Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 5008, 2.0 HDi - 1000 km po výměně FAP a EGR hlásí chybu

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Mám Peugeot 5008, 2.0 HDi, r.v. 2010. V nedávné době byl vyměněn EGR ventil, doplněny aditiva pro FAP a nakonec se musel vyměnit FAP za nový - originální, jelikož starý měl prasklou vložku a nebylo možné projít na emisích. Výměna FAP i doplnění aditiv byly oznámeny přes diagnostiku. 

A teď k problému: 

Zhruba po 1000 km s novým FAP se objevila při jízdě chyba - oranžový vykřičník a hláška: "Risk of particle filter blocking". Dnes jsem byl na diagnostice, kde vyjeli dvě chyby. 

P1490 - "Particle filter - Detected to be overloaded" -> zdá se, že signalizuje ucpaný filtr

P0171 - "Richness in circuit - Oxygen content compared with the estimated content" –> signalizace pravděpodobně chudé směsi, respetktive mi bylo řečeno, že může být někde nějaká netěsnost

Máte někdo zkušenosti s těmito závadami? 

Předem díky za jakékoliv postřehy. 

Odesláno

Tady je jeden pribeh k P1490. https://www.fcd.eu/blog/post/2011 Tady to bylo o tom, ze snimac merici diferencialni tlak byl vadny. Jinak vadny vysledek muze byt i s dobrym snimacem, paklize nekde v ceste bude nejaka netesnost. Rozumej od toho cidla smerem k vyfuku, Trubky, hadicky a dosedaci plochy pod prevlecnyma maticema v miste, kde jsou trubicky namontovany na vyfuk. 

K chybe P0171 povim svuj nazor, sice neznam tento RHR motor, mam novejsi AHX a tam je NOx sonda, u DV6C co mam na druhem aute je lambda O2 sonda za turbem. Tipuju na tvem aute bude nekde ta O2 lambda a ta meri vysledek spalovaciho procesu a u tebe vyhodnoti spatne spalovani. Muze byt vadna ona lambda sonda a nebo muze byt lambda v poradku a v tom pripade by problem mohl byt, ze mas budto spatnou vahu vzduchu a nebo budes mit nekde za ni netesnost smerem az k te lambde. Tj. ja na sacim traktu (dira v hadici nebo nedotazene hadice) a nebo pak jeste netesnost na vystupu pred tou lambdou (treba i spatne namotnovany FAP) usuzuju podle 1,6Hdi, kde je sonda za spojem turba a katalyzatoru a uz jsem videl ze i to ma nekdo spatne namotntovane.

• O 1 rok později...
Odesláno

UPDATE:

Koupil jsem snímač diferenčního tlaku Bosch a vyměnil. Chyba sama od sebe zmizela a bylo po problému. Po nějaké době, cca 1 měsíc se znova objevila stejná chyba a hláška “Risk of particle filter blocking”. Po dalším pátrání a zkoušení na diagnostice jsem došel k tomu, že snímač dif. tlaku je opět vadný. Nakonec jsem koupil originální kus za cca 2500 Kč a od té doby téměř rok funguje. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...