mk405 Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 máte někdo přehled jak to je když člověk za jízdy kamínkem někomu nakřápne přední sklo? - o co všechno dotyčný příjde jen o bonus? a když bonus nemá tak nepříjde o nic? případně dostane dotyčný pokutu nebo po něm pojištovna může něco vymáhat? - jak se to dnes řeší? stačí jako dříve nahlasit pojištovně a dotyčný to musí potvrdit? nebo se k tomu musí polat policie? dík za postřehy:papa Citovat
Neon Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Funguje to vše jako dříve, až na jeden dosti zásadný rozdíl a to: od začátku letošního roku začalo platit ve všech pojišťovnách (některé to měly již dříve) využívání malusů, což je opak bonusu. Takže i když někomu rozbiješ okno kamínkem, tak se ti připočítává 36ti měsíční škodní průběh, takže jakoby přicházíš o 3 letý bonus. Když bonus nemáš, tak holt budeš platit o to víc v následujícím pojišťovacím období. Vim o čem mluvim. Já na svou 1.9 platim 13300,- bez ničeho - mám 50% malus k základu, protože jsem měl loni v lednu nehodu a v srpnu jsem rozbil kamínkem okno jinýmu autu a už mi to udělalo 72měsíců malusu, ael maximum, co lze je 50měsíců, což odpovídá 50% malusu. Je to pěknej humus - prostě když máš vysokej obsah motoru a rozbiješ okno nějakýmu např. favoritu, tak je výhodnější mu to zapltit keš, protože, než se toho malusu potom člověk zbaví, tak to trvá 3 roky:grr Citovat
Neon Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Jo a policii volat nemusíš - je to škoda do 20ti tisíc. Stačí to telefonicky nahlásit (záleží, co máš za pojišťovnu) a poškozený to taky nahlásí - máte určité číslo pojistné události a o nic se už nemusíš starat - pak ti to jenom na konci roku pěkně spočítaj ... Citovat
ondra Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 ok, dva dotazy--- 1. pokud jsem videl jenom SPZ, ten dotycnej nezastavil - tak mi to asi neprojde... musi to \"priznat\" i ten, co poskodil, ne? Kdyz se on neprizna, tak mam smulu. 2. Jak je to s pojistenim skel - mam u allianzu pojisteny predni sklo, po pul roce placeni to muzu uplatnit - ale je tam nejaka spoluucast? treba 5 tis? a mam to teda chapat, že teda jako 5 platím já a zbytek pojišťovna? Díky, ja jsem natvrdlej, tak to radši píšu takhle... Citovat
Blizzard Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 a od 1. cervence nemusis volat poldy do skody 50k kc:super ....tedy pokud nedoslo ke zraneni kohokoliv;) [upravil dne 18.5.2006 t3dsm] Citovat
mk405 Odesláno 18. květen 2006 Autor Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: ondra ok, dva dotazy--- 1. pokud jsem videl jenom SPZ, ten dotycnej nezastavil - tak mi to asi neprojde... musi to \"priznat\" i ten, co poskodil, ne? Kdyz se on neprizna, tak mam smulu. 2. Jak je to s pojistenim skel - mam u allianzu pojisteny predni sklo, po pul roce placeni to muzu uplatnit - ale je tam nejaka spoluucast? treba 5 tis? a mam to teda chapat, že teda jako 5 platím já a zbytek pojišťovna? Díky, ja jsem natvrdlej, tak to radši píšu takhle... 1 je to jak říkáš 2 myslím že neplatíš nic a je nárok na 1 sklo ročně, ale asi záleží na pojištovně Citovat
Neon Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: ondra ok, dva dotazy--- 1. pokud jsem videl jenom SPZ, ten dotycnej nezastavil - tak mi to asi neprojde... musi to \"priznat\" i ten, co poskodil, ne? Kdyz se on neprizna, tak mam smulu. 2. Jak je to s pojistenim skel - mam u allianzu pojisteny predni sklo, po pul roce placeni to muzu uplatnit - ale je tam nejaka spoluucast? treba 5 tis? a mam to teda chapat, že teda jako 5 platím já a zbytek pojišťovna? Díky, ja jsem natvrdlej, tak to radši píšu takhle... ad1. to je zásadní problém. Když to viník nepřizná, tak nemuže dojít k plnění škodní události (málokdy to dotzčný přizná) většinou pouze řidiči firemních aut - těm, je to jedno:roll ad2. nevím o tom, že by tam byla spoluúčast - ťedy nevim jak u alianz (ale asi taky nee) já to mám u český a tam platíš myslim 500,- a měli by to hradit kompleto. Ale na tyhle věci je nejlepší se zeptat přímo daný pojišťovny ohledně těch malusů i na skla: to právě pojišťovny zavedly z toho důvodu, že skoro každý, když se mu roznilo sklo, tak to nechal napsat \"na někoho\" a pojišťovny \"tratily:D - to je divný synonymum\" a proto chtějí donutit všechny, aby si to raději připojistili Citovat
