marekson Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Dobry den, prosim aku bateriu (parametre) mam dat do Peugeot-u 405, r.v. 1988. 1.9 benzin? Vdaka, marek. Citovat
Mišak Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Myslím že by měla stačit 60 Ah Nebo jako si tam měl kup to podle ní Citovat
graver Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Do benzínu stačí i 50, pokud chceš šetřit a moc to v zimě netýráš, event. máš garáž. Já tam mám 55 a zatím jsem v zimě neměl problém (parkuju venku, min. 2 studené starty denně). Citovat
marekson Odesláno 18. květen 2006 Autor Odesláno 18. květen 2006 No .... to auto je skor tak na prilezitost a chcem ho v priebehu par tyzdnov predat. Zatial ho chcem pouzit len sem tam, takze na leto aby to vystacilo:). Do baterky sa mi moc nechce investovat ... v jednom obchode mi povedali, ze tusim 55 Ah za 1700Sk (sa mi zda mnoho, ale neviem!) marek. Citovat
durino81 Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 Původně zaslal: marekson No .... to auto je skor tak na prilezitost a chcem ho v priebehu par tyzdnov predat. Zatial ho chcem pouzit len sem tam, takze na leto aby to vystacilo:). Do baterky sa mi moc nechce investovat ... v jednom obchode mi povedali, ze tusim 55 Ah za 1700Sk (sa mi zda mnoho, ale neviem!) marek. Ja som kupoval 55Ah (na 309 1,4i) za cca 2000,- pred asi rokom v Hypernove (narychlo), takze cena je asi ok. Zavisi aj od startovacieho prudu, ja mam tusim 420A. Ceny v nemenovanom obchode s autosuciastkami na 55Ah sa pohybuju od 1500 do 1900Sk, takze tych 1700 je v norme. Citovat
mk405 Odesláno 19. květen 2006 Odesláno 19. květen 2006 http://www.nakupka.sk/auto/d-autobaterie/1082/pa-4/index.php Citovat
marekson Odesláno 22. květen 2006 Autor Odesláno 22. květen 2006 Caute, no, takze to je vyriesene. Kupil som 55 Ah a ide ako hodinky. V predajni chlapik pozrel do mudrej knihy a tam vycital, ze 55 je akurat. Vdaka za rady, marek. Citovat
marekson Odesláno 8. červen 2006 Autor Odesláno 8. červen 2006 Ludia, problem! Po par tyzdnoch co som kupil novu baterku mi uplne zdochla. Bol som s tym 3x po cca 10 km a uz nejde. Uplne je vybyta. Baterku co som tam mal predtym mi vydrzala cca 2-3 roky, ale tato uz po par tyzdnoch je vyflusnuta. Dal som ju nabit a uidime + este dnes idem na nejake rychle premeranie ci tam nemam nejaky odber. PLS, neviete co by to mohlo byt? Vdaka, marek. Citovat
Neon Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Nemusí bejt vina pouze v baterce, mohl ti prostě přetsat dobíjet alternátor. To je blbost, aby baterka vydržela 1 měsíc. Prostě ji zkus dát nabít a když se vybije, tak ti to nejspíš nedobíjí. V případě, že by byl alternátor v cajku, tak běž baterku reklamovat... Citovat
marekson Odesláno 8. červen 2006 Autor Odesláno 8. červen 2006 OK, no ale ... to auto nabehalo spolu za tie 3 tyzdne cca 20 km, viac urcite nie! Spolu 3 nastartovania (bol som s tym na rybach) takze viac to auto stalo. Aj tak to moze byt chybou alternatora? Citovat
Neon Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Je to možný. Buď ti to mohlo přestat dobíjet naráz až po nějaký době. A i kdyby ne, tak baterka v autě je akumulátor, takže nějakou dobu v sobě energii drží, než ji veškerou spotřebuje. V mym bejvalym aute jsem bez fungujiciho alternatoru a plnou baterkou ujel 50km a to uz melo vstrikovani paliva. Zavisi to na tom, jak moc jsou vyuzivany soucasti pouzivajici elektrinu. Jinak nejlepsi bude, kdyz zajedes k nejakemu (auto)elektrikari a ten promeri podle napeti baterky, jestli ti to dobiji. Je to zalezitost na 1 minutu a budes hned vedet, na cem jsi (muze to byt klidne jenom vadny ukostreni alternatoru, nebo uhliky v pytli a pod.)) Hlavne at se to vyresi:papa Citovat
vix Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Hele, než rozebereš altík, nedával jsi do auta nové rádio ? nebo alarm ? nebo jsi se jinak nevrtal v elektrice ? ono totiž, když máš odběr jenom 100 mA, tak za pár dní to baterku slušně vyšťaví ... A těch 100 mA můžeš mít kdekoliv .... P.S.: 55 jako 60, ale ta 60 v zimě bude mít větší kapacitu a můžeš za mrazů dýl zkoušet startovat... MMCH: můj diesel jezdí teďkon se 44 Ah, a v zimě jsem ji ani moc nevyndaval ... tak asi tak ... Citovat
marekson Odesláno 8. červen 2006 Autor Odesláno 8. červen 2006 Praveze som nic s elektrikou nerobil. Je to stare 17 rocne auto. S eletrikou to ma akurat osvetlenie v aute. Imobilizer, el. okna ... nic take. Napada ma, ze cely ten cas bolo v aute autoradio, ale nehralo, len svietili hodiny na nom. Ze by to bolo tym? Vdaka, marek. Citovat
marekson Odesláno 8. červen 2006 Autor Odesláno 8. červen 2006 Lenze show je v tom, ze predtym som tam mal 3 roky baterku a uplne bez problemov. Po zime mi rupla (auto stalo bez pohybu), tak som da novu a trt, vybyta. Uvidim co mi dnes povie chlapik v servise marek. Citovat
Neon Odesláno 8. červen 2006 Odesláno 8. červen 2006 Těma hodinama - to je blbina - maj malinkej odběr elektřiny - to ti vydrží klidně 2 roky bez nabití a nic. Vypadá to asi fakt na ten alťas, tak to jeď někam přeměřit... Citovat
marekson Odesláno 9. červen 2006 Autor Odesláno 9. červen 2006 Hej hej, dnes som dohodnuty ... ideme pomerat. P.S. Ak mi zisti, ze je to alternator, co sa s nim da robit? Resp. ako zistim, ze co je na nom zle? Pozeral osm kablik ci nahodou nie je odpadnuty nejaky, ale nic. Potom bude treba kupit novy altik? Co to cca stoji? Diki, marek. Citovat
Neon Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 To uvidíš až po proměření, co ti řekne. Cena bazarovýho altíku je v ČR kolem 1500,- (záleží jak kdo) takže na Slovensku cca. 2000,- SK - nevim - ale něco kolem. Ale třeba budou jenom špatný uhlíky, nebo ukostření a půjde opravit. Každopádně počkej si, až ti to proměřej a budeš vědět na čem jsi - a pak začni teprva přemejšlek kolikk tak může stát:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.