Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

včera jsem jel z Prahy a při rychlosti cca 150 km/h otáčky vyletěly na 4000, auto cuklo a motor najednou ztratil tah (obvykle jsem v pohodě jezdil kolem 3000 otáček rychlostí 180 km/h).. Okamžitě se rozsvítila kontrolka nízký tlak v motoru a STOPka. Na displeji to napsalo změna tlaku motorového oleje. Zastavil jsem v odstavném pruhu, kde jsem motor chcípnul a po pár sekundách znovu nastartoval. Všechno bylo v pohodě. Dojel jsem tedy na nejbližší benzínku...

Od té doby tam sice nic nenaskočilo, ale po komunikaci s mechanikem jsem auto raději nechal odtáhnout do servisu... On říkal, že se prý řemen v olej. čerpadle u novějších peugeotů rozpadá a ucpává sání. Zdůrazňuji, že auto má najeto cca 60 000 km...

Chci se proto zeptat, může to být skutečně to čerpadlo?? Protože to by znamenalo rozebrat půlku motoru a cena za opravu 20k...

Díky za odpovědi a případné poznámky, jestli jste se s tím někdo v poslední době setkal. :)

Odesláno

Dobrý den,

dnes se mi stala nemilá věc, kdy jsem při zhruba 4000 otáčkách omylem namísto pětky zařadil trojku.. Otáčky v tom momentu pochopitelně vylétly nahoru, načež hned začala svítit kontrolka nízkého tlaku motorového oleje a nápisu STOP... Najednou motor ztratil úplně tah a dál až do jeho restartu nejel... Po restartu kontrolky zmizely a vše jede v pohodě.

Chci se proto zeptat, může to zanechat nějaké následky v motoru/převodovce??

Nemám raději sjet do servisu, aby mi auto zkontrolovali, aby se časem něco neobjevilo?

Děkuji za vaše odpovědi a zkušenosti :)

Odesláno

Vítej zde pro jistotu bych poprosil aby jsi si buď do podpisu vyplnil auto nebo pokud pokládáš dotaz týkající se auta tak auto v tomto dotazu specifikuj (myslím si že jeto i v pravidlech která jsi odsouhlasil při registraci). 

Pokud vše funguje a auto si na nic nestěžuje(nesvítí kontrolky) tak asi není úplně nutné se hned hnát do servisu. Při každém výjezdu by jsi měl stejně provést alespoň zběžnou kontrolu vozu takže pokud zkontroluješ hladiny provozních kapalin fyzicky v motorovém prostoru a budou všechny v toleranci tak bych to asi neřešil ale to se týká běžných motorů pokud máš některý moderní tak tam by se měl vyjádřit spíš někdo z kluků který ty motory umí. 

Odesláno (upraveno)

Ahoj, nezakladej tu dvakrát teměř stejné téma. Stačí jedno. Porušuješ tím pravidla,  znepřehledňuješ forum a přiděláváš práci moderátorům. Tvá 2 témata jsem sloučil dohromady ,pokračuj zde. 

A to auto si opravdu doplň, hrozně mě zajímá které Auto jede 180km/h při 3000 ot/min

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...