zoby Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 1. pokud jsem videl jenom SPZ, ten dotycnej nezastavil - tak mi to asi neprojde... musi to \"priznat\" i ten, co poskodil, ne? Kdyz se on neprizna, tak mam smulu. na netu zjistíš jeho pojišťovnu, tam zajdeš, a řekneš kdy, kde a co se stalo, oni po něm budou chtít vyjádření a on řekne, že tam byl, ale nic neví, tak bys to mohl dostat. pokud ale zapře že tam jel, asi máš smůlu. 2. Jak je to s pojistenim skel - mam u allianzu pojisteny predni sklo, po pul roce placeni to muzu uplatnit - ale je tam nejaka spoluucast? treba 5 tis? a mam to teda chapat, že teda jako 5 platím já a zbytek pojišťovna? pokud máš připojištěné přední sklo navíc k povnnému ručení, tak zaplatíš spoluúčast 500 kč a zbytek pojišťovna. zkus nejdřív zajít na tu jeho pojišťovnu, a když to neklapne, tak na svoji. tam ti podají nejpřesnější informace. Citovat
Guest DD Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: mk405 Původně zaslal: ondra ok, dva dotazy--- 1. pokud jsem videl jenom SPZ, ten dotycnej nezastavil - tak mi to asi neprojde... musi to \"priznat\" i ten, co poskodil, ne? Kdyz se on neprizna, tak mam smulu. 2. Jak je to s pojistenim skel - mam u allianzu pojisteny predni sklo, po pul roce placeni to muzu uplatnit - ale je tam nejaka spoluucast? treba 5 tis? a mam to teda chapat, že teda jako 5 platím já a zbytek pojišťovna? Díky, ja jsem natvrdlej, tak to radši píšu takhle... 1 je to jak říkáš 2 myslím že neplatíš nic a je nárok na 1 sklo ročně, ale asi záleží na pojištovně S bodem 1 si nejsem jisty. Tatikovi jednou prislo od policie oznameni, ze rozbil sutrem okno jinymu autu a at protokol preda pojistovne k proplaceni. Vubec nikdo se s nim nebavil. A navic mi bylo u byvaleho auta nabizeno, abych si nasel nakou SPZku, co se mi bude libit a nahlasil ji jako odhazovace sutru, ze me pak vymena okna nebude stat nic. Ovsem muzu se mylit, ze .. ten princip se mi zda od pohledu divnej, ale nikdy jsem to nezkoumal. Citovat
mk405 Odesláno 18. květen 2006 Autor Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: Neon Funguje to vše jako dříve, až na jeden dosti zásadný rozdíl a to: od začátku letošního roku začalo platit ve všech pojišťovnách (některé to měly již dříve) využívání malusů, což je opak bonusu. Takže i když někomu rozbiješ okno kamínkem, tak se ti připočítává 36ti měsíční škodní průběh, takže jakoby přicházíš o 3 letý bonus. Když bonus nemáš, tak holt budeš platit o to víc v následujícím pojišťovacím období. Vim o čem mluvim. Já na svou 1.9 platim 13300,- bez ničeho - mám 50% malus k základu, protože jsem měl loni v lednu nehodu a v srpnu jsem rozbil kamínkem okno jinýmu autu a už mi to udělalo 72měsíců malusu, ael maximum, co lze je 50měsíců, což odpovídá 50% malusu. Je to pěknej humus - prostě když máš vysokej obsah motoru a rozbiješ okno nějakýmu např. favoritu, tak je výhodnější mu to zapltit keš, protože, než se toho malusu potom člověk zbaví, tak to trvá 3 roky:grr tak to je dobrej humáč a to má každá pojištovna nebo jen některé? nechceš si pořídit ještě jeden kamínek na konto? Citovat
Neon Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: mk405 tak to je dobrej humáč a to má každá pojištovna nebo jen některé? nechceš si pořídit ještě jeden kamínek na konto? Česká pojišťovna bylo poslední, která to k 1.1.05 (takže se to na financích projevuje nejdříve od 1.1.06) zavedla - teda alespoň mi to řikala slečna u přepážky, ale zjištoval jsem si, jak je tio u generalli a alianz a ty to měly taky:roll, takže to asi pravda je k tomu kamínku: mě už by to mohlo být teoreticky jedno, protože na víc, jak 50% malusu se stejně nikdy nemůžeš dostat, ale i když bych rád pomohl, tak :bojim - už mám dost papírování s pojišťovnama ps. největší humus je, že hodnotějí úplně stejně to, když rozbiješ (nevině) někomu sklo, jako, když to prosvištíš na červenou křižovatkou a zrušíš 10 aut - prostě je to vše 36měsíců navrch za škodní událost:grr Citovat
mk405 Odesláno 18. květen 2006 Autor Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: Neon už mám dost papírování s pojišťovnama co přesně to papírování obnáší? Citovat
chuck11 Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 A není lepší si to sklo za 500,-Kč ročně připojistit(na škodu do 10 000):myslim Než se obávat malusu a podobných věcí Citovat
