramicka spojka s pokroucenym pritlacakem, uplne sjety gumy, takze trosku peklicko . Rozjizdet se dalo jen hop-skokem, protoze spojka mela zaber asi tak 1 mm a diky pritlacaku vydavala pri pokusu o plynuly rozjezd pekelnej randal. Takze jsem poskakoval a v krizovatkach odbocoval plynulym powerslidem . Ale jinak super. Maniakalni motor, kdyz tocis 9000 otacek, je to naprosto silenej zvuk, lidi se otaceji, tahne to jako vztekly. Podvozek pomerne prijemne odpruzenej, ale pevnej a vyborne to brzdi. Co vic rict - ten vikend jsem si uzil, je to takova formulka. Akorat se musi tocit, ma vysoko polozenej vykon i kroutak, takze naky blbnuti bokem ven moc nejde. Musel bys jet hrozne rychle a pak to utrhnout, coz jsem neriskoval, protoze kdyz mam pujceny auto, chovam se k tomu jako ke svymu. Takze jsem sice jezdil rychle a uzil si to, ale ve vsi slusnosti k autu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.