Modradvestesestka Odesláno 13. srpen 2023 Odesláno 13. srpen 2023 Ahoj, tak už opravdu nevím co s tou moji prokletou 206 je. Je to 206 třídvéřák, narozena ‘99 s motorem 1.4i (TU3JP) Zjednodušeně řečeno: Cca týden dozadu jsem to málem uvařil, protože to teklo přes vršek chladiče (asi odešlo stářím těsnění mezi tím plastem a uchycením žeber chladiče - fotka kde je to zakroužkované) + jsem se delší dobu nekoukal do expanzky (je špinavá, takže zvenku do ní nevidím) a jak to pomalu vytékalo přes chladič, tak to při mé večerní sobotní projížďce skočilo do červených (130°+) a s tím se samozřejmě rozblikalo i červené “STOP”. Po příjezdu známého s destilkou jsem nějak dojel domů a hned objednal novej chladič. Druhý den jsem ho na rampě vyměnil a pro jistotu dolil jen destilku, abych zbytečně nekupoval dražší fridex kdyby to tím nebylo. Po nastartování jsem koukal pod auto a nic, říkal jsem si, jakej jsem deb**, že když už jsem měnil chladič, tak jsem mohl i vyměnit saharu, která byla zadřená už 2 měsíce. Tak jsem sjel na vrakáč pro použitou, na místě ji otestoval, pak jsem dojel domů - sundal hadice z chladiče - udělal potopu destilkou pod rampou (:D) - nasral se jakej tam je k té sahaře přístup - vyměnil ji - dolil destilku - nahodil to - pustil topení na max. teplotu aby se vyhnaly bublinky z topení - 90° otevřel se termostat (cítil jsem to na hadici z termostatu) a sahara na zhruba 93° sepla a ochladila to během pár sekund zpět na 90. No a teď začala hitparáda koukám pod auto a destilka teče zezadu po vaně v docela velkým množství. Že bych přelil expanzku je asi blbost, protože to přetlakové víčko a expanzka úplně suché. Pak to přestalo a jel jsem to projet abych otestoval jak to chladí. Výměna chladiče dost pomohla, protože teplota se nad 93° nehla ani na vteřinu. Ten starý měl asi zadrbaný průchodky. Myslel jsem si, že je to ok, ale na druhý den když jsem vyjel na cestu na Mácháč z Prahy tak jsem cca po 3 kilometrech uslyšel zvuk jak když vylejete 2 litry vody na zem. Ihned zastavím, kouknu pod auto a zas to teče.. po chvilce to doteklo a já dolil expanzku destilkou zhruba do středu mezi min. a max. ……. Chvíli jsem tam stál s nastartovaným motorem (asi 5-7 minut) a ani jedna kapička. (Teplota se držela na 85-90°) Docela jsem pospíchal, tak jsem zavřel kapotu a vyjel (cca 70km 130km/h v kuse a sem tam nějaký zpomalení na 90) teplota pořád nestoupla nad 93°.. zastavil jsem po 70 km u Tesca v Mladé Boleslavi a pořád žádná kapka (už jsem začal plánovat podpálení toho auta za to, že si ze mě narovinu dělá prdel ) V klidu jsem dojel na Mácháč, druhý den večer nastartoval a zase to začalo téct… tak já už fakt nevím. Dnes jsem šel ráno pro něco do auta (nestartoval jsem) a pod autem cestička z toho místa a kapky na vaně. Napadlo mě: že by to vzdala jedna z hadic u vodní pumpy? Ale to by přece teklo pořád.. a ne po takovejch litrech jen když se tomu chce. Že by to bylo těsnění na vodní pumpě? Ale to by taky teklo pořád, nebo ne? A nebo to je snad nějaký přepadový ventil? Dodatek k fotkám: -fotka ol. vany, po které to stéká -fotka přímo z místa kde to stékalo po té ol. vaně, koleno z vodní pumpy -přiblížení na to koleno ( mokré je, protože to předtím vyvřelo z expanzky - asi jsem to přelil ) Citovat
ozzy56 Odesláno 13. srpen 2023 Odesláno 13. srpen 2023 asi tě naseju, ale nejspíš ti pežotek vrací tvoje zacházení s autem a podle mě dobře dělá--dva měsíce ti nejde sahara (myslím, že je léto, že??), pak jedeš 130 s autem, které dobře nechladí, navíc tento motor je obecně velice náchylný k uvaření a určitě není stavěný na rychlost 130km/h a 70 km vzdálenost , ale ty si poradíš, asi tomu trochu rozumíš a když nee, tak ho pošleš dál..., ale auto bych od tebe nechtěl ani zadarmo, sorry , já co v srdci, to v hubě... VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
Modradvestesestka Odesláno 13. srpen 2023 Autor Odesláno 13. srpen 2023 Ozzy tyhle blbý kecy sis mohl nechat, když nehodláš poradit tak nic nepiš, plýtváš mým drahocenným časem… tenhle motor je dělník, uvařený není. Jediný co žere, tak je olej, je to cítit a ubývá- nejspíš odchází p. kroužky. Ale v oleji není žádný náznak našlehaný vody a voda neubývá… jediný co ta voda dělá je, že teče pod autem ve velkým množství a jen když se ji chce. Citovat
dracekvo Odesláno 14. srpen 2023 Odesláno 14. srpen 2023 Holt je potřeba najít odkud to teče. Ten okruh u tohohle auta není tak obrovský, aby to nešlo najít. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.