VojtouNerCZ Odesláno 25. březen 2023 Odesláno 25. březen 2023 Tak jelikož se notebook nepodařilo zachránit, než se rozhodnu, jestli pc nebo zase notebook, nechám si poradit ohledně výběru procesoru a gpu. Na pc mám jediný požadavek. Musí mít 2x slot na m2 ssd PCIe min gen 3, abych mohl využít oba disky, co vyndám z mrtvého ntb. V mém případě PC slouží sem tam na hry (hraji spíše na konzolích), takže aby to aspoň něco zvládlo, jinak internet, netflix, 3d programy (ať už cad nebo slicer na tiskárny). Víc od toho nechci. Takže jaký procesor a gpu použít? Rozpočet bych viděl +-25k bez periferií. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. březen 2023 Autor Odesláno 25. březen 2023 (upraveno) No, manželka řekla, že mi to zaplatí, a rozpočet 35k, tím líp Takže zatím takto? Upraveno 25. březen 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
sitler Odesláno 25. březen 2023 Odesláno 25. březen 2023 (upraveno) Osobne bych prirazil RAMku na 32GB, 16GB povazuju dneska za takovy uplny minimum. Bude to stat necelou tisicovku vic, ale na nekterych aplikacich zavislych na pameti to bude znat. Tim spis, ze to ma jen 2 sloty, tzn upgrade v budoucnu = vymena, ne jen pridani. Grafiku a procesor hodnotit nebudu, tam jsem davno ztratil prehled co za to stoji a co ne.... Upraveno 25. březen 2023 uživatelem sitler VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. březen 2023 Autor Odesláno 26. březen 2023 Vyměnil jsem desku za variantu se 4 sloty, přihodil 2x16 gb ram. To bude nejlepší. Asi zůstanu i Intelu, procesor of amd o stejném výkonu je sice levnější, ale desky s parametry které chci zase mnohem dražší. Citovat
poldiss Odesláno 27. březen 2023 Odesláno 27. březen 2023 Osobně bych šel cestou AMD, už jen kvůli efektivitě. Má stejný výkon při téměř polovičním TDP. Pak ten zdroj je zbytečnej přestřel, jestli teda nemáš v plánu koupit si časem nějakou top grafiku. Dal bych maximálně 550W-600W, hlavně aby byl 80 plus gold. Co ušetříš na procesoru a zdroji můžeš vrazit do dražší desky. A ve výsledku můžeš dát i menší a levnější chladič. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. duben 2023 Autor Odesláno 23. duben 2023 Nakonec jsem poskládal desku msi mag b760, i5 13400f, rtx 3060 12gb, 32gb ram, pár disků, vodní chlazení asus. Monitor 27" g sync 165Hz. A paráda. Komplet cena 32k, na "volnoběh" si to jede na 30°, při zátěži všech jader na 100% při 4-4.5GHz 65° po hodině hraní. Zdroj jsem nakonec dal modulární zalman 700W, 80 plus gold (radši budu mít rezervu). Hafity ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.