Modradvestesestka Odesláno 5. duben 2023 Odesláno 5. duben 2023 Zdravím, poslední dobou mě trápí silné vibrace auta a třeba někdo bude vědět. Mám 206 1.4i rok ‘99. Zvyšováním rychlosti se zvyšují i vibrace, ale při zatočením doleva v zatáčce to přestane a je ticho, pak narovnám volant za zatáčkou a začne to znovu. Při 90km/h už to vibruje tak silně, až mi rezonuje v uších. Nedělalo to furt, jen poslední dobou. Nevíte někdo co by to mohlo být? (Dodatek: mám v plánu za pár dnů vyměnit oba čepy řízení i se spojovačkama, protože jsou vylítaný, tak jestli to není třeba těmi čepy) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. duben 2023 Odesláno 5. duben 2023 Jestli jsou čepy a táhla v pejru, tipl bych ty. Ale může to být i X dalších věcí na nápravě. Mat fon Jarkovic a Modradvestesestka ohodnotil 2 Citovat
Dave_k Odesláno 5. duben 2023 Odesláno 5. duben 2023 Zkontroloval bych pneu (nějaká boule apod.), případně vyvážení kol. Modradvestesestka ohodnotil 1 Citovat
Modradvestesestka Odesláno 5. duben 2023 Autor Odesláno 5. duben 2023 (upraveno) Je pravda, že ty čepy jsou špatný už dlouho a vibruje to fakt chvilku (cca týden). Špatný vyvážení kol mě napadlo taky. Mám známého v pneuservisu, tak to nechám vyvážit a snad to zmizí. Upraveno 6. duben 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Modradvestesestka Odesláno 5. duben 2023 Autor Odesláno 5. duben 2023 7 hours ago, VojtouNerCZ said: Jestli jsou čepy a táhla v pejru, tipl bych ty. Ale může to být i X dalších věcí na nápravě. Já doufám, že to je těmi čepy nebo jak psal Dave vyvážením, protože jestli to to je (třeba) kvůli špatným poloosám, tak by to bylo mastný (jedna za 5k) Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. duben 2023 Odesláno 6. duben 2023 Poloosa stojí 2k kus. Nicméně klouby se většinou projevují právě v rejdu, tobě to v rejdu přestane. Modradvestesestka ohodnotil 1 Citovat
dracekvo Odesláno 6. duben 2023 Odesláno 6. duben 2023 Povolený kolo? Jako od klávesnice těžko radit s takovou závadou. To může být x věcí. V rámci svojí bezpečnosti bych zvedl předek auta a zkusil vůle na kolech. Modradvestesestka, Hafity a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Modradvestesestka Odesláno 6. duben 2023 Autor Odesláno 6. duben 2023 (upraveno) Díky moc za rady kluci. Kola jsem zkontroloval když to začalo, ty jsou dotáhlý na krev. Až teď budu měnit ty čepy, tak se podívám jestli třeba není někde na pneu boule. Protože kvůli špatným čepům mám špatnou i sbíhavost (táhne to doleva), takže pneu se sjíždí na jedné straně víc. To by vysvětlovalo proč ty vibrace přestanou když zatočím doleva. Upraveno 6. duben 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.