Péťa Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: Neon Když to viník nepřizná, tak nemuže dojít k plnění škodní události (málokdy to dotzčný přizná) většinou pouze řidiči firemních aut - těm, je to jedno:roll Ideální jsou hasiči a záchranka... Citovat
mk405 Odesláno 18. květen 2006 Autor Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: chuck11 A není lepší si to sklo za 500,-Kč ročně připojistit(na škodu do 10 000):myslim Než se obávat malusu a podobných věcí je to lepší ale už je pozdě připojištění se na malus nevstahuje Citovat
chuck11 Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: mk405 Původně zaslal: chuck11 A není lepší si to sklo za 500,-Kč ročně připojistit(na škodu do 10 000):myslim Než se obávat malusu a podobných věcí je to lepší ale už je pozdě připojištění se na malus nevstahuje Ty už si stim byl někde,mohl bys skusit si to sklo ještě teďka připojistit ,většinou se ti pojišťováci nechodí dívat na okno tak by tě to stálo tu 500,- a byl bys v klidu:D:papa Citovat
mk405 Odesláno 18. květen 2006 Autor Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: chuck11 Ty už si stim byl někde,mohl bys skusit si to sklo ještě teďka připojistit ,většinou se ti pojišťováci nechodí dívat na okno tak by tě to stálo tu 500,- a byl bys v klidu:D:papa právě že u CP chtej auto vidět... Citovat
Driver Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Ty už si stim byl někde,mohl bys skusit si to sklo ještě teďka připojistit ,většinou se ti pojišťováci nechodí dívat na okno tak by tě to stálo tu 500,- a byl bys v klidu:D:papa Jo jo většinou to právě chtějí vidět, jedině snad když narazíš na extra línýho pojišťováka,kterej nezvedne zadek od stolu. Já pojišťováka ukecal na pojištění skla bez prohlídky jenom díky tomu, že auto ještě stálo v bazaru a jemu se dodatečně nechtělo potom zase papírovat kvůli připojištění skla. Jinak potom při škodné události na pojištění je to už v pohodě, stačí nahlásit kdy, přibližně kde a jak se to stalo, viník neznámý a zbytek vyřídí pojišťovna i se servisem. Takhle to funguje u ČP. Citovat
Vvitty Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Původně zaslal: DD Původně zaslal: mk405 Původně zaslal: ondra ok, dva dotazy--- 1. pokud jsem videl jenom SPZ, ten dotycnej nezastavil - tak mi to asi neprojde... musi to \"priznat\" i ten, co poskodil, ne? Kdyz se on neprizna, tak mam smulu. 2. Jak je to s pojistenim skel - mam u allianzu pojisteny predni sklo, po pul roce placeni to muzu uplatnit - ale je tam nejaka spoluucast? treba 5 tis? a mam to teda chapat, že teda jako 5 platím já a zbytek pojišťovna? Díky, ja jsem natvrdlej, tak to radši píšu takhle... 1 je to jak říkáš 2 myslím že neplatíš nic a je nárok na 1 sklo ročně, ale asi záleží na pojištovně S bodem 1 si nejsem jisty. Tatikovi jednou prislo od policie oznameni, ze rozbil sutrem okno jinymu autu a at protokol preda pojistovne k proplaceni. Vubec nikdo se s nim nebavil. A navic mi bylo u byvaleho auta nabizeno, abych si nasel nakou SPZku, co se mi bude libit a nahlasil ji jako odhazovace sutru, ze me pak vymena okna nebude stat nic. Ovsem muzu se mylit, ze .. ten princip se mi zda od pohledu divnej, ale nikdy jsem to nezkoumal. maji dukaz? treba fotku meho auta s leticim kaminkem? ne? tak si muzou akorat trhnout... k policejnimu protokolu se vyjadris nesouhlasne a nashledanou u soudu, mate li zajem... Citovat
Gotrek Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Spoluúčast asi záleží na konkrétní pojistce. 405 jsem měl pojištěnou o Kooperativy na 10.000,- za 750,- ročně. Když jsem pak měnil sklo, zašel jsem do firmy co to dělá, ta všechno vyřídila za mě (jestli se pamatuju tak snad chtěli jen kdy a kde, SPZ určitě ne-byť jsem ji měl). Jen jsem řekl, že chci origo sklo do 405 s bronzovým nádechem a pojistka na to akorát vyšla. Kdybych chtěl se zatmaveným pruhem nahoře, tak bych musel něco připlatit, protože to už bylo nad 10 táců (včetně práce). 406 mám pojištěnou u Triglav na 15.000,- za tuším 1100,- ročně bez spoluúčasti, takže když to někdo trefí, tak to pojišťovna zacvaká do výše 15 táců, pokud by to sklo stálo víc, zbytek platím já. [upravil dne 18/5/2006 Gotrek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.