Francouz_407 Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Potřeboval bych poradit, jsem nyní v Řecku na Korfu a mám O2. Doporučili mi vyhledávání sítě přepnout na manuální aby mě operátor nepřipojil na Albánii. Když dám vyhledat operátora ručně, tak mi najde operátory: NOVA 4G WIND GR 2G GR COSMONOTE 2G Voda AL 2G vodafone GR 4G GR COSMOTE 4G vodafone GR 2G Chápu, že Voda AL je Albánie. Kolega má T-mobile a Cosmote je asi T-mobile. Já myslel že najdu řeckého operátora O2 a k němu se připojím. Ale když se připojím v NOVA 4G a GR COSMOTE 4G tak internet funguje. Roaming mám. Jak to je, můžu se připojit k jakémukoli operátorovi a je to v rámci roamingu. Já myslel, že se nejde k jinému operátorovi připojit jen k O2. Jen se ptám abych něco neplatil navíc. Díky za radu. Citovat
Medvěd Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Mám OSKARa, v zahraničí se připojuju k tomu nejsilnějšímu signálu co mi to najde (samo v rámci EU) a nikdy jsem nic navíc nepřiplácel. Jiný to je, když mi to v Rumunsku skočí na Srbáky, to se pak něco navíc platí (a není to málo, asi jako v Tvém případě za tu Albánii) Citovat
sitler Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Když se pripojis k jakémukoliv řeckému, je to ok. Je úplně jedno, jestli má nebo nemá něco společného s tvým operátorem v ČR. Péťa a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
MotoMoto Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 O2 je provátní český operátor, marně ho budeš hledat jinde. Pokud najteš Telefonica O2 tak je to Španělský operátor původní vlastník O2 Česko. Takže je to naprosto jedno. V rámci EU je jednotný prostor (kromě objemu dat) a voláš za tarif jaký máš v ČR. A jedno zda jsi v ČR u O2 nebo TM. Někdy v případě nutnosti větších objemů dat se pak vyplatí si koupit lokální SIM kartu. A nebo pak ještě existuje sdatelit. ALe to už jinde jsme to je jiná vesnice. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 (upraveno) Proč krom objemu dat?? Nevíme co má za tarif. Pokud mám data v tarifu, např 10GB na měsíc tak mi tarif platí v celé EU stejně jako v ČR, včetně těch dat, samozřejmě taky volání i SMS Pokud vyčerpám data nebo minuty volání tak v EU platím stejně jako v ČR, nikde žadná vyjimka na data není. Jedině kde tohle operator muže uplatnit je u neomezených dat (to je ale složitější) a předplacených karet. Upraveno 31. červenec 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Péťa Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Ono je to u "firemních" čísel jinak (většina flotil). Tam se data opravdu krátí, jak píše @MotoMoto MotoMoto ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 (upraveno) NJ, ale to by nám @Francouz_407 musel říct co to má za tarif, takhle vime prd. Jinak připojení na jakehokoliv GR 4G je v pořádku. Upraveno 31. červenec 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Péťa Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 V podstatě to je jedno, odpověď dostal od @sitlera Citovat
MotoMoto Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Je to tak, že v ČR mám ot TM asi 20GB, ale v zahraničí myslím jen 16. Citovat
Francouz_407 Odesláno 31. červenec 2023 Autor Odesláno 31. červenec 2023 Díky, chápu to volání. Já mám 10 GB a prý v EU mohu využít jen 7,3GB pak placeno. Ale jsem na wifi a data určitě nepřekročím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.