Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Brzdové kotúče


matos

Recommended Posts

Dobrý deň, asi pred dvoma rokmi som menil na Peugeot 508 1.6 Hdi kotúče aj bzdové doštičky značky TRW. Po skúsenosti s novým autom Peugeot 3008 sa  mi zdá učinnosť brzd na 508 veľmi nízska. K dnešnému dňu je najazdených cca 15000 km. Chcem sa poradiť či je potrebné vymeniť iba brzdové doštičky za iné, ak áno, za aké? Alebo vymeniť celú sadu za nové, napr. ATI... Za radu a vaše zdieľané skúsenosti vopred ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No záleží v jakém stavu jsou kotouče i desky. To že se zdá účinnost brzd nízká na starším autě oproti novějšímu je možné. Ale pokud máš pochybnosti tak zajeď na STK že bys to potřeboval zkusit na válcích.  Jinak je to jen dohadování se. Taky jsem nedávno na dílně řešil po výměně kotoučů a desek si pán stěžoval že to málo brzdí tak jsem ho vzal na STK a za tuším 300 Kč jen zkouška brzd a brzdilo to souměrně a účinek byl někde 97% ale bylo na tom najeto do 200 km takže si to musí sednout.  Co málokdo řeší je že desky a kotouče je nejlíp montovat tu samou značku tam je jakási jistota že to spolu bude fungovat. Pokud to kombinuješ tak některé desky na kotoučích jiné značky hodně práší a nemají takovou účinnost jako na kotouči svojí značky. Každopádně pokud kotouče jsou moc hrbaté nebo zvlněné případně mají " jinou" barvu tak vyměnit i s deskama pokud je to v normě tak jedny kotouče by měli vydržet na dvoje desky. Samozřejmě taky záleží jak jezdíš jestli taháš těžký vlek atd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brzdy fungujú súmerne, na STK všetko v norme. Vadí mi citlivosť pedála, musím použiť skoro dvojnasobnú silu na stlačenie brzd. pedála ako na novej 3008. Na 508 musím dosť tlačiť aby som zabrzdil a na 3008 len sa dotknem brzd. pedála a hneď som na palubovke😀.  Mám pocit, že tá sada od TRW sa javí ako dosť tvrdá sada. Chcem skúsiť vymeniť brzdové doštičky za nejaké mäkšie ale neviem aké! Viete mi poradiť? Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...